November 19, 2015

The Power of Make Up

Hi (^___^)

Tadi saya ada terbaca kawan saya retweet yang zaman sekarang ni susah nak jumpa perempuan yang kening ori. Semua nak lukih. Ye ke? Hello, cakap baik-baik ye, jangankan disebabkan geng2 hijabister mahupun hipster tu lukih kening, korang nak tunding jari kat semua perempuan yang ada. Judgemental namanya tau dak?

Eh, emo pulak saya. I'm sorry. Gurau je..haha

Hmm... bila saya pikir balik, make up ni memang power. Someone boleh 100% transform jadi Miss Universe tau, tapi tang muka je la. >.<

Haritu saya ada try fully make up, letak foundation, letak apa lagi entah. Lupa..haha
Ni jadinya.


Gambar ni xleh buat saiz XS.
Maafla ye kalo boring tgk muka saya,,haha


Yang sebenarnya muka cenggini je.


btw, ni time majlis perpisahan PERKATEK..sobsss T.T

Beza tak? Lighting memang 100% berbeza. 
Yang atas dibawah sinaran lampu, yang bawah dibawah sinaran lampu jugak, tapi lampu jalan je la..haha


Tapi saya suka yang ni. Drawing sape entah, main curik je kan,,haha

yang ni lagi elok, hitam putih. 
Tak payah susah-susah make up kan?


Apapun, ingatan tulis ikhlas untuk semua perempuan dan wanita-wanita diluar sana, make up, make up jugak, kebersihan wajib diutamakan. akhlas jangan dilupakan, budaya timur usah dicampak, yang penting, agama jangan dibelakangi. rasa nak membebel tetiba  hahaahaa

Betul la kan? Cengkerang cantik, tapi isi buruk. Nak ke cenggitu?

Okay girls and guys, see you (^____^)

p/s:
Who run the world???
Girls!!!!

14 comments:

Azura Rabbits said...

tahniah dik..cantik kening ori..akk pun kening ori gak :)

NUR RAIHANAH said...

dua dua cantik :)

athiqi ariff said...

nk make up cm2 jgk la..hehe

hainom OKje said...

Setuju, mekap ni mmg boleh merubah muka org. Tengok ajelah pengantin. Kan cantik.
Memang cantik Tirah, gambo atas tu... mekap le , kasi glow and shining gitu hihi....Tp Tirah putih, melepak, tak mekap pun dah comey...

Muhammad Faizal said...

ada satu rahsia tentang make up yang awk perlu tau... saya tak pakai make up tapi tetap hensem...heheheheh

Zyra Roxx said...

erm, mekap sekali sekala je, mmg taklah kalau nak mekap hari2, lepas zuhur apply balik, memang TAKLAH, hahahaha

Ana Fatihah said...

Cantek dalaman yg penting kan. Luaran sedap mata memandang pun dah oke. :D

Myra Azraff said...

setuju sangat dengan ayat last tu. :D

Suria Lekatlekit said...

saya seorang yang suka makeup nak2 lepas kawen & ada anak.. makin membuak2 mood nak bermakeup. Tapi bukan pandai makeup sangat pun main tenyeh2 jer hahaha

caliph shuriken said...

yup, tgh cari yg kening ori, haha...

Amir Khalis said...

sokong bro faizal!

Khai♥Rin : anies said...

Sebaik2 mekap = akhlak yg baik

Syadiya Khairul said...

baru je buat entri pasal makeup makeup nihh. hahaha

http://nampakjiwaterbang.blogspot.my/2015/11/how-girls-build-their-confident.html

Asa Loan said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com


Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com