November 16, 2015

Microsoft Lumia 950 XL Dual Sim #Malaysia

Hi, selamat ber isnin semua ^___^

Microsoft Lumia 950 XL Dual Sim.
Kononnya ni phone impian saya. Konon je la, berangan tu penting,,ahahaa
Dengar cerita dia akan di "launch" kan December 2015. Harga? Tak sure, tapi RM2k++.
Sekarang ni saya kerja part time, so, berangan la nak beli something untuk kenangan dari duit hasil titik peluh memerah keringat. Haha.. Ayat macam kerja bawah terik mentari pulak.

By the way, pada pandangan sayala, telefon ni best. Tang camera tu penting, 20MP, lepastu camera untuk selfie 5MP. Pergh, memang nampak la anak jerawat. Lagipun saya dah jatuh cinta dengan Windows Phone. Phone ni processor dia 3GB RAM. Bayangkan la..haha

Sekarang saya pakai windows phone jugak, interface dia menenangkan hati saya. Saya tak pakai androids sebab saya rasa dia tak kemas. Maafkan saya wahai pengguna-pengguna androids yang tertanya sangatlah ramai.
Lain orang lain preferences nya kan?hehehe...
Apa lagi nak puji pasal windows phone ni? Emmm.....hahaa

Laju memang laju, lagging time dia maybe dalam millisecond. Maybe la,,,haha... Lepastu, senang nak edit microsoft office apa semua. Saya dah guna phone saya 3 tahun kalo tak silap, ok je, no problem. Haritu ada la jatuh sekali, pegi repair skrin. Mahal nak mampuih,,haha. Tapi sayang punya pasal, sanggup. lol!

Pasal game pulak, saya tak main game kat phone, laptop or etc. Pernah la main game, tapi kejap je addictednya, lepastu, life is boring with games!!!!hahaa
Windows phone ni ada game XBox. Bagi orang yang suka games, maybe tak suka WP sebab limited games kan? I heard lot of people complaining about games and blah blah. Ow man, you know what? Life is about music, no need to trouble your fingers tapping on the screen just to kill some crazy yet stupid zombies. Apehal saya emo ni?hahaha

Yang Lumia 950 XL Dual Sim ni agak mahal, tapi pada fikiran saya, berbaloi la.
 Iphone? I'm not into iPhone, sebab saya tak suka interface dia. Samsung lagi la. Sony pulak, saya takut dia cepat rosak. Problem yang saya fikir sekarang, pasal kejatuhan harga dia dalam dua tiga tahun mendatang. Kalo dia jatuh bertimpa-timpa, macam sedih pulak saya nanti. hahaha... Phone yg saya pakai sekarang ni pun harga dia dah jadi macam pisang goreng dah. Sedih tau tak, punyala dulu mahai, sekarang , omaigod!!!!

Okay, keep thinking, but i think i'll stick to this one...hehehe


Photo credit to: GSMarena.com

Nak tau lebih lanjut pasal phone ni, klik je adress di atas je. 
Kot-kot la ada orang wonder why la Athirah Zain ni suka pakai windows phone. 
Btw, HTC pun ada pakai windows phone. Saja je nak cakap...haha

Okay lah, doakan saya berjaya kumpul duit ye.hahahaha

p/s:
pernah bergurau dgn kawan, saya cakap, kalau ada sesape bagi saya phone ni, automatically saya akan terima dia...hahahaaa.... *mata keluar $$$$$$*

11 comments:

MKhairul Aminuddin said...

eecehhh...automatically terima tuuu...haha

Khai♥Rin : anies said...

cun gak ya... aisehhh ni yg rs nk tkr hp ni ;-)

Khai♥Rin : anies said...

p/s sofia mmg ada maksud tp kena cari la ;-)

Amir Khalis said...

note 5 lawa

Muhammad Faizal said...

ni pon phone idaman saya...hehehhehe...apa-apa pon, sy doakan cik trah dapah kumpul duit bebanyak...hehehhehe...mcm nak kumpul duit kawen pulak...hikhikhik

Aisya Ahamad said...

Cantik jugak. Spec pun mcm ok je. Hehe

Nurul Shahira said...

Currently pakai samsung. Bateri cepat drain. Tak suka tak suka. Pehtu tengah survey survey HTC. Tapi sekarang tengah aim XiaoMi. Harga berbaloi dengan spec :)

Eintan Nurfuzie said...

style gak

Kim Chaa said...

Camera dia mcm best. Bukan mcm tapi memang best. Tergoda nak tukar phone .. >.< " btw, first time singgah sini .. :) meh laa runah baru kite http://kimchaa.blogspot.my

Husena said...

HAAHAHAHAAH same laa kita guna windows phone... Tapi kannn dia update punye la lambat :3 Instagram tak leh upload video lagi xD tapi yang kite sukenye, wp ni whatsapp dia boleh tukar-tukar warnaaa, wechat pulak boleh hitam boleh putih.. memang seronok la guna sebab lain daripada yang lain x3

hainom OKje said...

Kalau bab hp ni, mak mmg serahkan jer pada pak jilap .....Mak? Huh tak reti nak tengok, kang hp apa tah dipilihnya hihi...