March 31, 2016

Air Terjun Gunung Ledang

Hi 
(^____^)

Haritu saya ada cakap yang kitorang pergi Johor kan?
Ada ke? hahaha
Tak kisahla, ni nak share pasal Air Terjun Gunung Ledang. 
Mula-mula, masa budak-budak ni decide nak pergi air terjun tu, saya macam, "Oh no, I wanna go home! I don't wanna go there! Please...." 
Macamtula lebih kurang, tapi saya cakap camtu bukan nak mengada, saja nak tiru gaya budak-budak...

Actually, memang dari kecik lg saya tanam azam nak gi Gunung Ledang.
The reason is, masa darjah dua dulu, ada syair pasal Puteri Gunung Ledang dalam buku teks BM.
Sejak baca syair tu, rasa macam best je nak naik Gunung Ledang..feeling fairytale sebenarnya,,hahaaa

Okay, check out our beautiful moments
(^____^)







Em,, gambar kitorang je ada, gambar keindahan air terjun ni takde pulak,,sorry,,hahaa

Tempat ni best. toilet okay la..
Tapi ramai orang,,haha


March 25, 2016

Bahiyya Hijab (Azure Blue)

Salam Jumaat!!!

(^____^)

Hi kakak2, ibu2, adik2, dan gadis2...hehehee

This time, saya nak share my favorite shawl. 
Totally my favorite shawl because I'll wear it all the time (not everyday of course!).
In any occasion, or any dates! 
Tengok, betapa obsess nya saya dengan shawl ni.

Okay, here is my favorite shawl, 

Bahiyya Hijab warna Azure Blue!!!!



Dua gambar ni masa dinner Kolej Kediaman Tuanku Bahiyyah, MATB.

Okay, this one saya pakai Bahiyya Hijab dekat RTM.


Mak aih make up, jangan terkejut noh,,haha


Yang dua ni ber Bahiyya Hijab masa Program Let's Go to Mummies Lab!!!




Banyak lagi footage saya bersama tudung ni sebenarnya, tapi cukuplah kan, jemu pulak nengok nanti,hahaha..

Saya suka shawl ni sebab senang nak pakai, senang nak iron, susah kedut, dia macam shiny shiny sikit, so muka jadi macam bercahaya sikit..hahaha

Kalau korang nak tudung ni, boleh la usha Bahiyya Hijab

Instagram: 


Facebook: 


Warna lain pun saya suka, next time kita update lagi ye..hehe
Babai 
(^___^)


March 24, 2016

Education is for ALL!!

Urban, rural, or suburban...
We are all the same.

Education is for all of us.
Education is a right.
Education is a necessity.
Education is everything.


Don't let anyone lost any hope for education.
Don't let anyone lost any chance for education.

Let us educate our children.
Let us educate the people in need.
Let us not leave those who can't walk with school shoes.
Let us give everything we have in education.

Source: Bobdillon33blog

March 10, 2016

Diskriminasi!

Salam semua!
(^_____^)


Harini rasa nak membebel. Izinkan saya...hahahhaa

Tadi saya baca Berita Harian, dia cakap ada seorang kabin kru dari Los Angeles ni mendakwa dua orang wanita Islam merenung dia secara tidak sopan. Eh eh eh dia ni. Perasannya.
Pegila cari dekat BH, tajuk WANITA ISLAM DIIRING KELUAR PESAWAT KERANA TENUNG KABIN KRU.

Haish, diskriminasi betul. Bayangkan kalau kita yang duduk tempat dua wanita tu.
Angin la jugak kan bila baca tadi..hahhahaa

Inilah nasib kita sekarang. Jangan biarkan golongan macamni menindas kita!


Let's live in peace and harmony.
TOGETHER! 

March 8, 2016

How to Make a Choice



It is a really big deal to make the best choice.
After finishing my study, I have two choices, or should I say, three?
Never mind, I'm not gonna work in industry right now.
So, let's stick to two choices. 

Okay, I have two choices;
The first one requires a lot of money, I have to spend a lot of money and hardwork. 
The second one, I get money and of course it needs hardwork as well.

Now, I have to think about what is waiting ahead.... 

If I choose the first one, what will happen to me? Do I have the strength to do it? Can I keep the same momentum for the whole time? 
But, at the end, I can be somebody. 
Somebody with a title. 
That is what my parents want. 
It's like a shortcut, but needs a lot of money. 
Argh, I don't wanna be such a burden to my parents eventho they are willing to fully support me. 
Now, I have that kind of feeling, I just don't want to be a troublemaker. 
I don't want to be a spoil kid, like I used to be before, not all the time, but most of the times.
Wasting a lot of things, a lot of chances.
I should change...

If I choose the second one, do I really need it? Actually, to be honest, I want to have my own money, from my hardwork, not from my parents. I want to be an independent girl.  And from that, I will learn to appreciate things. That is what I really want to learn, The thing is, I want to be independent, like seriously. And now, I have the chance, but it is a really long journey before I become "somebody with a title".

Which one should I choose?
Is it possible for me to do both?
To be honest, I wanna do both, but I only have 24/7, all of us have 24/7 only. 

So......

Let's seek for some advice...
This is what we really need to do. 
Get some advice and then make a wise decision!