March 28, 2015

Si Penjual Laksa

Hi World!!!!
Kali ini punya cerita berkisar tentang akak Si Penjual Laksa.

2 minggu menghilang, here I am again! (^_____^)

2 minggu menghilang sebab saya tetiba jadi penerjun bidang menjual laksa. Pergh, sedappp! Serius, sebab ada resipi istimewa la kan...hahaha

Actually, kitorang berniaga ni under Projek Kolej, KK2. AROMA D'SECOND nama diberi. hehe

Minggu yang pertama tu, saya and the geng menjual laksa di Karnival Kolej-Kolej Kediaman UM dan minggu selepas tu, yakni minggu lepas, saya sambung profession akak pasar malam dekat Fiesta Rumah Terbuka KK12 pulak. Ha, busy uolls..hahaha

Alhamdulillah, banyak benda yang saya dapat walaupun ni bidang terjun. Serius saya rasa saya bukanlah gadis yang tau masak, tapi eh, tetiba, jadi jugak laksa tu. Berkat ajaran Chef la ni. Cannot mention since that guy malu nak ngaku yang beliau la masterchef kitorang. Ramai yang puji sedap tau. Ni bukan masuk bakul angkat sendiri tau..hahaha...


Ni yang time FRENSTER tu. 



Ni pulak time KAKUM
Nampak macam kosong kan? Sebab kitorang nak tutup gerai dah ni.hehe


Ni, first day FRENSTER, ada mee bandung. Serius sedap giler!
Tapi the next 4 days, no more mee bandung. So sad :(



Jeng jenggg!!!
Kitorang menang Johan Gerai Terbaik KAKUM!!!
Alhamdulillah,,hehehe..

See, ni bukti laksa kitorang sedap..haha
Kitorang berhajat dan merancang untuk membuka tempahan time kenduri kahwin. 
Kalau teringin laksa kitorang ni, gitau la ye. Tapi area KL, Selangor dan kawasan sekitar je la ea..hehe

Ok, ni tamat cerita akak penjual laksa. 
Next time saya cerita pasal akak penjual waffle pulak ye..haha

Semester ni terasa sangat best la pulak,,hehe
Btw, saya akak fourth year, nak bagi pencerahan dekat adik2 yang confuse..haha

p/s:
Busy macamana pun, pelajaran mestilah diutamakan kan?hehe
Ayuh buat assignment! 


#laksa
#laksasedap
#AromaD'Second




March 12, 2015

Hilang Berat dengan Berlari!

Hi peeps (^____^)

Wanna lose some weight?
Some or a lot?
Ok, here are the tips to lose weight through running.

1. Be consistent!
2. Look at the intensity of your running.
and the last one is;
3. Always watch what you eat!

3 simple rules right?
Are they that simple? Tepuk dada, tanya diri masing-masing. Saya pun wonder, simple ke? eh...hahaha
Sebabnya, saya pun amateur jugak dalam bab berlari ni. Jarang-jarang kadang-kadang ada la dulu, tapi takde la sampai nak buat tiap-tiap hari.

Maybe, starting from now, we can do something to get in shape and get fit. Perempuan, wanita dan gadis-gadis terutamanya mesti suka kan kalau dapat body yang fit dan bebas daripada sebarang jenis penyakit. Apalagi, lari la selagi mampu, jadikan ia sebagai hobi.

Tips ni diambil daripada video youtube, Running to Lose Weight-Three Tips. Credit to Tips4Running Youtube Channel.


Seronok ok kalau dapat berlari beramai-ramai ni.
Jom try!!!! 
(^____^)

Btw, I use Endomondo App, a sport tracker. We can always updating our activities through this app.
Moto dorang, 
A Personal Trainer in Your Pocket!
Can check their website too, type je Endomondo. 
Free je, download la, pengguna Android and Windows Phone boleh la download.. 

Ok, bye bye 
(^____^) 

March 6, 2015

KAVITER UM : PENTAS OPERA

Hype (^___^)

Athirah Zain was a bit busy for the past few days. Why? Sebab Pentas Opera ni la.
Karnival Teater UM. Second College buat pementasan pasal Pentas Opera. Menarik jugak teater ni, bukan nak puji kolej sendiri, tapi more to appreciate karya melayu kita la kan..hahhaa
Actually karya berlatar masa zaman Jepun and Inggeris dulu. Cari sendiri la kalau nak tau. Serius menarik >.<


Ok, here are the captured moments stolen from somewhere..hahaha

btw, Athirah Zain ni budak costume je, tak berlakon pon..hahaha
Tapi Athirah Zain happy sebab dapat kenal korang semua ^_^



Ok, ni team costume, yang 3 kat belakang tu je la.
saya, zety and Ijat...
Keje mendobi pakaian pon salah satu keje team costume...hahaha
redha je la ^_^


Penat tapi happy weh (^__^)


The pelakon and the crews 



The Pegawai Jepun and Leftenan Harrisson.
Abaikan si gedik Ijat..haha


Dorang ni hebat ^_^


Family besar team Secholian. 

And thanks a lot to my coursemates cos sudi support show kitorang. 
Sayang korang (^___^)


Dalam stress, my sisters adalah tempat untuk saya release everything nd gain more and more semangat untuk terus buat kerja. Family tu penting ok kalau time2 macamni. Muahhh ^_^


Actually majority of us are Diploma students. 
Saya memang betul-betul respect dorang sebab komitmen yang dorang bagi memang hebat. Memang beyond my expectation la. 

And the Stage Manager also. She deserves the biggest respect from us. 
Seriously, even saya ni junior Second College, banyak benda yang boleh dibandingkan dengan kolej lama, tapi 2nd college punya team memang ada keistimewaan tersendiri. 
Proud of you... ^_^



Apapun, tahniah dan syabas buat korang semua. Hopefully we'll get something and if there is something, Alhamdulliah, but if there is nothing, its ok, korang still the best for me ^_^

Special thanks jugak untuk Dr. Adib sebab support kitorang ^_^


This gonna be my best moment, lepas grad, boleh la nak throwback bagai kan?hahhaa


K, till now, adios ^_^


p/s:
Athirah Zain ni macam tak sedar diri kan? Dah final year, and final sem but still join sana sini. Haiyoo... Sekarang pon gigih turun latihan dikir barat...Apapon, wish me all the best..haha