February 26, 2015

Time to Grow Up


It's time for me to grow up.

Terfikir pulak, saya dah start kena cari kerja.
Sape nak amik saya bekerja?
hahha...





February 25, 2015

Non-glitterati Status

Hype olss...

Ni khabar sedih buat diriku,



Arasso, saya faham.
I'll put more effort on blogging ye Nuffnang.
hehe

Cepat je dorang reply ticket. 
Harapnya, update pon cepat jugak. hehehe


Thanks ye ^_^

p/s:
pray for me..hahaa

February 24, 2015

Jom Lari!


Yeah! I can't keep myself calm cos I'm a runner!
(^_____^)

yeke runner?


Untuk March, our team will face a new challenge.
Check this out!!!


Nampak tak caption dia apa?
"Cabaran bulan Mac: Hadiah sepasang kasut lari utk semua yg dapat buat 100km. Amacam? Baik kan boss?hahaha"

Amacam?
Memang baik kan boss kami?
hahaha

Wish me luck for this 100km challange.
Waiting for a new shoes eventho mine is still new. 
Tamak namanya ni kan?
Tapi takpe, boleh simpan untuk masa depan.
>.<


Kasut ini bakal bertemankah?
Insha Allah. 
Amin....


Let's the war begin!!!


Ni throwback je.
Medic Marathon dekat UiTM Sg. Buloh haritu.


Till now, saya sedang berkobar-kobar la.
Harap api yang membara tu tak padam la kan..hahaha

Ok, Jia You!!!!!


Bye bye....

(^_______^)




February 16, 2015

Last Battle!

Hype ^___^

Sem baru just around the corner, bye bye holiday!haha
And this gonna be my last official semester, means excluding short sem la.. XD

And, this is how my battle goes. hahaha.. 
Ada subjek2 yang overlap dengan subjek yang nak kena repeat ni, haish, kena tukar sana tukar sini la, nak tak nak kena amik jugak, unless saya nak extend. hahhaha
Tak nak la extend kan, so, bersusah susah la dahulu. Bulan 10 boleh grad..hehe
Amin...

Ok, may Allah ease everything!Jia You!!!!!


#hope
#nopainnogain


p/s:
padan muka dekat diri sendiri, sape suruh main2 kan, kan dah kena repeat... T.T
Hi adik2, jangan jadi macam akak ye..haha

February 9, 2015

#outdoor1 FRIM Kepong

Hype (^____^)

These are the captured moments of our activities in FRIM, Kepong.


First, mesti la gambar Athirah Zain dulu kan..haha
#peace


My beloved bff..hehe
Keayuan Zety sgt terserlah di sini..



Air terjun dia cantik jugak kan ^_^


Cause runners gonna run!

Tempat ni memang ramai pelancong, as Malaysians, say hi!
#cuticutiMalaysia 


Canopy walk tak dapat naik, so, jambatan gantung yang ni pun jadila..hahaha
#sedih
#takdapat
#naik
#canopywalk



Misi mendaki air terjun! 


Dan.. selfie lagi..haha


Actually, kami berempat mau naik Canopy Walk, kalau tak silap, tiket RM5. Tapi, tiket habis sold out, weekend memang orang akan book siap-siap. Tak boleh walk-in kalo nak beli tiket untuk weekend. So sad.... 


Dah tak dapat tiket, kitorang pegi makan, tambah lemak dulu before buat aktiviti. 

Then, melawat kawasan air terjun.

Then, naik basikal. 
Basikal sewa dia RM8 sejam, RM10 dua jam, dan RM12 untuk tiga jam. Nampak tak strategy marketing tu?haha.. 
Tips: kalo ada problem dengan basikal, teruslah call number yang tertera di handle basikal tu. Walau sejauh manapun anda dalam FRIM tu, pihak yang bagi sewa basikal tu confirm akan datang. 

After basikal, kitorang minum and makan. Yang ringan-ringan je. Minum tu penting since naik basikal tu punya la penat, nak kayuh naik bukit, seksa lemak tepu gua. haish... 

Then, pegi air terjun balik, main jap kat situ, pastu panjat bukit tu sikit. Konon nak cari air terjun yang lebih menarik. Tapi semua lebih kurang je. Actually ada jalan yang elok untuk naik atas bukit tu, tapi jiwa atlet kitorang sangat membara, so, panjat la ikut batu-batu, berpandukan batang paip..haha

After turun balik, kitorang salin baju, semayang, pastu terus balik... Opsss... pi carik pizza hut dulu, tengah promotion kan..hehe

Sila la ke FRIM ea, menarik, mencabar jugak naik basikal dia. hahahha
Kitorang spend 7 jam dalam tu. Ponat..... But, happy (^______^)

Okeyh, till we met again di segmen #outdoor !!!
hahaha... macam tv pulak XD 

Bye.....




February 6, 2015

Salam Jumaat!


Forgive people so that perhaps Allah may forgive you. 

(^____^)


Say Alhamdulillah..... 

February 4, 2015

Cara Buat Cheesekut Oreo

Hype...!

Haritu ceq bertandang ke rumah kawan ceq, dekat Jitra. Beliau buat cheesekut oreo. Pergh, my favorite. haha...

Dah lama tak update, tetiba nak sembang pasal cheesekut oreo pulak kan. hahaha...

Ok, actually, saya pun tak pernah buat, pernah makan je la. Senang memang senang, tapi kerajinan kena ada jugak kan. So, ni steps yang kena ikut kalo nak buat cheesekut tu.



Amik daripada instagram kak najmi..hehehe...

Try la ea, cam senang je,,, lepas step 6 tu, terus masukkan dalam peti ais. Tapi kalo saya prefer guna biskut meri kot..hehe.. Letak lemon or sunquick pon sedap, macam yang kawan saya buat haritu...

Orite...

Try jangan tak try.. Bye bye ^____^

p/s:
Alhamdulillah.... Sem lepas dapat elok sikit..hehe