September 29, 2015

Running Again

Hai ^_^

Barakallah buat yang bahagia...eh...hahaa

Okay, currently, saya just register untuk larian yang dianjurkan oleh kolej kediaman saya di Universiti Malaya.


Cabaran Larian 10 Hari dan Malam Tanpa Henti. 

Saya ni dah lama tak praktis lari ni. 
Wish me luck you guys,hehehe...



September 25, 2015

7 Days without Rice Challange!

Hai, Selamat Hari Raya Aidiladha semua ^___^

Raya ni saya tak balik rumah, beraya diperantauan, first time...sobssss....



Okey, saya ada terbaca, ramai yang tulis pasal nak turunkan berat, cuba tinggalkan nasi. Okey guys, I wanna take this chanllange! hehehe

Tapi untuk seminggu je dulu. Kita try ye.

Before this, saya memang takleh hidup tanpa nasi.
Biasalah, typical Malay kan,,,hahhaa

Tapi saya nak try jugak.
Why? Sebab ramai cakap saya nampak berisi. OMG!
Itu komen yang paling tak disukai oleh insan bernama Athirah Zain.
I'm sure ramai gadis-gadis yang tak suka dipanggil gemuk kan?hahhaa

Okey, nevermind, I'll take it no matter what.
Nampak kesungguhan disitu.hahaa

Wish me luck!

xoxo....

September 20, 2015

Manusia yang suka meludah

Hai,,,

Apa khabar? Kali ni saya nak cakap pasal manusia yang suka meludah ni. Nak berleter sikit. Saya rasa ramai yang jelik dengan manusia yang tak reti jaga kebersihan ni.

Kalau kebersihan diri sendiri suka hati korang la, jangan kacau orang lain.
Apa yang saya nampak, ramai manusia suka meludah dimerata-rata tempat. So disgusting you know? Yuksss!!!!!
Rasa nak lempang je orang macamni.

Seperti yang kita sedia maklum, immigrants di negara kita ni ramai, sepanjang pemerhatian saya, bukan nak mengutuk or apa, tapi dorang ni ramai yang suka meludah merata, tak kira tempat. Rakyat kita pon lebih kurang jugak la, tak terkecuali.

Kot ye pon nak meludah kat public, please la. Dah buta ke? Tak nampak longkang tepi jalan tu? haish. Lagi bagus, pegila toilet. Bukan lagi bagus, tapi pergilah toilet. Haish....

Kakak geram tau. Rasa nak side kick je. haish....

Jom kita bagi sepatah dua kata buat mereka yang tak reti jaga perangai ni.

kakak hantar kandang  singa baru tau... Grrr!!!


Sayang la negara kita. Jangan nak kotorkan. Yang immigrants ni pulak, duduk negara orang, buat cara duduk negara orang. Kalo saya jadi menteri, siap la nasib korang. Geram ni....

Okey la, tu je kakak nak berleter.

Babai....
ahahahhaa...

September 17, 2015

Wildest Dreams Lyrics

Hype 
(^___^)

Jom layan lagu Wildest Dreams...hehehhee



*****************************************************************

He said let's get out of this town.
Drive out of the city.
Away from the crowds.
I thought heaven can't help me now.
Nothing lasts forever.
But this is gonna take me down.
He's so tall and handsome as hell.
He's so bad but does it so well.
I can see the end as it begins.
My one condition is...

Say you'll remember me.
Standing in a nice dress, starring at the sunset, babe...
Red lips and rosy cheeks. 
Say you'll see me again. 
Even if it just in your wildest dreams...

Wildest dreams...

I said "No one has to know what we do".
His hands are in my hair, his clothes are in my room.
And his voice is a familiar sound.
Nothing lasts forever.
But this is getting good now.
He's so tall and handsome as hell.
He's so bad but he does it so well.
And when we've had our very last kiss, 
My last request is...

Say you'll remember me.
Standing in a nice dress, starring at the sunset, babe...
Red lips and rosy cheeks. 
Say you'll see me again. 
Even if it just in your wildest dreams...

Wildest dreams...

You see me in hindsight.
Tangled up with you all night.
Burning it down.
Someday when you leave me.
I bet these memories follow you around.
You see me in hindsight.
Tangled up with you all night.
Burning it down.
Someday when you leave me.
I bet these memories follow you around.

Say you'll remember me.
Standing in a nice dress, starring at the sunset, babe...
Red lips and rosy cheeks. 
Say you'll see me again even if it's just pretend.

