February 22, 2013

Just Girls Talk

Assalamualaikum, Salam 1Malaysia (^____^)

A short story for girls, its not a cute fairy tale, but its Trah's Tales.. Erk? Krek krek..haha
Tetiba banyak cerita pulak di awal Sem ni. Tak pe, sharing is caring mak saya kata (^___^)

It was started when I was a kid, I think 4 years old maybe...
Masa tu, mereka ni la hero saya, sanggup buat-buat sakit perut sebab nak tengok cerita dorang. Biasalah, kat kelantan, Ahad kena pegi sekolah. huhu

Dia ni ialah hero common semua orang time kecil-kecil dulu la..
Ni....

Mesti semua orang kenal kan dengan Encik Goku ni...hehe.. terer kot..kahkahkah.. 
Time tu, memang admire sangat-sangat. Selalu tiru gaya Super Saiya dia tu, konon keluar power la kan? 

Sampai sekarang, still minat lagi, tapi jarang la tengok, layan tetap layan.haha

Sebenarnya, nak cakap benda lain, tu just intro. haha

Guess what? 
Officially this semester, saya masuk kelas taekwondo. haha.. Bila fikir, kelakar tapi dah lama mengidam nak belajar benda ni. Tapi tak tau nak start cane, biasalah, cari geng nak masuk sekali.haha. Saya pasti, mesti ramai girl yang dah join or berminat nak join kan?

This sem, saya join taekwondo dengan classmates sekalian. Kelas 2 kali seminggu, yuran pun murah, RM30 je setahun. Baju lak RM60 je, so join la ye (^____^)

Actually as a woman, eh silap, I'm still a girl la. Haha, so, sebagai budak perempuan, tak salah kalau kita join benda-benda macamni. Baik untuk masa depan, at least dapat protect anak-anak pun dah cukup. This is a serious talk. Walaupun masih budak (budak lagi sebab tak layak mengundi lagi), kita kena fikir jugak. Yang tak budak pun boleh belajar. Macam lagu Britney tu, "I'm not a girl, yet a woman", ni golongan tengah-tengah la kot. Ok, dah merapu pulak..haha




So, jom masuk Taekwondo ea..haha

Semalam kelas first saya, penat, tapi happy. Enjoy sebab kita suka. Minggu ni agak stress, so, bila masuk kelas ni, boleh release stress la kan?haha... Release macamana? Faham-faham je la kan, kesian kat partner kita. haha...

Semalam kawan-kawan saya cakap, sakit saya buat kat dorang. Ye ke? Sorry, bukan sengaja, dah memang camtu selalu saya buat bila gaduh-gaduh manja dengan adik-adik. Sikit je, I'm a newbie ok, great your junior ni.. (^___^)

Bare in mind, yang masuk taekwando ni, bukan nya golongan yang kasar sangat, yang lembut bak sutera pun ada. So, jangan misjudge kat taekwondo girls ea, kitorang bukan tomboi tapi comel-comel..hakhak


I know I'm cute, please don't say it..haha
(kartun ni yg cakap ea)


p/s:
baru start ni still putih, takpe, belajar slow-slow, nanti naik la setingkat-setingkat..hehe

72 comments:

adibahfaizah said...

wahhhhh.martial art.best :) lagipun amek kt U bnde2 ni mrh skit yrn dyer brbnding kt luar, kan .

Tinta Lana said...

Salam.

Siapa tak kenal goku,hahahah

Zaman skrg, zaman Naruto. Bila tgk dak2 kecik excited tgk naruto, teringt excited sndiri bila tgk Dragonballz (-_-) hehehhe

Niatkan untuk tmbh pengetahuan n untuk pertahankan diri trah.
Lagipun skrg, mcm2 benda pelik berlaku kat luar, kalau kita ada ilmu pertahanan diri, at least dpt jugak kita jaga diri.

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, trah masuk Taekwondo. chaiya la.. hihi :D

Chic Na said...

oh goku my boy. hihi.. best tu masuk taekwondo tp jangan pukul kawan kuat2 tau. taula nak release stress. huhu.. nanti ajar cikna lak ye.

next time jgn skip breakfast tau. xelok. belajar pun xdpt nak pay attention. ;)

jaakechik said...

k.jaa xpenah join taekwondo ni tau... dulu mmg minat, tapi mak tak kasi... sbb yuran dia mahal kot...huwaa..sedih tau..sob2x..

