February 4, 2015

Cara Buat Cheesekut Oreo

Hype...!

Haritu ceq bertandang ke rumah kawan ceq, dekat Jitra. Beliau buat cheesekut oreo. Pergh, my favorite. haha...

Dah lama tak update, tetiba nak sembang pasal cheesekut oreo pulak kan. hahaha...

Ok, actually, saya pun tak pernah buat, pernah makan je la. Senang memang senang, tapi kerajinan kena ada jugak kan. So, ni steps yang kena ikut kalo nak buat cheesekut tu.



Amik daripada instagram kak najmi..hehehe...

Try la ea, cam senang je,,, lepas step 6 tu, terus masukkan dalam peti ais. Tapi kalo saya prefer guna biskut meri kot..hehe.. Letak lemon or sunquick pon sedap, macam yang kawan saya buat haritu...

Orite...

Try jangan tak try.. Bye bye ^____^

p/s:
Alhamdulillah.... Sem lepas dapat elok sikit..hehe

15 comments:

Nurulshahira Mohdkassim said...

Betul, betul, cheesekut memang sedap kan!:). Tapi, sy selalu buat cheesekut guna biskut hapseng cap pingpong je. Murah sikit biskutnya. Oreo mahal benar.

miss A said...

sedapnyer tgk..nnti miss A nk try la

hainom OKje said...

Pernah try buat sekali dulu Trah....Sampai la ni dah tak buat, bukan tak suka tapi malas hihi

Mialia said...

Tak pernah makan. Pernah mkn kek batik jawa sahaja. hehe

Normi Nieza said...

sdapnya..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

Mmg snng. Sdp lak tu. Hehe

Budak Nuizz said...

sedap tengok .. mudah pulak tu buat :D

http://ijahoney.blogspot.com/

Sop said...

blom pernah try rasa :)
cam sedap je

tiga lalat said...

Salam. Hee rajinnya buat cheesekut oreo.

Haffizul Iskandar said...

Sedap. Hehehhe.

Jitra kat mana tu?

Nurul Faiz said...

rajin Trah buat cheesekut. Dah boleh kawin ni. Hihi.

Asha Lya said...

Dah lma lya x wat chesskut ni..sdpnya

Anizz Annisa said...

sedap..tapi kemalasan nak buatnye..huhu...

ros_reeza said...

Sedap.. Tapi tak rajin nak buat. Hihi

Sally Samsaiman said...

Lama pulak rasanya tak buat,,huhuhu