January 28, 2016

Review Bajrangi Bhaijaan

Hi all ^___^

Dua minggu lepas, saya tengok Bajrangi Bhaijaan. Sincerely I give 8.9/10 stars to this movie, congratulations Salman Khan.

Apa yang paling menarik dalam cerita ni ialah jalan cerita dia. Salman Khan yang memegang watak sebagai Bajrangi, iaitu seorang yang sangat baik, nak tolong sorang budak ni, dari Pakistan, yang tersesat kat India. Cemana dia boleh tersesat? Jeng jeng jeng.. Takleh cerita lebih-lebih, nanti tak syok. Tengok sendiri ye.hahaha

Salman Khan panggil budak ni Munni. Nama sebenar dia dalam cerita ni ialah Shahida, tapi sebab dia tak boleh bercakap, takde sape tau nama dia. Comel je budak ni.

Sangat menarik perjalanan yang Salman Khan lalui dalam misi nak hantar budak ni balik Pakistan. Ditambah lagi dengan perangai Salman Khan yang lurus bendul, baik hati dan takut untuk menipu. Memang ada part sedih dan kelakar, saya rasa elemen-elemen ni balance. Sebab tu movie ni menarik. Serius... ^_^

Banyak pengajaran yang boleh kita kutip daripada movie ni, terutamanya dari segi perkauman dan agama.

Tengoklah ye korang. Saya pun rasa nak tengok dua tiga kali kalau ada masa...hahaa


See, cantik kan budak ni. Rambut dia tu, pergh, lawa giler, tak berkelip saya tengok..hahaa

Okay gais, happy watching!!!

(^____^)

4 comments:

Asya Atien said...

dah xda dah kt panggung huuu...frust xdpat nak tengok

Mama Darwiish said...

Last day tengok..... best kan...lagu pun x jiwang...chicky...sesuai dengan watak Salman Khan

Zie Azi said...

crita ni lagi meletops dr Dilwale,cuma tak di tayangkan kat Malaysia..ada sensitifiviti keagamaan..
tp akk lagi suka Dilwale maybe sebb actor SRK & Kajol kot hahah

Nabila Syifa said...

hmm. tak tau nak cakap pe..