November 12, 2013

Udang Sama Garam

Assalamualaikum...
Diriku macam chipsmore la pulak, kejap ada kejap tada. So sorry ma..haha

Terlanjur duk depan laptop ni, terasa nak menaip la pulak.

Isu kali ni, jom cakap pasal udang dan garam. Nak masak ke?
No no no...
Kita nak kata pasal ni;

"Banyak udang banyak garam, banyk orang banyak ragam"
 Ha, ni, dalam hidup, kita jumpa dengan macam-macam orang. Macam-macam perangai ada. Tadi saya rasa sentap dengan seorang manusia ni, mulut kecoh, benda kecik pun nak besarkan. Kalau dia buat lawak, boleh la kita tumpang sekaki, ni nak bising-bising just sebab satu perbezaan yang kecil. No big deal actually, jangan la kecoh sangat. Dan yang tak tahan, yang mencetuskan rasa tak puas hati tu, insan bernama lelaki. Ceh, tak cool la bro, gentleman pun lagi la tak. (geram).



Kesimpulannya, eh, cepatnya nak simpul..haha
Jangan la buat diri kita ni annoying, and sebagai manusia, jom la kita banyak-banyak bersabar. Istighfar banyak-banyak.

Kalau ternampak or terlihat saya marah-marah, maafkan saya, tegur la saya, atau buat derk je ea..haha

Chill orang kata ^____^

p/s:
tadi duk marah-marah, ada seorang kawan ni bagi nasihat dalam diam. Sangat appreciate, terima kasih banyak-banyak bro,,hehe (^___^)

8 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Peduli kn je tira org mcm tu,,.

Normi Nieza said...

mana trah mghilang?

Cik Yaya said...

salam cik trah =)

itula...samela mcm yaya pon..kadang2 je...
sekrng mmg cara bdiam itu lbh baik..kang lau tcakap lebh sikit org mule la nk kate mcm2..kan..sabo je laa

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Memang spt chipsmore,hahahah

Trah..lelaki ke..perempuan ke..mana kira jantina..

Pernah dengar tak, dalam lingkungan kumpulan sosial kita, kita akan jumpa jenis2 individu yg, akan ada sorg yg sgt2 annoying, ada yg baik hati budi pekerti, ada yg asyik ketawa je kerjanya smpai kita pun tak tau tang bila dia serius, ada yg cool memanjang. Banyak lagi, dan kalau kita rajin perhati, memang setiap org bawak satu karakter yg menonjol.

Diri kita ni..camnalah agaknya..hehe

atien zuraidah said...

Hihi,ingt goreng udang ngan garam td

Rose Azadir said...

Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

Noor Mala Shahar said...

banyak bersabar menenangkan...

nina said...

hehe..nina pon mcm chipsmore..ekekeke.., ah betul tu.. mcm2 rgam mnusia lani..haishh..pusing2..hhihi