November 12, 2013

Udang Sama Garam

Assalamualaikum...
Diriku macam chipsmore la pulak, kejap ada kejap tada. So sorry ma..haha

Terlanjur duk depan laptop ni, terasa nak menaip la pulak.

Isu kali ni, jom cakap pasal udang dan garam. Nak masak ke?
No no no...
Kita nak kata pasal ni;

"Banyak udang banyak garam, banyk orang banyak ragam"
 Ha, ni, dalam hidup, kita jumpa dengan macam-macam orang. Macam-macam perangai ada. Tadi saya rasa sentap dengan seorang manusia ni, mulut kecoh, benda kecik pun nak besarkan. Kalau dia buat lawak, boleh la kita tumpang sekaki, ni nak bising-bising just sebab satu perbezaan yang kecil. No big deal actually, jangan la kecoh sangat. Dan yang tak tahan, yang mencetuskan rasa tak puas hati tu, insan bernama lelaki. Ceh, tak cool la bro, gentleman pun lagi la tak. (geram).



Kesimpulannya, eh, cepatnya nak simpul..haha
Jangan la buat diri kita ni annoying, and sebagai manusia, jom la kita banyak-banyak bersabar. Istighfar banyak-banyak.

Kalau ternampak or terlihat saya marah-marah, maafkan saya, tegur la saya, atau buat derk je ea..haha

Chill orang kata ^____^

p/s:
tadi duk marah-marah, ada seorang kawan ni bagi nasihat dalam diam. Sangat appreciate, terima kasih banyak-banyak bro,,hehe (^___^)