July 3, 2013

Survive



Semua orang kena survive untuk hidup.
Cara survive, either atas usaha sendiri, atau dengan cara jatuhkan orang lain.
Dua-dua orang buat, dua-dua berhasil.
Survive, 
Nak hidup kena survive, 
nak makan kena survive. 
SACRIFICE to SURVIVE...
Semoga Allah tolong kita untuk survive, baik di dunia, atau di akhirat...
Insha Allah...

p/s:
Sedang tonton Queen's Classroom, drama ni best, ada mesej yang besar, tentang persahabatan, hidup dan diri kita. Silalah tengok andai ada masa terluang (^_____^)


10 comments:

Phat said...

ce dgr lagu i will survive versi cake kompom layanzzz

Normi Nieza said...

nice..:)

Mia Liana said...

bagus ni... biarlah survive tanpa menjatuhkan orang lain..

Ayie Abas said...

asalamualaikum..trah :)

ayie nak survive di dunia dan survive di akhirat yg lebih mustahak..sbb dah x ada penghujung...

Aida Ismail said...

I will survive! Yeyeahh! ;p

puteri kasih said...

yang penting survive dengan usaha sendiri bukan dengan menjatuhkan orang lain

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

are_lin@yu said...

btl tu..apa pn kna kuat utk truskan hdup..byk pncaroba ;-)

Cahaya Kebaikan ♥ said...

Bw sini!

Btw, Join jom!

http://koxtau.blogspot.com/2013/07/2013-giveaway-from-farra-izzaty.html

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Survival.. saling berkait dengan ketahanan kan.. Siapa yang kuat bertahan dengan cabaran hidup, dia lebih berjaya berbanding orang sekelilingnya.

#Trah..sorry lambat..pasal komen imotiv tu, akk pn, tak tahu camna nak disable,huhu. Trah ada terusik apa2 ke. Ni mesti ada..hik3. Trah cuba cek balik kat origin nya, imotiv ni under nuffnang kan..mesti ada function untuk disable..cuma kena cari skit lah kat mna letaknya.