Say you'll remember me.
Standing in a nice dress, starring at the sunset, babe...
Red lips and rosy cheeks. 
Say you'll see me again. 
Even if it just in your wildest dreams.
In your wildest dreams.
Even if it just in your wildest dreams.
In your wildest dreams.

**********************************************************************


The End..
hehehe
Actually, I'm a Swifties!hahaha

ByeBye.....

September 14, 2015

Jam Tangan Wanita dan Fungsi.

Hi bloggers!
 (^____^)

My topic today is about Jam Tangan ok.

Wanita dan jam tangan, berpisah tiada. Setuju? Especially untuk wanita bekerjaya seperti anda-anda semua. Ramai yang rasa pelik kalau tak pakai jam tangan kan? 

Selain beg tangan dan barangan kemas, jam tangan juga merupakan aksesori utama buat wanita, malahan menjadi satu keperluan untuk kita memakai jam tangan. Bukan sahaja menjadikan penampilan tampak lebih menyerlah, pemakaian jam tangan juga berfungsi sebagai penunjuk masa.

Okay korang, jom kita tengok, apa sebenarnya fungsi jam tangan wanita ni...

cool kan? 


Jangan terkejut kalau ramai yang anggap jam tangan sebagai "bff". Sebabnya ialah, jam tangan mampu mencerminkan personaliti seseorang. Tak percaya? Haruslah semua orang percaya okay ^_^

Contohnya, si pemakai jam tangan yang bertali kulit biasanya mempunya karakter yang serius dan individu yang suka jam tangan bertali silicon pula mempunyai perwatakan yang lebih "easy-going" dan friendly.

Tak percaya? Cuba la perhatikan mereka di sekeliling anda..hehehe

Yang ni nampak trendy dan sesuai untuk mereka yang muda.


Jam tangan juga berfungsi sebagai pengkap gaya seseorang. Anda boleh memiliki penampilan yang sempurna walaupun denga hanya berpakaian kasual dengan memadankan pemakaian jam tangan yang tepat. Dengan kata lain, jam tangan berfungsi sebagai penyelamat anda!

Sekarang ni ramai ahli sukan yang pakai jam tangan.
 Sebabnya, jam tangan banyak membantu!

Seterusnya, jam tangan juga amatlah berguna untuk anda yang kerap melakukan aktiviti sukan ataupun aktiviti lasak. Ini kerana, jam tangan yang dilengkapi dengan fungsi-fungsi khas biasanya membantu melancarkan aktiviti sukan anda. Bagus kan? Fungsi-fungsi khas seperti alarm dan stopwatch merupakan antara fungsi yang sangat berguna kepada si pemakai.

Ha, apalagi, buat teman-teman yang belum ada jam tangan, jom kita pergi cari satu...hehe



Okay, jumpa lagi di ya Bloggers sekalian (^____^)

September 9, 2015

Time Management

Hype kengkawan...hehehhee


Athirah Zain again, posting my thought while listening to "Like I'm gonna lose you"...
Feeling jadi DJ kan,,haha
Tapi lagu ni best kan!


Mak sayalah sumber inspirasi terbesar bagi saya! 
Hope you read my blog mum..hehehe



Okay, my topic here is Time Management. Right now, I'm a student with two part time jobs (hahahaha). Sooner or later, I'll get rid (this phase shows that I really don't like..haha) one of my part time job so that I wont be so tired and confusing in managing my time table. Plus, Imma student right? hahahaa....

Okey, right now, saya kerja hari Khamis sampai Ahad. Kelas saya pulak hari Isnin. Selasa and Rabu, my laundry day, my malas-malas day and my movie day. Also, will be my blogging days, full time of course!hahahaa....

That's how I manage my time, starting this week la since the semester just started 2 days ago.

Trying to be Wanita Besi, yang takde la besi sangat. Saya sangat kagum dengan wanita-wanita besi luar sana. Terima kasih kerana memberi inspirasi...hehehe


Later, I'll talk more about my part time job (plus, I can promote the local brand..jeng jeng jeng...).


Anything to share about your jobs or your student life, or your part time jobs? Feel free to comment ya..hehehe...

Before I go, thanks for my lovely blogger friends for your comments on my previous post. Inspire me a lot! Muahhhhhh banyakkkk!!!!!

hehehe...

#####xoxo#####