June 23, 2016

Tak Sabar Nak Balik!

Assalamualaikum,
Selamat Berpuasa untuk hari ke 18..hehe

Tak sabar nak balik ke kampung halamanku, Kampung Kuchelong, Bachok, Kelate. heheee

Saya dah tak sabar nak balik kampung ni, beli tiket 29hb, tapi dari dua minggu lepas lagi saya duk kemas barang. Bukan apa, takut tertinggal benda-benda penting.hehe
Excited pun ye jugak ^^,

Sape yang tak excited nak balik rumah kan,,hehehe

Nak balik rumah, then beli baju raya, dan juga beli persiapan untuk beraya.
Saya rasa saya dah cukup besar untuk buat semua tu, plannya, dah tak nak bagi mak buat semua benda, kitorang yang kena buat semua.





Nah, gmbar raya tahun lepas,,hehehee

Apapon,
Selamat menunaikan ibadah puasa, kita dah nak sampai ke sepuluh malam terakhir dah, let's starts if we haven't start yet (me too). huahuahua...

Semoga Allah bagi kita peluang berjumpa Lailatul Qadr. 

See you! 




June 22, 2016

Salam Nuzul Quran

Assalamualaikum...
Salam Nuzul Quran 
(^_^)


June 19, 2016

Ripped Jeans Look Ideas for Woman

Hello everyone (^_^)

Let's talk about ripped jeans fashion.

Ripped jeans have been trending since a few years back and not going out of style anytime soon. The ripped jeans are a must-have fashion piece as it adds that perfect statement to your entire appearance. However, some of you may not know the idea of how to style those ripped jeans and still make it appear stylish than sloppy. So how to turn the edgy piece into a nice ensemble? For the clueless ladies can take a look at these three ripped jeans look ideas for women which can represent your personality.


  1. Simple Casual

    This is the most common look you can pull off with a pair of ripped jeans. Simply match it with a simple plain tee and you are set! This outfit is perfect to be laid back in and you can spend your day offs looking simple yet comfortably stylish. Wear flip flops, sneaker or sandals on and still maintain a trendy appearance without much effort.



  2. Biker Chic

    For the individual who are looking for a boyish look, you can definitely match the ripped jeans with a tank top, leather jacket and boots for the perfect complete ensemble. It gives you that rugged yet sophisticated appeal which you can rock the look all about town. The ripped jeans help enhance your biker chic appearance easily.

                                                   


  3. Trendy Edge

    If you prefer something casual yet trendy in a way, a shirt and ripped jeans is the perfect combination. Choose printed oversized shirt which allows comforts and gives that edgy touch to your look. Complete the ensemble with statement jewelries and fashionable shoes as well. Step out of the house with confidence flaunting this look and be the center of attention.  

         
          

June 17, 2016

Awal Waktu

Assalamualaikum, Salam Jumaat  (^_^)

Cemana Ramadhan?
Saya dah excited nak balik kampung dah ni..hahaa

This week banyak pulak kerja kena buat, tapi Alhamdulillah, diberi akal dan kepantasan untuk buat kerja. Tapi bila bertangguh ni, perasaan dia tak best langsung, hidup dalam kebimbangan. Takde la saya menangguh sangat, tiap-tiap hari saya buat je kerja, tapi slow nya mengalahkan sloth. hahaha..



Tapi bila lecturer minta, fuhhh.. tekan minyak rapat, nasib baik okay..haha
Kena ubah sikap ni, tak mau dah slow-slow.

Jangan jadi sloth ye semua, buat kerja kena bersemangat dan pastikan siap di awal waktu, tak kisah la ada pressure ke takde, yang penting kena buat, baru la ada kelapangan dalam hidup.

Pesanan buat diri sendiri jugak. hahahhaa



p/s: 
She Was Pretty dengan Oh My Ghostess best giler..hahaha
Tengok lah kalau free, yang penting dahulukan yang wajib dulu ye.

June 11, 2016

Salam Ramadhan

Assalamualaikum.

Dah lama saya tak menulis, ampunkan saya..hahaahaa
Rasanya belum terlambat untuk saya ucapkan selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak, bulan yaang penuh barakah.



Sempena nak bulan puasa ni, nak share sikit, tetiba kan,,hahaha, haritu kakak saya bagi bedak sejuk, dia kata dia malas nak pakai. Orang bagi, saya ambik je, tak kisah guna ke tak. But then, saya tetiba rajin, pakai bedak sejuk tu. Pendapat saya, bedak sejuk ni elok, ni saya senaraikan kesan kat saya je ea, bukan yang saya rujuk kat sumber mana. Saya share effect yang jadi kat saya je okay..hehe

Ok, kebaikan bedak sejuk pada saya:

1. Kecilkan pori.
2. Pudarkan jeragat.
3. Lembutkan muka.
4. Muka tak kering.

Bab kecilkan pori and pudarkan jeragat tu saya suka. Kawan-kawan saya pon duk guna bedak sejuk sekarang. Saya pakai kejap je, paling lama saya pakai dalam 30 minit je. Tak payah la pakai sampai pagi esok, kesian kat orang yang pandang muka kita tiap-tiap malam kan, especially yang ada suami dan anak-anak, basuh je terus sebelum tidur tu..haahaa... Jangan risau, walaupun pakai kejap, effect dia tetap ada.

Kat bawah ni adalah bedak sejuk yang saya pakai.



Saja je nak share tips, sape tak nak cantik time raya kan..hahaa
Yang penting kena rajin. Dan biasanya, kaedah tradisional ni sangat berbaloi kalau kita ikut. 

Alright, see you guys again ^___^

Selamat berpuasa!!!