October 30, 2015

#outdoor2 Bercuti di Penang dan Kedah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera ^_^

Before I start, I you wanna see the pics clearly, feel free to click them. Kalau nak tengok la...haha
Tak pun,click on my album here >>>  Kembara Biomed

okay, on your mark, get set, goooo!!!

Pagi ni saya nak throwback sikit, sebenarnya dah lama nak tulis entry pasal jalan-jalancari makan kitorang kat Kedah dan Penang haritu, tapi lupa. Aigooo...hahaha

Haritu, kitorang ke Penang, actually sebab kakak salah seorang ahli PERKATEK kahwin, so kitorang pergi la rumah beliau untuk meraikan. Comel kakak beliau ni, rasa macam tengok a perfefct couple. Nak jugakkk!!! 


Gadis-gadis Biomed bersama pengantin...

Owh, sebelum terlupa, sebelum sampai Kedah tu, kitorang pergi makan Mee Udang dekat Restoran Aur Gading. Boleh la, saya tak dapat nak describe sangat sebab saya ko sikit bab-bab mee ni,,,haha



Lepas majlis kakak Mira tu, malamnya kitorang pergi jalan-jalan sekitar bandar Alor Star. Then kitorang pergi rumah Aqilah. Qilah and mak dia masak, Omg, sedap giler, dan banyak giler..haha
Especially cheesekut dia, pergh!Saya makan banyak giler sebab time pergi tu, saya kurus sikit, so no worries la...hahaha


Esoknya kitorang jalan-jalan kat Penang, berikut adalah gambar-gambar di sekitar Penang... (ayat skema..haha)

Sewa basikal di Penang Street Art.
Kena hon dengan kereta banyak kali.haha


Aiskrim apa entah nama dia, tapi not bad la di kala terik mentari mencengkam ubun-ubun.
>.<


Fefeeling tourist..haha





Cantik kan? 
perasan


Penang 3D Trick Art Museum. 
Bayaran masuk RM15 kalau tak silap, kitorang tunjuk kad pelajar.





Banyak pulak gambar kan?haha

Then, petang tu kitorang pergi Pantai Batu Feringgi. 
Seronok main air...haha

Esoknya, kitorang balik dengan penuh rasa gembira..haha

Okay, sekian... 
(^____^)


See you!








7 comments:

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum Athirah Zain,
Saya kunjungbalas...

Saya masih belum berpeluang ke Kedah..
Buat masa ni study dulu apa tempat2 best & mana tempat menarik untuk makan sedap..
Thank you for sharing this post, at least boleh masuk senarai tempat yang akan dikunjungi.. ;-)

Diya Hanun said...

tu bukan aiskrim kepal tu eh,.macam best je aiskrim tu

Nao Mei said...

Wah dara pinggitan nak pergi mana..hihi

http://sweetyzhanieyz83.blogspot.my/2015/10/jom-sembang-blogger-hari-2-bersama-44.html?m=1

Farah Arina said...

bestnyaa

hainom OKje said...

Seronoknya berjalan single single gini ...boleh gedix gedix hihi... Mesti penuh gambar dlm sim kad kan...
Tak pernah sampai Museum Art Penang lagi, kalau kat PD dah sampai. Lebih kurang jer

Kakak Tiri Cinderella said...

Teringin sangat2 nak ke Penang Street Art tuu... Bila agaknya....

KTC

Eka Tikah said...

bestnya jalan-jalan Penang. nak jugakkkk. hehe