September 20, 2015

Manusia yang suka meludah

Hai,,,

Apa khabar? Kali ni saya nak cakap pasal manusia yang suka meludah ni. Nak berleter sikit. Saya rasa ramai yang jelik dengan manusia yang tak reti jaga kebersihan ni.

Kalau kebersihan diri sendiri suka hati korang la, jangan kacau orang lain.
Apa yang saya nampak, ramai manusia suka meludah dimerata-rata tempat. So disgusting you know? Yuksss!!!!!
Rasa nak lempang je orang macamni.

Seperti yang kita sedia maklum, immigrants di negara kita ni ramai, sepanjang pemerhatian saya, bukan nak mengutuk or apa, tapi dorang ni ramai yang suka meludah merata, tak kira tempat. Rakyat kita pon lebih kurang jugak la, tak terkecuali.

Kot ye pon nak meludah kat public, please la. Dah buta ke? Tak nampak longkang tepi jalan tu? haish. Lagi bagus, pegila toilet. Bukan lagi bagus, tapi pergilah toilet. Haish....

Kakak geram tau. Rasa nak side kick je. haish....

Jom kita bagi sepatah dua kata buat mereka yang tak reti jaga perangai ni.

kakak hantar kandang  singa baru tau... Grrr!!!


Sayang la negara kita. Jangan nak kotorkan. Yang immigrants ni pulak, duduk negara orang, buat cara duduk negara orang. Kalo saya jadi menteri, siap la nasib korang. Geram ni....

Okey la, tu je kakak nak berleter.

Babai....
ahahahhaa...

4 comments:

Sally Samsaiman said...

yang paling kurang ajar Sally jumpa...ludah dalam train LRT -_-

KorN said...

cuba ludah balik depan dia. agak2 die marah x? i mean depan dia, bukan kena kat dia. agak2 ape reaksi dia

Nurul Faiz said...

mmg pengotor la manusia yg suka meludah sesuka hati ni.

Nurul Faiz said...

mmg pengotor la manusia yg suka meludah sesuka hati ni.