August 5, 2017

Kuih Bom Kue Lengo


Pernah tengok kuih ni? 
Kikiki... 
Saja nak tunjuk kuih favorite  ^_^

Kalau di Kelantan, nama dia "kue lengo". 
("le" disebut macam "le" dalam "lepat pisang") 

Kat sini, 90% inti kacang, bukan nyior. 
Kalau kat KL,  susahnya la nak jumpa yang inti kacang. 
Hahahaha

Selamat menikmati gambar ni ye buat peggemar-penggemar kuih ni 😂

Bye.... 


#malaysianfood
#kuihtradisimalaysia

3 comments:

Misaki PureBlood said...

ehh jap2.. apa nama kuih ni? kuih bom?

pernah makan byk kali.. (tak suka inti kacang hijau/kelapa) ahahahhaa

cumanya.. kalau kat rumah ni.. kuih bom yg tade biji bijan tu O.O

Athirah Zain said...

Eh.. Pastu makan inti apa? 😅
Rasanya nama dia kuih bom, xsure, ada panggil kuih bom, ada panggil lengo kalo kat kelantan.. ^_^

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)