January 1, 2013

Tahun Baru vs. Exam

Assalamualaikum.

Apa khabar New Year Celebration korang? Meriah ke? Selamat tahun baru ye semua. Semoga semua benda yang diazamkan pada tahun 2013 tercapai, dan semoga anda semua tak berhenti mengejar benda yang tak terkejar masa 2012.

Azam tahun baru saya ialah...erk, macam tahun-tahun lepas la.hehe
(gaya macam orang yang tak de matlamat)

Bagi saya, tak kira la tahun baru ke, bulan baru ke, sekolah baru ke orang baru ke, yang penting kita mesti jadi orang yang sentiasa ada azam. Tapi kalau nak jadikan tahun baru tu sebagai kick-start dalam mencapai hajat, silakan, elok sangat-sangat. At least kita hold kat something sebagai timeline.



Semalam saya dengar firework dari segenap penjuru (yeke?). Dari surau jam 12, sampai la saya masuk bilik masa jam menujukkan kurang beberapa minit nak ke pukul 1 pagi, duk dengar bunyi bunga api je, tak larat nak jenguk, ada benda yang lebih menarik untuk saya celebrate.



Bahagia yang amat bila sambut tahun baru time nak exam, tak terkata ceq. haha

Just nak share untuk diri sendiri, nanti tua boleh tengok balik.hehe
(kot2 la insaf nak study time dok online)


Tu je subjek ku, kan dah kata macam UPSR je, moga dipermudahkan Allah.

Selamat kembali ke sekolah adik-adik yang comel, cikgu-cikgu pun selamat menjalankan tugas, bertugas dan belajar dengan ikhlas, moga mendapat keberkatan (^_^)



p/s:
Sains dan alQuran tak dapat dipisahkan, insya-Allah, ada masa jom kita bedah sikit-sikit kehebatan mukjizat ni, sharing is caring. Moga Islam melahirkan saintis-saintis hebat dalam kalangan syabab.Amin
(in progress, disebabkan tak dapat nak focus betul-betul, so lambat sikit)
<<<inilah azam tahun baru ku>>

69 comments:

aku HaniAsyira said...

baik2 amik exam tuh.. all the best!!

sHaRiNa eLyaNa said...

gud luck !! :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Selamat Tahun Baru...
Wish you all the best..^^

dEdEQ dE wIshEs said...

GUD LUCK SYGGGG N SELAMAT TAHUN BRU

noornazuha said...

akak x ada resolutions sangat..hehe..cuma nak lebih berjaya dalam hidup dunia dan akhirat...Amin

-meeSUPERGIRL- said...

good luck utk exm ;)

LelakiSemalam said...

all de best!

Chic Na said...

dah khatam kan semua subjek masa study week aritu. kihkih.. all the best trah. u can do it.

plisss share banyak2 pasal sains & al-quran. cikna minat sangat. :)

isam ismail said...

moga succcess selalu

cweet pinky said...

macam UPSR ??

hehehe ! kalaw la begitu :P

gud luck 4 ur exam ek :D

Bui Junaidi said...

SEMOGA BEROLEH KEJAYAAN DIK DAN SELAMAT THN BARU JUGAK..

Lerp..♥..Bui

Azie Namico said...

gud luck ! selamat tahun baru :D

FaRaH_eEiN92 said...

samalah kite...exam...gud luck k...

hazwan hairy said...

selamat tahun baru 2013 ok...buat yg terbaik dlm exam tu..hehe

LYAfrina said...

selamat tahun baru..

n gudluck utk exam..

boni kacak said...

hahaha.. takpe..nanti dah habis belajar boleh sambut new year puas2.heheehe

selamat tahun baru awak :)

zulhilmi tempoyak said...

selamat menjawab ye.. bykkan berdoa dan bykkan studi.. ;D

caliph shuriken said...

hepi new year, trah..
gud luck utk exam ^^

tirahzairi said...

sama la kita tgh exam gak nie...takutttt....xsempat nak bw laju2.....hihi
btw...HNY....all da best yer trah.

Hanida Moss said...

All the best! Doa banyak2 yer :)

Khai faiz said...

all the best sis

uncle said...

selamat menempuh exam...moga berjaya..the best untuk athirah..result kaw-kaw..nanti belanjer uncle air kosong udah ler hahahha

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt thun bru 2013 =__=

sis92 said...