Mar Haini Abdul Rahim said...

trah ! hamboii bertae kwan do .. besnyeeee ! awatlah dulu akak xjoin ek. hehe kalu x mst cute mcm gilrss tu hee :D

sa mic said...

uish taekwando tu, haha kemain lagi

deno said...

pernah masuk teakwando jap masa darjah satu... lepas sakit terus kena stop T_T

Miss Xyz said...

jangan main2 dgn perempuan ada taekwando ni. saya dulu berhenti taekwando. nak masuk balik, malas. hahaa

cweet pinky said...

hahahaha ! goku ! suker3 , naruto pown CP suker3 , hhehe ~

but tae kwon kurang suker but ade niat nak belajar gak , hehehe , for now CP fokus silat la .. niat di hati nak mengajar sialt kat sekolah bile jadik cikgu nanti , peace !

puteri kasih said...

memang elok girls belajar martial art..dapat mempertahankan diri. Tapi jangan la release stress sampai kawan-kawan lebam-lebam trah kerjakan..hehe

trah zain said...

betul, saya pn terkejut member ckp RM30 je setaun,hehe

trah zain said...

naruto saya tak layan akak, sebab time maghrib xleh tgk tv, nti ayah marah, so xterpupuk la minat dia..hehe

betul, at least, sediakan payung sebelum hujan kan?hehe

trah zain said...

hehe... jom la ika join sekali, nanti leh jadi geng,,haha

trah zain said...

waa.. goku ur boy too ea?hehe
sy buat slow je, dorang yg rasa terlebih,,haha
boleh chic na, jmpa kt kelate ea..hehe

tak sempat chic na, smpt minum air kosong n amik kacang je skit..haha

trah zain said...

hoho,, skang ni dah keje, boleh la kak jaa,, join kat penang,,hek3

trah zain said...

hehe.. saja test power,,haha
dulu x diperkenalkan sgt kot, sy join pn sebab haritu classmates saya amik tkwndo u KOK..hehe
mestila, kan kita pn girlssss lagik,,haha

BUNDA a.k.a KN said...

ye mmg bagus untuk wanita untuk mempertahankan diri..

trah zain said...

hehe.. join jgn xjoin (^___^)

trah zain said...

hehe.. await xsambung, syok la deno,,, tp mesti comei kan deno dulu..haha
*tetiba terbayang..krek krek

trah zain said...

betol, smlm jmpa sorang chinese ni kat bus stop, sembang ngn dia, rupanya dia senior taekwondo, ptot la semacam je nampak ganaih,,hehe
xpe, at least dpt ilmu,,hehe

trah zain said...

kalo sebut goku, nape kena ada naruto ea? knpa xsebut sailormoon ke, draemon ke?confuse,,haha

ye la, CP kan dah post gmbr2 silat haritu, abru ingt,,hehe
CP dah terer nti ajar la saya,,hek3

trah zain said...

betul, bagus u pertahankan diri..hehe
at least berani sikit (^___^)
er...krek krek,,haha.. tak sangat kot..haha

trah zain said...

betul tu bunda (^___^)

Cik Nur said...

30 setahun? murah eh... nur xpernah belajar teakwando..
bgus juga athirah belajar..skrang ni jenayah dimana2...

izan mama mia said...

goku sapa tak kenal ngan dragon ball tuu..wah bertekwando lak sekarang..hah eloklah ...belajar..boleh gak bukak langkah saat kecemasan nnt..

Hanida Moss said...

Akak dulu time sokolah masuk taekwando. Bila time grading kat sekolah tinggi lelaki utk naik satu pangkat, akak tak pegi, stay je laa kaler putih hahaha.. then masuk mmu pun join balik, tapi pemalas sgt nak pergi training, smpi sknrg pun putih lagi hehe :p

Good luck ok trah! :)

trah zain said...

betul, 30 ja, murah kan?hehe
u preparation di saat genting,,hak3

trah zain said...

rugi la akak, tapi akak ni, mesti terer gak ni kan?hehe...
thanks akak (^___^)

Nurul Aini said...

Saya ambil taewando waktu sem2..memang best..

