March 14, 2013

Muslims Are Not Forever Alone!!!



Alhamdulillah, kita dilahirkan sebagai seorang muslim.
We proud to be a muslim (^_____^)

Perkataan "FOREVER ALONE" tak pernah ada dalam kamus seorang muslim. Bila keseorangan, bila setiap benda yang kita hadapi tak mampu diceritakan kepada mereka yang berada disekeliling, kita boleh tujukan surat cinta khas buat Dia, inshaAllah.

Ada masa, kita sangat memerlukan masa bersendiri, kalau boleh jangan ada yang menegur, bukan kerana sombong, bukan kerana lupa kawan, tapi kerana kita mempunyai sesuatu yang tak terluah, cuba mengumpul kekuatan sendiri.

Ada manusia yang akan menjadi lemah bila berada dengan orang lain. Bukan sebab dia sememangnya lemah, tetapi disebabkan tidak berupaya untuk berdiri di atas kaki sendiri, terlalu mengharap ada yang menampung dan ada yang menyokong dari belakang.

Bersendirian sama juga dengan berkhalwat, iaitu mengasingkan diri. Hanya kita dengan Allah sahaja yang tau apa yang tersirat. InshaAllah, akan ditenangkan hati, akan dihadiahkan sebuah pelangi kebahagian.

We are muslim, we are not forever!!!

p/s:
Indahnya bila kita diberi ruang untuk berfikir dan bermuhasabah. Indah lagi bila di saat kita kembali kepada mereka, senyuman ikhlas terukir dibibir (^____^)
*tak ada kaitan dengan yang hidup mahupun yang mati....


17 comments:

Iha Zaliza said...

Betul tu kak Trah.. kita ada agama, jangan kata kita takde sesiapa kan.. :)
p/s: miss u la, hihi..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

yup..stuju:)

MyFreeMinded said...

Dalam Islam kan seharusnya mengeratkan hubungan sesama kita (jgn fikir yg lain lak ye.. hehe).. tegur menegur, tolong menolong, saling menasihati, ingat mengingatkan antara satu sama lain... kan ke Indah itu. :)

trah zain said...

(^__^)
miss me? pray for me in your dua',,hehe... tetiba kan..
nanti kita sharing2 lg, xsmpt skang ni,,huhu

trah zain said...

(Y)

trah zain said...

betul tu akak, indah sangat ^^
tp kekadang memerlukan masa u diri sndri jgk kan?,,hehe

Chic Na said...

betul tu. kadang2 memang perlu masa untuk diri sendiri. ;)

Zata Ezzah Fawzi said...

so rite:)

Nurul Aini said...

Suka sangat2 baca entry ni..rasa ada kena mengena dengan diri. Allah sentiasa ada di sisi. ^___^ Terima kasih atas entry ni, rasa macam kita ada kimia je..hehe..tetiba je kan.

dEdEQ dE wIshEs said...

ALHAMDULILLAH .. ALLAH SNTIASA ADA UNTUK KITE :)

ANNA MARIANA said...

nice entri ^__^

Mar Haini Abdul Rahim said...

emmm membuat akak berfikir.. yep muslims are not forever alone ~

shar90 said...

termotivasi kt sini... hee
Allah sentiase ade utk hambaNya :D

trah zain said...

(^___^)
setuju chic na, semua manusia sama ja, memang sangat memerlukan teman, tapi kekadang perlu bersendiri...

trah zain said...

insha Allah..hehe

cweet pinky said...

yer , betul tuh , takde istilah forever alone bagi seorang muslim :D

Mime MF said...

Allah kan ada..duduk sorang pun Allah ttp ada..hehe so xda sorang pun kat muka bumi ni forever alone:D