March 6, 2015

KAVITER UM : PENTAS OPERA

Hype (^___^)

Athirah Zain was a bit busy for the past few days. Why? Sebab Pentas Opera ni la.
Karnival Teater UM. Second College buat pementasan pasal Pentas Opera. Menarik jugak teater ni, bukan nak puji kolej sendiri, tapi more to appreciate karya melayu kita la kan..hahhaa
Actually karya berlatar masa zaman Jepun and Inggeris dulu. Cari sendiri la kalau nak tau. Serius menarik >.<


Ok, here are the captured moments stolen from somewhere..hahaha

btw, Athirah Zain ni budak costume je, tak berlakon pon..hahaha
Tapi Athirah Zain happy sebab dapat kenal korang semua ^_^



Ok, ni team costume, yang 3 kat belakang tu je la.
saya, zety and Ijat...
Keje mendobi pakaian pon salah satu keje team costume...hahaha
redha je la ^_^


Penat tapi happy weh (^__^)


The pelakon and the crews 



The Pegawai Jepun and Leftenan Harrisson.
Abaikan si gedik Ijat..haha


Dorang ni hebat ^_^


Family besar team Secholian. 

And thanks a lot to my coursemates cos sudi support show kitorang. 
Sayang korang (^___^)


Dalam stress, my sisters adalah tempat untuk saya release everything nd gain more and more semangat untuk terus buat kerja. Family tu penting ok kalau time2 macamni. Muahhh ^_^


Actually majority of us are Diploma students. 
Saya memang betul-betul respect dorang sebab komitmen yang dorang bagi memang hebat. Memang beyond my expectation la. 

And the Stage Manager also. She deserves the biggest respect from us. 
Seriously, even saya ni junior Second College, banyak benda yang boleh dibandingkan dengan kolej lama, tapi 2nd college punya team memang ada keistimewaan tersendiri. 
Proud of you... ^_^



Apapun, tahniah dan syabas buat korang semua. Hopefully we'll get something and if there is something, Alhamdulliah, but if there is nothing, its ok, korang still the best for me ^_^

Special thanks jugak untuk Dr. Adib sebab support kitorang ^_^


This gonna be my best moment, lepas grad, boleh la nak throwback bagai kan?hahhaa


K, till now, adios ^_^


p/s:
Athirah Zain ni macam tak sedar diri kan? Dah final year, and final sem but still join sana sini. Haiyoo... Sekarang pon gigih turun latihan dikir barat...Apapon, wish me all the best..haha


5 comments:

Nurul Shahira said...

Bestnye join program-program macam ni. Tambah-tambah lagi, teater? Wahwahwah. Kak Sha dulu masa blaja x join pun. Jelesnya dengan awak T_T

Btw, all the best utk final sem ni. Do the best, be the best among the best:)

Fuza Musa said...

memang tak reti duduk diam budak ni..hehe

Mrs Yatie said...

bestnya awak ;)
wish all the best to u k!

Mrs Yatie said...

hi dear ;),
jemput join iPhone 5S giveaway disini ya :)

Kakak Tiri Cinderella said...

Woahhhh best nya. Meriah gila >_< Wuwuw Best laa kan dapat buat aktiviti2 macam nie =D