April 1, 2013

Tips Menghadapi Cabaran

Assalamualaikum (^___^)

Alhamdulillah, kita masih dikurniakan lagi kesempatan untuk menghirup udara, syukur kehadrat Ilahi ^_^

Today is April 1st 2013, bukan April Fool tapi harini genaplah usia ayah saya, 60 tahun. Cepat masa berlalu, kita semakin dewasa, ibu bapa semakin menginjak keusia senja. Satu kenyataan yang semua orang tak nak, tapi wajib terima, redha (^___^). Semoga ayah dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi kekuatan keimanan dalam menempuh liku-liku kehidupan, dikurniakan kesihatan yang baik, dan bahagia. Terima kasih sebab mendidik kami, ayah kami tegas dan garang, tapi ayah kami tetap ayah yang paling penyayang (^___^) We LOVE ayah!!!

Orite, untuk harini, jom tengok tips untuk menghadapi cabaran or kehidupan kita, semoga dapat kita lakukan  dengan istiqamah dalam kesempitan mahupun kelapangan, insha Allah (^___^)


By the way, harini hari Isnin..haha...
Berapa ramai yang kecewa? Kejap je kan hujung minggu berlalu?
Tapi takpe, semangat tu perlu.
Chaiyok!!! Chaiyok!!! Umat Islam mesti kuat (^____^)


Semoga kita dapat mengambil iktibara (ibrah) dalam apa jua yang kita nampak, dengar, lalui dan rasai, senyum sokmo (^____^)


p/s:
Semuanya akan kembali kepada Agama, manusia tetap tak boleh lari, apalagi mahu menjadi sombong dan angkuh...

12 comments:

Khai♥Rin : anies said...

betul tu...sgt2 setuju

cweet pinky said...

betul3 ~

ayah CP lak 2 januari hari tuh genap la 76thn :D

Mrs Velentine said...

suka gambar tue..yang pastinya apa kita buat pasti berkait dgn agama

Chic Na said...

ok, jom sama2 amalkan.

happy birthday utk ayah trah. :)

sha (chirp chirp) said...

yeay! semangat2! hahaha. tapi nk cuti lagi :P

dEdEQ dE wIshEs said...

BETOL3 :)

EPI BEFDAY AYAH .. EH PKCIK . HIHI

Tinta Lana said...

Salam.

Abah kita muda setahun.. :) Semoga diberikan kesihatan yg baik utk ayah trah ^_^

Azie Namico said...

monday but its okey eh ! hehehe...semoga ayah awk sihat ya...ahaks

^^eKaTiKaH^^ said...

tips yg berguna. thanks trah :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

btul tu =)

Arol Mubin said...

Kalau dapat ikut tips2 tue, insyallah segala kesusahan kita akan dipermudahkan oleh Allah. Yang penting, bila susah atau senang, selalu ingat Allah! :)

Mar Haini Abdul Rahim said...

hepi belated pakcik !! hehe maaf lmbt ucp.. sy doakan jg pakcik sihat2 slalu :)