May 9, 2013

Berita Semasa takBernama

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia (^___^)

Nampaknya, masih hangat lagi isu PRU '13, masih ada rakyat negara kita yang cuba menyuarakan rasa ketidak puasan hati mereka dengan keputusan PRU '13. Suka hati korang la, kalau sebelum ni, saya pun tidak ketinggalan untuk berkongsi rasa kehangatan disebabkan oleh kegeraman terhadap mereka yang tidak berpuas hati tu (eh?), tapi nampaknya, life must go on, biar je la dorang tu. Dah jadi adat la kot shut up benda ni selalu jadi, asal kalah nak bising, asal menang nak... nak apa? Entahla...haha

Okey, maafkan saya bias ke? (^____^)
Tutup mulut, tak hingin nak ulas lebih lanjut, nanti makin bias jadinya, yang pasti, I LOVE OUR MALAYSIA damn much!!!

Itulah berita semasa yang cuba dibawakan oleh saya, agak ter-siput sedut disini, orang dah kecoh, saya baru nak tulis, hehe (^____^)

Kalau ikutkan hati, nak lagi ulas, tapi cukupla ye, nanti ada yang dah tak nak kawan dengan saya pulak, so, sekian sahaja laporan berita semasa. Cuba mengelak untuk tidak mem-bias-kan penulisan, tapi sangat gagal, memang saya penyokong kerajaan (^___^) MAAFKAN SAYA kalau timbul kegeraman di hati.

Daripada kecoh pasal ni, apa kata kita join KURSUS KAHWIN. Nak tak? tetiba



Al-kisahnya disini, saya baru mendaftar untuk kursus kahwin, niat dihati nak ambil time tahun akhir tapi ada desas desus yang mengatakan, nanti ada test segala bagai, siap dipanjangkan lagi tempoh kursus ni, so, cepat-cepat minta izin dengan mak nak join kursus ni (pemalas). Malu tersipu-sipu tahap apa tak tau time minta tu, alahai... Mak ni pun.... Dengan kakak saya lagi, gelakkan orang pulak -___-

Buat semua, tunggu apa lagi, cepat-cepat la kawin daftar ye (^___^)

Best tengok orang yang dah ada anak, comel..hehe...
Tapi, belajar dulu na, top up ilmu di dada dulu, baru kita fikir pasal ni (^__^)

Jiran sebelah rumah saya, merangkap ex-bestfriend waktu sekolah rendah (sangat bestfriend, sekampung tau..haha), dah ada anak dua di usia 20 tahun (actually 21 tahun, tapi dia lahir bulan Ogos, so, 20 la ye, dia kan sebaya dengan saya..haha). Ada niat nak menegur, sangat berkobar-kobar, tapi takut disalah anggap pula, sebab dia kahwin sangat awal, so, sampai sekarang, kami tak bercakap, jeling-jeling manja macamtu je, teringin sangat nak sembang dengan dia, tunggu saya ada family macam dia dulu la kot (cepat atau lambat?), hopefully.


Perlu ke demand? Perpada-pada la kan? 

Sekian (^__^)

p/s:
Keliru vs background (p) vs parents vs diri... Akhirnya, diam la ko, nanti hilang la tu (ye ke?)...

15 comments:

huny madu said...

Kita pun awl2 dah amik kursus kawin, haha gile gedix nak kawin kononnya..sudahnya sampai skang xkawin lagi..hehe

Acik Riotaro said...

nk join gak bleh??

Tinta Lana said...

Salam.

Akak pun ambil kursus kawin time study..masa last sem diploma..paling tak bleh blah, hampir satu kelas kot (yg girls) pergi kursus tu,kih3.

Kitaorg bnyk wktu free. Lagipun, if ambil kursus under u, harga murah.

Yg tragisnya, smpai saat ni, lum ada lagi ant kitaorg yg kawin,ahahahha

puteri kasih said...

elok juga amek kursus awal-awal :)

suri said...

siapakah dia itu jeng..jeng...

❤Kamsiah❤ said...

akak hot jugak ni...dah kalah tu,terima ja la pilihan rakyat..sikit2 berhimpun...:(

❤Kamsiah❤ said...

akak hot jugak ni...dah kalah tu,terima ja la pilihan rakyat..sikit2 berhimpun...:(

Cik Yaya said...

salam=)

yaya da amik awal2 dah..umo 19..same dgn kakak juga mse tu..hehe..

xkesa kwin lmbt or cepat, jodh Allah yg tntukan kan..DIA tau yg tbaik utk dri kita ^_^

hantaran wang? Menurut Prof.Muhaya : "Wanita yang tinggi harga dirinya adalah wanita yang rendah wang hantaran kahwinnya." =)

kita nak sbuah perkhwinan yg kekal akhr hyat,tnpa ada perasaan risau ttg kewangan,ikut kemampuan.xperlu terlalu memikrkan cakap org..

s_dyah91 said...

Yang 'p/s' tu macam tau je...hehehehehe. :p

BUNDA a.k.a KN said...

lebih baik ambil kursus awal2...

Iha Zaliza said...

I lup Malaysia jgk.. tak kisah la siapa menang siapa kalah, janji yg berkuasa di negara kita ni bertanggungjawab dan prihatin terhadap rakyatnya kannnn.. waaa seriusnya ayat iha, hehehe.. nak jgk ikut kursus kahwin (mood gatal) :D

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

caliph shuriken said...

wahh, banyaknya vs kt p/s tu, huh...

9n0L4 said...

kalau amek kursus bersame yg tersyg nnt lagi syok. hehehe.