November 13, 2015

Bukit Tinggi Pahang

Hi, I'm back! (^____^)

Saya baru balik dari Kelantan sempena mid-sem break..hehe...
Sekarang ni mood masih happy ^_^
That feeling bila balik rumah, phewwww....hahahaa

Ok, haritu saya, Eleena and Asdiah jalan-jalan dekat Bukit Tinggi. Saya nak tangkap gambar dan luangkan masa bersama. Kitorang satu geng masa saya masih lagi penghuni kolej lapan, sekarang dah pindah. Masih satu geng, tapi jarang bertemu. So, kita luangkan masa bersama-sama la bagi mengekalkan silaturrahim,,haha..


Ni entrance dia kot, tak sure,,haha..
Masuk bayar RM13 sahaja. 
errr.. sahaja? hahaha

Kitorang masuk kat Colmar Tropicale je. 
Tempat lain tak masuk sebab hari tu panas, berpeluh dah. 
Lagipun saya nak balik kampung, so kitorang pergi melepak IOI City Mall je lepastu sambil mengusha abang Chatime! 
eh eh...hahaha
ok, gurau je (>.<)


Gambar saya sorang-sorang mestila wajib kan,,haha


Berdrama kejap.
Actually ni time nak balik dah.
Tapi, cantik kan dia punya background? 


Ni time first kitorang nak masuk tempat ni. 
Kat belakang tu kuda. Dia letak kuda kiri kanan tempat nak masuk. 
Walaupun konsep dia kebaratan, tapi corak di badan kuda tu sangat la Malaysia...
(^___^)


Ni view dari atas, kitorang naik menara jam yang kat hujung jalan. 
Cantik! 


Dua hari before pergi ni, jerawat saya tumbuh, kembar pulak tu. Saja nak menyibuk dalam gambar, geram betol..haha... Time-time saya relax kat rumah tak nak naik pulak. Bila dah naik, tak nak turun pulak tu. Tension!haha

Next time kita pergi tempat lain pulak ye. Ingat nak try flying fox, tapi tak tau kat mana tempatnya...haha


Bye bye...
(^____^)




16 comments:

Syafiqah Sharmeen said...

Cantiknya tempat ni. Dah lama nak pergi tapi tak berkesempatan lagi. Hehe.

Aqilah Azmi said...

aaaaa bukit tinggi!!!
nak sgt gi sana nnt hehe <3

Amir Khalis said...

banyak music video suka shoot situ

amira faqihah said...

Cantik la tempat niiii

adiba rusli said...

music video yg iedil putra shoot tu kat sini kan? alahh,teringinnya nak pergi.

Naza Raman said...

Wahh kuda tu dah 'berbaju'

Naza Raman said...

Wahh kuda tu dah 'berbaju'

Muhammad Faizal said...

Tak penah sampai sini lagi...anyway, selamat bercuti...

Sally Samsaiman said...

berjalan sakan ye dia! hihihi...Sally tak pernah lg g sini rasanya

Shikin Razali said...

Masha Allah cantiknya... Terbukti kat Malaysia pun ada tempat yang secantik seperti luar negara.. =D

Khai♥Rin : anies said...

last sy ke sini 5 thn lps...panas berdenting.... x pegi tmn jepun tu?

Sabrina SA said...

bestnya!! lawa scene dia ^^

Nurul Shahira said...

Tengah survey jugak tempat bercuti yang dekat dengan KL. Senang tak payah drive jauh-jauh. Tapi Colmar Tropikale memang cantik kan? Boleh fefeling kat oversea, hiks :p. Ni kira datang hari ke tido situ jugak?

admin said...

hiii

lama betul kolin tak pergi bukit tinggi. last pergi masa anak baru seorang. Tapi RM13 ek entrance...dulu macam mahal sikit.
Will repeat after rainy season over. Nice pix sis!

kolin zainal

hainom OKje said...

Amboi.....berjalan jalan round Malaysia ek.....Sure seronok jalan dengan kengkawankan Tirah.....
Pernah sampai sini, sekali jer dulu....Mmg cantiklah nak bergambo, fefeeling kat Parih hihi

hainom OKje said...

Amboi.....berjalan jalan round Malaysia ek.....Sure seronok jalan dengan kengkawankan Tirah.....
Pernah sampai sini, sekali jer dulu....Mmg cantiklah nak bergambo, fefeeling kat Parih hihi