March 21, 2014

Kucing


teringat kucing kat rumah, macamni la beliau selalu buat. 
Sakit, kuku beliau tajam...hahaha
Tapi, redha jela...


Okey, ni hero saya. 
Berat memang berat, tapi suka panjat kaki orang demi sesuap nasi. 
Calar balar tu memang lumrah kehidupan sebagai kakak beliau la. 
Sayang gila, ok, bubye..hahah

(^____^)

March 20, 2014

Kantoi

Last week, week 4.


Kantoi pulak I..haha..
Kantoi apa?

I was one of the missing 'plane' la, menurut Dr Ting.
So sorry Dr.
INSHA ALLAH I'll never do that again. Amin,,hehe...

The weird thing is, how come he knows me? How come he knows that I was one of the missing 'plane'. What a sarcastic lecturer la.

Seingat saya, gambar ni yang saya letak kat spectrum. And menurut kata kak Enas, my file is missing.


Cam ke? Haiya Dr. Don't aim me ok next time.
I won't ponteng2 dah.hahaha

Dr. memang tak marah, tapi beliau sangat sarcastic di sebalik senyuman menawan beliau tu. haish..
Ok, saya budak nakal.
Jangan tiru ye...

Hokkey...
Saya akan ingat hari ni sampai bila-bila.

Nasihat :::::: JANGAN NAKAL-NAKAL

*lain kali nak rosakkan mic dlm kelas tu*

March 12, 2014

I miss them, I miss U

These two little kiddos, 
I really miss them.
Tiap kali pergi rumah dorang, memang confirm dorang kerjakan cukup-cukup. 
Saya bersyukur, dapat merasai kasih mereka. 




Penat, macam main hoki tanpa henti.
Tapi, tula kebahagian untuk mereka, kebahagian budak-budak yang tak tau apa-apa. 
Biarlah mereka bergelak ketawa, aku pun turut bahagia.

Tiap kali saya nak balik, soalan sama yang dorang tanya.
"Bila awak nak datang lagi?"

Serius saya tak tau nak jawab apa. 
They keep waiting. Sorry....

Mampu kata, 
"Nanti saya datang lagi"

Tak sanggup untuk saya menabur janji. 

Mereka sepupu saya. 
Anak kepada pak cik saya.
Yang masih lagi tak mampu untuk bangun, untuk bercakap. Dah melepasi koma, tapi masih tak berdaya.

Ya Allah, dugaan Mu cukup membuatkan hati kami bergetar. 

Dear readers,
Please, lend me your doa'. 

MH370 hilang tanpa jejak.
Keluarga mangsa pasti sedih. 
Mungkin tak sama.
Perasan mereka dengan perasan kami.
Ujian mereka lagi besar.
Insha Allah, ada sinar untuk kita semua.

Get well soon Ayah Mat, 
we really miss you...

March 9, 2014

MH370, Where Are You?


Dear MH370, 
Where are you?
Please come back, all of us are waiting for you.

Allahuakbar, 
bila Allah kata Jadi, maka jadilah...
Kun fayakun...

Dear Malaysian, 
Keep Praying.

Insha Allah, the chance is ours. 

Aminn...

Dear typical Malaysian, 
those who are fanatic with their political views, stop arguing, stop spreading all those nonsense, stop judging and stop blaming.
Lets pray together.

Insha Allah. 

p/s:
Dear readers, please get yourself a trusted and formal information. 

March 8, 2014

#1 Capstone

Halloo (^____^)

Hand Grip is our first Capstone Project.

You know hand grip? hehe... yang kita guna untuk ukur kekuatan tangan tu la. Kalo kat gym, muka dia yang macam dalam gambar ni.


Tapi yang ni kita tak boleh tau nilai daya yang kita kenakan. So, we come out with our own idea, designated by all 8 of us. Nanti dah siap saya kasi tunjuk

I warning awal-awal ok, don't expect too much since the materials that we used mostly from the recycle product.haha.. baguih2...

And one more thing, prototype kami tu, tak de la canggih, pakai kayu pun boleh. Sebab, kitorang nak capai objektif semata-mata, bukan nak menkomersialkan product kitorang. Kalau nak jual, boleh la kita pakai benda yang havoc-havoc sikit. haha

Before I tutup tirai, here is our progress....



ha, perkenalkan, kat belakang tu nama dia 'Amira (kami). My cute coursemate.

Aktiviti selfie tak dapat la nak elak, ye dok?haha

Okeyh, babai (^_____^)

p/s:
happy happy sokmo guys!!!

March 5, 2014

Can I just....

Can I just disappear?
Can I just shut my mouth up?
Can I just leave everything?
Can I just keep silent?
Can I just....


Yup.
My answer is NO!

No matter how touched, how sad, how upset and how terrible I feel. I have to stand and move forward. 
Smile without showing my sorrow. 

Sometimes, I feel like they just make a fake smile, laughing like a zombie to my jokes.
Don't pretend, just leave me if you want. 
I can't be fair enough because I love all of you, if you hate it, just go.  
I expect nothing cos I'll ask nothing. 
I just want you to be happy. 

Be strong guys!