February 9, 2015

#outdoor1 FRIM Kepong

Hype (^____^)

These are the captured moments of our activities in FRIM, Kepong.


First, mesti la gambar Athirah Zain dulu kan..haha
#peace


My beloved bff..hehe
Keayuan Zety sgt terserlah di sini..



Air terjun dia cantik jugak kan ^_^


Cause runners gonna run!

Tempat ni memang ramai pelancong, as Malaysians, say hi!
#cuticutiMalaysia 


Canopy walk tak dapat naik, so, jambatan gantung yang ni pun jadila..hahaha
#sedih
#takdapat
#naik
#canopywalk



Misi mendaki air terjun! 


Dan.. selfie lagi..haha


Actually, kami berempat mau naik Canopy Walk, kalau tak silap, tiket RM5. Tapi, tiket habis sold out, weekend memang orang akan book siap-siap. Tak boleh walk-in kalo nak beli tiket untuk weekend. So sad.... 


Dah tak dapat tiket, kitorang pegi makan, tambah lemak dulu before buat aktiviti. 

Then, melawat kawasan air terjun.

Then, naik basikal. 
Basikal sewa dia RM8 sejam, RM10 dua jam, dan RM12 untuk tiga jam. Nampak tak strategy marketing tu?haha.. 
Tips: kalo ada problem dengan basikal, teruslah call number yang tertera di handle basikal tu. Walau sejauh manapun anda dalam FRIM tu, pihak yang bagi sewa basikal tu confirm akan datang. 

After basikal, kitorang minum and makan. Yang ringan-ringan je. Minum tu penting since naik basikal tu punya la penat, nak kayuh naik bukit, seksa lemak tepu gua. haish... 

Then, pegi air terjun balik, main jap kat situ, pastu panjat bukit tu sikit. Konon nak cari air terjun yang lebih menarik. Tapi semua lebih kurang je. Actually ada jalan yang elok untuk naik atas bukit tu, tapi jiwa atlet kitorang sangat membara, so, panjat la ikut batu-batu, berpandukan batang paip..haha

After turun balik, kitorang salin baju, semayang, pastu terus balik... Opsss... pi carik pizza hut dulu, tengah promotion kan..hehe

Sila la ke FRIM ea, menarik, mencabar jugak naik basikal dia. hahahha
Kitorang spend 7 jam dalam tu. Ponat..... But, happy (^______^)

Okeyh, till we met again di segmen #outdoor !!!
hahaha... macam tv pulak XD 

Bye.....




14 comments:

Fuza Musa said...

wow..menarik...
Seronok kan sekali sekala beriadah

eMMe said...

Salam trah..akak suke mandi air terjun..sejukkk.. air laut kureng suke, sbb selalu nye cuaca panas kan.. so, takmo sunburn la kulit muka..hehehe.. akak tak penah gi air terjun kt frim, selalu kat gabai ke, congkak ke... dkat dgn umah kan...

nuyui a.k.a miss YUI said...

Pnh sekali ja yui p frim. Tu pun zaman skola rndh. Hehe

adk dayah said...

macam best ja :) bole la gi sana nanti

Fhatin Amelia said...

bestnyaaa :D

Jomsantaisekejap Jss said...

Dia punya pose2 lebih 'mengancam' dari ourdoor activities..ahakkss.
Memang best sekali sekala buat activity luaran yang memeluhkan dan keluar daripada kesibukan kerja dan suasana kotaraya...huhu..bilalah nak pergi..

LYAfrina said...

mmg best pergi tmpat2 camni.. advanture & myegarkan otak..

LYAfrina said...

mmg best pergi tmpat2 camni.. advanture & myegarkan otak..

LYAfrina said...

mmg best pergi tmpat2 camni.. advanture & myegarkan otak..

A. Hawa said...

salam trah... next time bole pergi lagi naik canopywalk. mmg best!!

Sally Samsaiman said...

pernah g main air kejap je..hahahah...

Iha Zaliza said...

Waaa I is jeles! Hehe.. memang penat tapi yang penting rasa happy kan kak.. err akak kenal ke kita lagi? err kbai xD

Nurul Faiz said...

mesti damai je suasana dekat air terjun tu kan...

Cik Yaya said...

as'salam cik trah..
wahh lama xsinggh sini..rindu kt cik trah..heheehe =p

besh aktiviti..nmpk..xhajakk!! ^,^