October 19, 2013

Doa

Salamu'alaik...

Hujan...
Antara waktu mustajab untuk berdoa.
Kita, penghuni bumi di garisan khatulistiwa ini, di atas tanah bergelar Malaysia.
Cukup beruntung, hujan saban tahun, kemarau jarang sekali. Banyak nikmat daripadaNya.
Alhamdulillah...
(^___^)

Waktu macamni, bila dengar bunyi hujan, banyak yang ingin kupinta daripadaNya.

Kebahagian dan panjang umur buat mak dan ayah.

Kebahagian kami sekeluarga.

Ketetapan iman.

Kemurahan rezeki sekarang dan selamanya.

dan...

Saat ni, yang paling saya nak, yang paling keluarga saya nak.

Kesembuhan buat pak cik tercinta. 
Berbulan terlantar, tanpa kata, tanpa senyuman...

Ya Allah, kuakui ini dugaan paling berat buat kami, tabahkan hati kami, istiqamahkan diri kami, jangan pernah benarkan kami berhenti berharap. 



Hujan... 
Semalam, hari ini, dan mungkin juga esok...

October 8, 2013

Matang tu Apa?

Assalamualaikum (^____^)

Hi, apa khabar?haha
Harini selasa, mesti ramai duk bilang hari macam saya kan? Tunggu jumaat sebab nak balik raya...haha

Sambil duk scroll tumblr, macam-macam gambar lawak saya jumpa. Kelakar, sangat kelakar. Sesiapa yang nak merasai ke-kelakar-an tu, silalah berkunjung sini ea << http://athirahzain.tumblr.com/ >> Promote tumblr sendiri. Peduli hape kan?haha

Saya just reblog benda yang saya rasa fun je, nak lagi menarik silalah ke laman lain ye (^____^)

Dalam duk ketawa macam budak tengok sarkas, saya terfikir, apekebenda yang lucu sangat? Sungguh tak matang aku ni. haha..

Tapi kalau nak jadi matang, tak boleh melawak sangat ke? Owh, confuse kejap.

Tapi bagi saya, sebagai budak yang dah mencapai angka 20an ni, matang ke tak matang, mesti pada tempatnya. Time main, tak yah la matang sangat, time cakap benda serius, silalah mematangkan diri anda sebelum kena penampo. Macamtu la lebih kurang.

But, anyway, saya rasa, lain orang lain definisi. Huraikanlah sendiri ea..haha

Tapi most of the time, macamni la saya rasa;




October 7, 2013

Untuk Insan Bergelar Pelajar (^___^)

Hi, 
Assalamualaikum
(^____^)

Pesanan ni ikhlas untuk insan yang bergelar pelajar/mahasiswa/student dan seumpanya dengannya.
Dan yang paling penting, untuk tuan yang menaip entry ni.
Malas beno nak belajar..haha

Bersemangatlah dalam menuntut ilmu,
Belajar itu jihad.

That's all, my sincere wish..haha

Last but not least, jadilah macam budak ni ye (^____^)



Oh mak kau..hati-hati na..haha (^____^)

Daripada;
Athirah Zain


pss:
harini isnin, don't stop counting sampai hari jumaat ea..haha
Another weekend is waiting!!!


October 5, 2013

Google Gravity


Apo ko bonda ni?haha
Terjumpa benda ni, entah benda baru atau lama, yang penting saya teruja nak main,,haha
Kalau yang baru nak tau tu, sila taip google gravity, then klik I'm feeling lucky.
Keluar la benda ni, semua collapse..haha
Mainan hujung minggu (^___^)
*boring*