April 23, 2013

Memberi dan Menerima



Senario kehidupan, bila meletakkan nafsu di depan, macam-macam boleh jadi. Kebelakangan ni, saya pun selalu naik angin, kejap je rasa nak marah, panas telinga ow tahan marah.

Ini macam apa nak jadi la, dulu dah janji dengan diri, nak jadi sesabar yang mungkin, nampaknya, seminggu dua ni saya tewas. Ambik air semayang la bebanyak sista. (^__^)

Semoga Allah memberi kekuatan, aminn...

SENYUMLAHHHHHH!!!!

Semoga kita mampu memberi dan juga mampu menerima. Insha Allah...

p/s:
Kata maaf belum sempat diucapkan buat warga SMKA Tok Bachok, andai ada yang jadi silent reader di blog ni, saya menyusun sepuluh jari memohon kemaafan daripada akak-akak, abang-abang, adik-adik, awak-awak dan sesiapa sahaja yang pernah terkena tempias amarahku, terasa diriku dulu sangat tak rasional,  MAAFKAN SAYA.huhu... Ini cerita lama yang meninggalkan luka yang sangat dalam untukku, sangat, maafkan aku wahai sahabat...

7 comments:

BUNDA a.k.a KN said...

SEDANGKAN NABI AMPUNKAN UMAT..

Hanida Moss said...

susah tau nak memaafkan sebenarnya.. uhuhu.. tapi kite cube lah terbaik! ;)

Raudzah Zahari said...

Sentiasa cuba untuk mengawal diri walaupun kadang-kadang tak boleh control and burst..then menyesal..that's why kita di tuntut untuk muhasabah diri sebelum tidur..so mana-mana yang kureng pada hari tu..boleh dibaiki esok hari..

cweet pinky said...

dulu CP rase apa susahnya nak maafkan orang tapi bile CP sendiri yang hadapi masalah yang memg berat , kesalahan yang berat , maaf tuh memg terbukti bukan sesuatu yang mudah ..

Tinta Lana said...

Salam.

Kadang2, bila akk ingt balik tragedi oktober masa kat U, rsa sakit hati tu, masih bersisa lagi, huhu.

Nampk tak perktn tragedi oktober tu,hik3. Ad sstgh keadaan, mungkin kita susah nak meminta maaf dan memaafkan..hari2 lawan perasaan mcmtu..tapi, insyaAllah, bila masa berlalu, kita pun mungkin lupa dgn apa yg dh berlaku. Kalau ingt pun, kita akn senyum balik.. rencah hidup.. :)

Cik Diana said...

kite memaafkan walaupun sgt sukar agar kita dpt jumpe ketenangan. Insyaallah. be strOng dear!

Mar Haini Abdul Rahim said...

mcm tragis jeeee.. buang yg keruh ambil yg jernih :)