February 24, 2014

Go Back!!!

Assalamualaikum, Salam 1 Malaysia (^___^)

Second week of 6th semester. Hmm.. not much to say, feel a bit busy la...hahaha

Just nak share, sehari dua, eh bukan, tiga empat hari ni, banyak saya jumpa quote pasal masa lampau or kejadian yang telah lepas.

"Don't look back" katanya, ada yang kata "Don't follow your past" dan macam-macam lagi.

And the best, saya rasa kata-kata daripada Tun Dr. Mahathir,

"When you have lost your way, go back to your beginning"


ha kan? It's a new chance, don't be afraid, just try (^___^)

Go back!
Check balik, kenapa kita mula, apa tujuan kita, insha Allah, betullah jalan yang kita lalui nanti.
Jangan berhenti mencuba, insha Allah...

Cakap macam bajet kan? tapi ok la tu, semua orang nak jadi baik kan?hehe

Apapun, be happy, smile for no reason, if you smile because of something, you might lose that 'something' one day. Then, you don't know why are you smiling.

Okeyh, pesanan untuk diriku sendiri kebanyakannya sebab saya rasa agak lemas time ni..haha

Till we meet again,
Athirah Zain...

:p

p/s:
happy sokmo ye!!!

7 comments:

Junkyo Hikari said...

tapi kalau masa lampau kita yg dulu bnyk menghancurkan kita lebih baik bina harapan dan buku yg baru.. cuma pandang ke depan.. yg belakang jadikan iktibar hehehe..

kalau nak challenge dalam kehidupan just look back and try anything to change if we still can change it.. XDD and hopefully our journey will have light.. so that kita tak terjatuh atau tersesat.. ^__^

Nurulee said...

betul. there are too many reasons to be happy. hehehe =D

tirahzairi said...

kdg2...go back itu perlu dlm kehidupan kita...huhuhu

Cik Yaya said...

salam...

stuju juga dgn kata Tun Mahathr tu..
dan sememangnya, untuk kita maju ke hadapan, kita perlu 'menoleh' ke belakang spya dpt mjadi lebih baik dan lebih bkualiti utk hari hari yg mdatang.. =)

aisya said...

betul2. start over org kata. huhu

Haneeza Mohamad said...

good luck sis for the new semester! :)

cc: http://www.haneeza.com/2014/02/part-1-sekadar-luahan-hati-seorang.html

anakMommy said...

kadang2 ada kisah silam patut kita biarkan je... =)