Lamanya sis tak datang sini haha.
happy 2013! all the best. do visit my blog too ok :)

Mrs Velentine said...

happy new year good luck for exam..chayok2

cweet pinky said...

reply dari entry CP :

tuhla , CP harap akak tergolong dalam orang yang dipilih menjadi syurga NYA

kadang2 tuh rindu kat akak , akak banyak bagi support kat CP , mase kecik dlu , slalu jadik cikgu tak bertauliah untuk kitorang 4 bradek ...

walaupun kadang2 tuh ade perkara yang menyakitkan hati tapi banyak jugak jasa akak kat kitorang ...

hehehe , sebab peristiwa tuh la terdetik nak buat blog , on9 tataw nak buat ape la katekan , nak buakak FB ngn youtube tak boleh , jadik try buat blog lak :P

cweet pinky said...

menjadi ahli syurga , typo disitu :P

Sya Chot .. said...

wah macam upsr..sangat mudah la tu..hee
Even dah msk ari ke 2,still nk wish..SELAMAT TAHUN BARU 2013..:)moga tahun baru ni,akan beri berjuta kngn manis dan kejayaan buat mu ok..:) Amin:)

farah.fauzi said...

happy new year..good luck for your exam sis.. fighting!!!

cik kaki ketawe said...

gud luck 4 ur exam... =) selamat tahun baru juga...

trah zain said...

thx,,hehe (^___^)

trah zain said...

thank you (^___^)

trah zain said...

thanks akak (^___^)
selamat tahun baru jugak...

noornazuha said...

Selamat tahun baru 2013 Trah......

trah zain said...

thank you akakku yang comei,,hehe

trah zain said...

aminnn....hehe

trah zain said...

thanks mee ^___^)

trah zain said...

thanks (^__^)

trah zain said...

fuyooo...hehe
thanks chic na,, insya-Allah(^___^)

trah zain said...

terima kasih isam (^_^)

trah zain said...

kalau la begituuuu,,hehe
thanks CP

trah zain said...

thanks akak (^___^)

mama aryan said...

selamat tahun baru..semoga berjaya dalam exam tu

trah zain said...

thanks sis (^__^)

Eca Dwinky Asha said...

happy new year & happy exam to u :)
sama la kita ne nak exam :D

puteri kasih said...

good luck untuk exams yer...do your best :)

~didiey~ said...

all the best ye trah :)

psst~ thanx atas pendapat trah dlm entry 'couple' tu. sama2 kita berkongsi ilmu & pendapat. wallahualam :)

Sue PeLik said...

selamat tahun baru!!!! :)

Mimie Najib said...

selamat tahun baru..sambut tahun baru dengan buku2 ye.. :)
gudluck.. ^_^

TiranaAduka said...

Salam trah
selamat tahun baru ...moga tahun ini lebih bermakna dan mengukir seribu kenangan yang indah buat trah...
TiranaAduka mendoakan kesejahteraan trah..
Happy blogging and always smile.....
TiraaAduka

miss fluffy said...

good luck for exam..chaiyok2~~

Nurul Faiz said...

Selamat Tahun Baru, Trah.
Terima kasih juga :)

Raudzah Zahari said...

Happy new Year Tirah and all the best for your exam k..be cool, relax and just do it..senang aje kan macam UPSR!!

trah zain said...

sebaya ea kita (^___^)
thanks farah, good luck jugak ea ..hehe

trah zain said...

selamat tahun baru jugak hazwan (^__^)
insya-Allah,,

trah zain said...

terima kasih (^___^)

trah zain said...

haha.. jadi kenyataan ke?

selamat tahun baru jugak boni (^___^)

Cik Yaya said...

slmt thun bru jgk..dan sperti pengomen2 len...
gud luck utk exam..hehe..yup btol..sains dan AlQuran xdpt dpisahkan..
segala yg berada dsekliling kita suda telbh dhulu tctat dlm Quran
dan hnye org2 yg berakal dpt memahaminya..InsyaAllah..exam tu sonang je kannn..
hehe chaiyok3! ^,^

trah zain said...

terima kasih (^___^)
moga dipermudahkan..

trah zain said...

hepy taun baru jugak caliph (^__^)
terima kasih..

trah zain said...

good luck tirah (^___^)
HPY jugak,,hehe

trah zain said...

Thanks sis (^___^)
Insya-Allah, moga dipermudahkan..hehe

trah zain said...

thanks khai (^___^)

trah zain said...

terima kasih (^___^)
aminn,, moga Allah makbulkan doa tu uncle..
angin kosong pon boleh..haha

Badren Awang said...

Salam..abad ucapkan selamat semua nya....selamat tahun baru....2013 akan memberi sinar kejayaan buat sahabat...

trah zain said...

selamat tahun baru (^__^)

Cik Laure Weng said...

sama lah kite... exam vs new year..;p

Kesuma Angsana said...

happy new year dik

aswadz said...

semoga berjaya jwb soalan exam dgn jaya nyer.