October 8, 2013

Matang tu Apa?

Assalamualaikum (^____^)

Hi, apa khabar?haha
Harini selasa, mesti ramai duk bilang hari macam saya kan? Tunggu jumaat sebab nak balik raya...haha

Sambil duk scroll tumblr, macam-macam gambar lawak saya jumpa. Kelakar, sangat kelakar. Sesiapa yang nak merasai ke-kelakar-an tu, silalah berkunjung sini ea << http://athirahzain.tumblr.com/ >> Promote tumblr sendiri. Peduli hape kan?haha

Saya just reblog benda yang saya rasa fun je, nak lagi menarik silalah ke laman lain ye (^____^)

Dalam duk ketawa macam budak tengok sarkas, saya terfikir, apekebenda yang lucu sangat? Sungguh tak matang aku ni. haha..

Tapi kalau nak jadi matang, tak boleh melawak sangat ke? Owh, confuse kejap.

Tapi bagi saya, sebagai budak yang dah mencapai angka 20an ni, matang ke tak matang, mesti pada tempatnya. Time main, tak yah la matang sangat, time cakap benda serius, silalah mematangkan diri anda sebelum kena penampo. Macamtu la lebih kurang.

But, anyway, saya rasa, lain orang lain definisi. Huraikanlah sendiri ea..haha

Tapi most of the time, macamni la saya rasa;




16 comments:

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Wan suka macam matang yg tak matang sgt. Ceria hidup. Kalau matang sgt pun payah jugak. Tak matang sgt pun payah jugak...

Makanya, amik yg sedang2 jerk. Iaitu matang yg tak matang sgt.

Sebab wan dah 30 thn umurnye...tak berapa nak matang...sebab nak ceriakan idup sndr dan org lain. Hehehehehe

adrianna syaz said...

Salm kenal..sya folo blo athirah..jika sdi,snggah blog sya :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

telebih matang pun susah gak hihihi

cik didiey said...

personally didiey rasa, matang tu bila perlu je. ada masa kita perlu matang dan ada masa kalau kita rasa nk bergurau senda, xjd masalah. dan didiey percaya yg dlm diri setiap org, pasti ada sedikit perangai keanak-anakan... jgnlah matang sampaikan nak bergurau pown xblh, nk melawak pown xblh..its boring!!! haha

nanakimie said...

hehe.....awal nya jumaat dah balik raya:)

terima kasih ye sudi singgah blog nana:)

azizah :) said...

matang o jadi keanak2an bila tgk sesuatu situasi..kalau matang sepanjang masa bosan gak kot..ada masa nak bergurau..hee

Fais-SKA said...

sy suka pmpn yg xmtang..kira mcm budak2 la..ha3..kn kalau mtang sgt dah mcm mak la plak..pd sy btol gak 2..mtang pada tmpatnya =)

Sally Samsaiman said...

Sally seorang yang matang.

perghh...ayat macam nak amik exam bahasa melayu...kalau sally matang, mesti org takkan percaya :D

Norhasniza Khalid said...

matang..? mama yang tua ni pun orang kata tak matang... sebab mama suka gelak kot..

cweet pinky said...

eyh , where my comment ?? :P

Azim Aris said...

jom ke blog sy jgk ye
Tak Mungkin Benar

Cik Yaya said...

salam..trah =)
btul tu..xya nak matang sgt la..time nk serius tu bru serius..hehe..

lau sius 24jam pon xleh gak..kang btul2 nmpk mtang lebih dari usia plak..huhu..xmaoo ;p

sha (chirp chirp) said...

kalau terllampau bincang benda serius tak best laaa. huhu

cweet pinky said...

hahahah, komen CP yang sebelum nih tak appear lak....aiyoooo...ehehehe ~singgah kat sini membalas kunjungan :)

are_lin@yu said...

matang seiring dgn usia..hehe

hainom OKje said...

Walaupun okje dah senja Trah...tp okje rasa pun ncm belum matang...lagi tak senonoh hehe...