March 31, 2016

Air Terjun Gunung Ledang

Hi 
(^____^)

Haritu saya ada cakap yang kitorang pergi Johor kan?
Ada ke? hahaha
Tak kisahla, ni nak share pasal Air Terjun Gunung Ledang. 
Mula-mula, masa budak-budak ni decide nak pergi air terjun tu, saya macam, "Oh no, I wanna go home! I don't wanna go there! Please...." 
Macamtula lebih kurang, tapi saya cakap camtu bukan nak mengada, saja nak tiru gaya budak-budak...

Actually, memang dari kecik lg saya tanam azam nak gi Gunung Ledang.
The reason is, masa darjah dua dulu, ada syair pasal Puteri Gunung Ledang dalam buku teks BM.
Sejak baca syair tu, rasa macam best je nak naik Gunung Ledang..feeling fairytale sebenarnya,,hahaaa

Okay, check out our beautiful moments
(^____^)







Em,, gambar kitorang je ada, gambar keindahan air terjun ni takde pulak,,sorry,,hahaa

Tempat ni best. toilet okay la..
Tapi ramai orang,,haha


7 comments:

• Ain Cho'in • said...

Banyak kali pergi sini, mungkin sebab kampung nenek dengan Gunung Ledang dalam setengah jam boleh sampai kot. Hihi ! Apa-apa pun sini memang kategori air terjun yang best.

Umie Yana said...

bestnyaa... jeles tengok..huhu

Sally Samsaiman said...

Lama gila tak ke mana-mana air terjun..manjang keluar masuk mall jer :(

hainom OKje said...

Rasanya pernah gi sekali jer dulu.....masa tu ramai org sebab hari cuti rasanya. Kurang suka ajak anak anak gi tempat gini sebab susah nak salin baju huaaaaa....
Gi dengan geng surelah bestkan....sambil mandi boleh cite pasal pakwe hihi

Mrs Velentine said...

kak MV pernah pergi sekali masa 2008...keja kat matrik johor tapi kami x mandi pun..sebab rmi org time tue

Ahmad Hasif said...

waaa bestnye mandi sungai sejuk betul air sungai ni...
menarik2..

Jalan2 sini.. Jom baca,,

Lajukan Load Blog ni Sekarang> article.

Illya LeYa said...

Hehe.... patut lah balas entry air terjun kite jugak... awak pun pegi ye..hehe