November 30, 2015

Interview Tips

Hi (^____^)

Untuk beberapa hari ni, saya tengah belajar cara-cara nak hadiri temuduga, cara-cara bagaimana nak berjaya di dalam sesebuah temuduga.
Kononnya tengah sibuk mengkaji la ni kan.haha
Banyak juga yang saya jumpa, dan saya masih dalam proses belajar. Nanti bila saya dah buat kesimpulan, saya update kat blog ye ^_^

Okay, sepatah dua kata untuk tips temuduga, benda yang paling penting bagi saya ialah Yakin!
Any tips from anyone?
Hehee....

Okay, good luck!!!!




13 comments:

Kim Chaa said...

Bila kena introduces pasal diri, just cerita pasal nama, dpt pendidikan dekat mana, major kos. Takperlu nak cerita background family n hobi yg ntahpaper tuu.. heeee
Btw, Salam kenal. Singgah dari blog kak mia liana. :)
Jemput singgah rumah http://kimchaa.blogspot.my

luqman zakaria said...

Pernah 2 kali jer pergi interview..yakin tuh memang penting la..kalau tak yakin memang tergagap gagap la dalam interview..lagi satu kena well prepared..

nuraqilahae said...

Good luck! (:

Muhammad Faizal said...

terima kasih atas tips nya ya....

The Kehalusan Kelembutan said...

salam trah pengetahuan pasal isu semasa, pasal company pon kena tahu.

Shikin Razali said...

Semoga Trah sukses dalam temuduga tue nanti... =D Ganbatte..

Mizz Aiza said...

lain penemuduga lain caranya.. selain berusaha, banyakkan solat duha dan tahajud serta berdoa agar dipermudahkan oleh Allah swt.. semoga trah success.. ;)

Mormor said...

okay, taksabar nak tunggu new update pasal tips tu :D

Maisarah Humaira said...

perlu bersedia mental dan fizikal. cara kita berkomunikasi, berbahasa. Mantapkan english. pakaian pun mesti formal. buat research ttg syarikat yg dipohon, current issue. jawab soalan dgn betul. yg paling penting minta pada Allah dan jangan sesekali lupakanNya :)

banyak lagi tips..hehe

Nurul Shahira said...

Banyak buat background check pasal company, kerja & bos-bos company tersebut.
Dan betul, yakin. Tapi jangan overly-confident pulak :)

dear anies said...

jgn sesekali berbohong dan jadilah diri sendiri ;-)

miss zyaroses said...

salam singgah saya tag sis kat sini http://misszyaroses.blogspot.my/2015/12/sahut-cabaran-blogger-meeya-techik.html

Asa Loan said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com


Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com