May 20, 2014

Cara Menaikkan Semangat...YOSH!!!

Assalamualaikum (^___^)

Dah lama tak update, sorry... T.T
Third year, banyak benda nak buat. Ok, I'll keep it to myself since it is my problem. :p

Alright,
This whole semester, seriously, banyak rintangan dan halangan yang muncul. Assignments, projects, presentations, tests.

Kadang-kadang rasa nak say bye to everything and pack barang then balik rumah. But of course la saya bakal mendengar ceramah ilmiah daripada Mak Ayah saya. hehe.. ampunnn :p

Okey, these days, how do I keep my spirit up? Again and again?

"Everything will be alright, if you keep..."

Ayat ni la yang saya letak dalam kepala tiap kali saya rasa macam nak down and nak apa-apa je la. Yes, tak tipu. If I keep siapa? Letak la sape pun yang penting dalam hidup korang, tapi yang paling penting, letak Allah la. No one can beat Him right? Then mak, mak, mak, and ayah. And tak lupa jugak untuk diri sendiri and masa depan sendiri. Ok then, you will get your "YOSH!!!" back..haha



Ni untuk projects Capstone. Kira macam pre-thesis la ni.
And, we're so lucky because we can run our projects smoothly since we got the supports from our lecturers, technicians and the master student. They've helped us a lot, thanks. Nak compare dengan sesetengah group tu, rasanya kami memang ada luck sikit kot sebab tak pernah kena teruk time buat project walaupun ada lab yang sampai malam, and kami memang happy!!!. Terima kasih T.T 

And, special appreciation to my team; ^_^
Amira Khalid
Bie
Amira Ruslee

You all are very awesome!!

THANKS A LOT!!!


Actually, kadang-kadang tu, bila tension sangat dengan banyak kerja, saya tido, tapi last last, kita kena hadap jugak problem tu, so, just face it, everything will be alright, have faith in Allah.

Orite! Smile (^___^)

p/s:
Jom tengok the Voice, Christina Grimmie punya suara sedap...haha

9 comments:

LYAfrina said...

SMOGA sukses ye.. utk mperolehi kejayaan mmg akan malalui sedikit cabaran.. kuatkan semangat.

Fuza Musa said...

All the best...
jangan stress
esok dah umur macam akak ni...sure rindu suasana belajar tu..
enjoy

~ain~ said...

Terasa macam nak klik 'Like'. hehe.. karang ada orang marah. ;-) Good luck exam final.
Lama xjumpa kamu athirah. (skema sikit)

athiqi ariff said...

goodluck trah!

Liza Licha said...

:) singgah sini.. ye betul tu dearie.
Kadang-kadang rasa malas sangat. tapi kena kuatkan semangat jugak untuk berjaya

Galah Panjang said...

life without problems isnt a life because life is a journey..hihi :)

Mime MF said...

salam...singgah sini;)

aishah nin said...

salam ramadhan al-mubarak :)

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Sabar banyak2 ya trah.. semua org ada ujian masing2 time study ni.. :)

Bertahan..banyakkan berdoa, baca buku2 motivasi.. Nanti, bila dah lepas semua ni, trah sendiri tersenyum bila kenang2kan balik..