August 23, 2015

Penat ke Bekerja?

Hype ^___^

Pekabar, sihat?

Saya sejak dua menjak ni busy balik, sebab kerja. First time dalam hidup saya bekerja. Tapi just kerja part time je la..haha..


Kerja apa? Ini rahsia...hahaa....


Mengikut perancangannya, my future job adalah yang memakai topi kuning tu. Tapi who knows kan? Anything can happen..hahaa


Hmmm... Berbalik pada tajuk entri, "Penat ke Bekerja?"

 Berdasarkan pengalaman saya jadi part timer ni, yup, boleh dikatakan penat, tapi takde la penat sampai lepas balik dari kerja saya terlentang tido.. Boleh la. Saya decide nak kerja sebab, next year memang saya betul-betul kena bekerja sebabnya, takkan la saya nak buat degree lama-lama kan? So, saya decide nak timba ilmu dulu. Nanti takde la pening lalat nak deal dengan costumer pelbagai ragam... Dan, benda yang menggembirakan saya, saya dapat kenal macam-macam orang, macam-macam perangai. Saya rasa saya hampir mencapai matlamat. *smile*

Kerja apapun, takde yang boleh bersenang lenang, maybe kita akan penat mentally or penat physically. Or maybe both. But, bila kita dapat setel kan keje, rasa dia, phewwwwww......hahahhhaa

May Allah ease everything and please wish me luck for my current part time job...ahhahahaha

I wish you all the best too ^___^

9 comments:

Ummi Khalif said...

Semua kerja memang ada penatnya. Saya yang duk rumah, online biz sampai jaga anak pun penat. Hahaha~! Salam kenal. =)

NUR CAHAYA said...

hahaha, mana ada koje tak penat mek, haha

Aya Suria said...

i love my job..penat tapi enjoy!!!

Azwar Syuhada said...

Wah, kak Athirah dah keje ke? Baru tau.. hehe ;)

syikin hashim said...

kerja kerja kerja

WOW CANTIK:RAHSIA CANTIK

Izzati Amira said...

semua kerja penat. mana2 ada free2 goyang kaki duit masuk dlm bank kan? heheh. inshaa Allah , jika kita ikhlas bekerja kerana Allah S.W.T serta ingin mencari rezeki halal. penat lelah tu apa lah sangat... hihi (:

Norain Binti Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@zalora.com.my

Thanks :)

Eka Tikah said...

semua kerja penat. haha. tapi bila kerja yg kite minat, hilang penat tu :P

hainom OKje said...

Bagus Tirah .....semrntara single ni buatlah apa yg rasa perlu dan mahu....sok dah ada suami, ada anak terbatas langkah kita...