Seneorita Baharin said...

hehe, teringat plak dkt en.Goku.. :D teringin jgk nak join tae kwan do neh..xrugi kan belajar bnda ni..btw Good luck dear! ^_____^

Che Rosliza Che Mat said...

Memang seronok belajar taekwando...

Remy hazza said...

wah.... lepas nie takde sapa yg berani nak kacau.... kasi libas terus....he3

Fikri said...
This comment has been removed by the author.
Fikri said...

Tak brapa suka taekwando. Hehe :D

hainom OKje said...

Bolehlah upah jadi body guard Los ni heee

kimi jamai said...

Bagus2, perempuan kena tau jugak pertahankan diri.. :) wachaa!! haha

Ezna said...

seni mempertahankan diri bagus utk kita org perempuan. All the best....wachaaaaaa.....:-)

~didiey~ said...

wah!!! bestnya masuk taekwando..

Zierwa Zainal said...

owh.. hehe. zz karate-do.. bru tali pinggang hijau.. sob2.. :)

anamizu said...

hai tirah.. wahhhh kelas karate..hehe

hazwan hairy said...

masa sekolah dulu ja skrg dh x..ahks

Chic Na said...

mesti rasa selamat je kalau trah ada sebelah. sesapa nak kacau terus bukak langkah. hihi..

minumla susu ke.. ada ke bfast kacang. hihihi..

Shazwani Othman said...

rasa mmg nak belajar, tapi rasanye tulang dah keras kot.. hehe

trah zain said...

haha.. boleh, tp xtau la sape yg jadik bodyguard pastu,,haha

trah zain said...

tak sambung ke aini?

trah zain said...

hehe.. hero dulu2.. ^__^
betul tak rugi.. thanks ea..hehe

trah zain said...

betul, tak rasa penat..ehehe

trah zain said...

haha.. don't try at home (^___^)

trah zain said...

tak pe, saya suka..haha

trah zain said...

betul betul betul.. at least tau sikit pn xpe,,

trah zain said...

betul, ehehe.. thanks..wachaaaa ^__^

trah zain said...

jom masuk gak didiey,,hehe

trah zain said...

waa.. hebat la tu,,hehe

trah zain said...

hai ana ^___^
jom masuk,,hehe

trah zain said...

masa sekolah tu, taekwondo ke, goku? musykil2,,haha

trah zain said...

erk,, tulang mmg keras pn,,hehe

seribupilihan said...

seribupilihan pon suka tengok kartun dragon ball nie..sampai sekarang tp dah tak layan sgt..semua kartun suka tengok..perangai budak tak hilang lagi..hehe..:-)

lelamaisara said...

tak pernah join taekwando ni..hehe tapi minat tgok orag berlatih taekwando ni...

are_lin@yu said...

hihihi hensem tu..suka nama goku..hehe

trah zain said...

samala,,haha...
boring2, layan, kekadang tu dah jadi rutin..haha

trah zain said...

comel je tgk org berlatih kan? kalo budak2 kecik, lagi la,,haha

trah zain said...

ow.. akak layan gak ea?haha

Zamani Abe said...

Zam pernah nak join taekwando masa darjah 4.. tp last2 xjd.. hehe

miss fluffy said...

kite dh lm tinggal taekwondo...dh lupa step cmna..hukhuk..tapi mmg best belajar taekwondo..^^

hana hadi said...

hana sampai kuning ja.huhu pastu macam xboleh nak bagi komitmen. sebab hana join ni

http://onitsukahana.blogspot.com/2012/08/dulu-aku-ahli-gimnas.html

yang ni mmg hana aktif

Dunia Wilma said...

Wah..Trah join taekwondo ya :-) Bestnya...
Wilma pernah join taekwondo tapi last2 berhenti...

trah zain said...

laki no hal,, haha

trah zain said...

pergh,, gimnas, sakit la segala orat..haha

trah zain said...

hehe.. nape brhnti nye wilma (^___^)

NAL said...

wah..sangat gempak !
bagus sangat kalau wanita2 cute luar sana ambil ni..
boleh pertahankan diri..

#all the best Trah zain :p

Puteri camelia said...

Mmg nak belajar taekwondo ni, tapi ada tak perempuan yang ajar? ><