August 23, 2015

Penat ke Bekerja?

Hype ^___^

Pekabar, sihat?

Saya sejak dua menjak ni busy balik, sebab kerja. First time dalam hidup saya bekerja. Tapi just kerja part time je la..haha..


Kerja apa? Ini rahsia...hahaa....


Mengikut perancangannya, my future job adalah yang memakai topi kuning tu. Tapi who knows kan? Anything can happen..hahaa


Hmmm... Berbalik pada tajuk entri, "Penat ke Bekerja?"

 Berdasarkan pengalaman saya jadi part timer ni, yup, boleh dikatakan penat, tapi takde la penat sampai lepas balik dari kerja saya terlentang tido.. Boleh la. Saya decide nak kerja sebab, next year memang saya betul-betul kena bekerja sebabnya, takkan la saya nak buat degree lama-lama kan? So, saya decide nak timba ilmu dulu. Nanti takde la pening lalat nak deal dengan costumer pelbagai ragam... Dan, benda yang menggembirakan saya, saya dapat kenal macam-macam orang, macam-macam perangai. Saya rasa saya hampir mencapai matlamat. *smile*

Kerja apapun, takde yang boleh bersenang lenang, maybe kita akan penat mentally or penat physically. Or maybe both. But, bila kita dapat setel kan keje, rasa dia, phewwwwww......hahahhhaa

May Allah ease everything and please wish me luck for my current part time job...ahhahahaha

I wish you all the best too ^___^

August 5, 2015

PERKATEK

Assalamualaikum....

Ni nak story sikit..hehe...

Dekat uni life ni, saya ada satu geng, kami namakan as PERKATEK.
PERKATEK ni short form untuk ..... *secret* hahahhahaa


Banyak memories yang kami create bersama, suka duka dan gelak ketawa....
Sedih bila dah nak berpisah, nasib baik ada top up course yang kitorang wajib ambil minggu ni, kalau tak, memang tak jumpa dah kot... sobsob,,,,

Banyak benda nak cerita, dan tak tau ayat apa yang boleh saya guna untuk menyatakan perasaan kasih, sayang dan menghargai kehadiran ahli-ahli PERKATEK ni....

Thank you so much girls (^____^)


Nah, ni, kitorang... teka mana satu saya,,,hahaha

Kitorang ada sebelas semuanya, tapi dalam gambar ni ada yang takde ^_^

Hopefully our memories will last forever and won't fade away like the wind. Eh eh,,,hahaha


Korang pon mesti ada geng kan,,hehehee



Ni complete..hehehe

#playingWhenIseeYouAgain





August 1, 2015

Kelebihan Green Tea aka. Teh Hijau

Hi peeps,
hehehe....

Raya dah berlalu beberapa hari, tapi kita mungkin masih di dalam mood raya sebab open house masih ada dimana-mana...hehe..

Mak cik saya pun ada call, ajak pegi open house sama-sama. Bestnya (^____^)

tapi, benda yang paling saya risau (sebagai seorang perempuan) adalah tentang makanan. Raya dan makanan berpisah tiada. Nak makan tu, nak makan ni. Diet pegi mana?

ahhahhaa...

So, salah satu cara saya nak tingkatkan metabolisme badan adalah dengan meminum teh hijau. Semoga menjadilah kan. Semoga lemak-lemak yang masuk ni cepat terbakar. Risau la jugak bla melihat kechubby-an pipi sendiri. hahahaa



Okey, just wanna share some benefits of green tea. Selamat menambah ilmu. (^___^)

1. Membakar kalori dengan cepat (high metabolism).
2. Mengawal gula dalam darah (say no to diabetes). 
3. Mempunyai kandungan nutrients yang banyak. 
4. Compound dalam green tea tu boleh membuatkan kita lebih bijak sebab dia boleh memperbaiki fungsi otak. 
5. Mengandungi antioxidants yang tinggi, dan mampu mencegah kanser. 
6. Mengurangkan risiko penyakit Alzheimer's dan Parkinson's (sebab dia improve brain function).
7. Boleh bantu kita kurangkan berat badan (ini yang disukai ramai).
8. Boleh membantu kita mengekalkan kesihatan, insha Allah. 

Tapi jangan terlebih minum green tea pulak, dalam green tea ada caffeine, nanti kan tak pasal-pasal dapat side effect lain sebab terlebih caffeine. Dan lagi satu, kalo minum banyak, kang nanti kena dehydration pulak. So, berpada-padalah.

Okey guys, selamat menjaga kesihatan semua...hehehhee

Babai (^_____^)


Athirah Zain.