September 25, 2016

Let's Go to Mummies Lab: Early Childhood Education (Pendidikan Awal Kanak-kanak)

Annyeonghasayeooooooo....
(^____^)

Saya nak post pasal program Mummies Lab dekat Petrosains Science Festival 2016 haritu. Ini adalah program yang bersesuaian dengan PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK punya course. Saya adalah salah seorang tenaga penggerak Mummies Lab, beserta rakan-rakan sepasukan yang lain. Makanya, terdetik di hati nak berkongsi pasal program ni.

Okay, pasa asalnya, program ini yang kami gelar sebagai "Let's Go to Mummie's Lab" adalah program untuk memperkenalkan Sains dan Teknologi kepada adik-adik yang berumur 5 sehingga 12 tahun. To be exact, kami memperkenalkan Biomedical Engineering kepada adik-adik. Kenapa Biomedical Engineering? Because we're from Biomedical Engineering Departments. hahahhaa

So, memang kami memperkenalkan bidang kejuruteraan, tapi lebih menjurus kepada Kejuruteraan Bioperubatan. Tapi, kami juga ada modul tentang Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Elektrik sikit-sikit and so on. Depends pada modul-modul yang ada juga. Kami pernah pergi ke sekolah-sekolah bandar dan luar bandar di Malaysia ni. So far, the feedbacks are beyond our expectations. And I must say that what we have done is almost reaching the perfect line. Eh, over pulak. Gurau je, tapi boleh la.hahaha

Okay, ni adalah pengenalan secara ringkas.

Okay, berbalik pada program yang kami jayakan dengan pihak Petrosains, kami buat pada 18 September haritu. Yahoo! We were so happy! Kata orang, pulang dengan senyuman ^_^

Ini gambar-gambar yang kami sempat snap;







For more info or pics, can visit us on Facebook:

Okay, sesiapa yang interested untuk join, can PM through Fb, or directly email me at namz_trah@yahoo.com okay? 

And for your information, program ni boleh bagi income kat kita, because they want to set up a company and make it sebagai program berbayar, but those yang nak join tu, kenalah betul-betul boleh bagi komitmen okay?

p/s:
sebenarnya ini adalah iklan jawatan kosong, maka, bekas student atau student UM yang final year or yang dah tak busy, dialu-alukan untuk join,,,hehehehe

1 comment:

hainom OKje said...

Menyelam sambil minum air ye Trah hihi.....
Bagus ni..... boleh bagi ilmu kat adik adik.... Alah mak mak tu pun bukannya tau sangat pasal Biomedical tu haha....