September 16, 2012

Selamat Menyambut Hari Malaysia!!!

Selamat Hari Malaysia semua!!! (^___^)

What? Tak tau ke 16/9 ni hari M'sia? Oh my, Which country are you from? Ish ish ish...
Actually ni soalan drp lecturer kami, Dr. Ng. Majoriti drp kami tak ingat yg Isnin ni cuti pasal hari Ahad tu M'sia Day.hehe Kena sebijik atas idong..haha.. sebenarnya, kami ingat tarikh tu, tapi tak tau lak dia kasi cuti hari Isnin. Ok, never mind, apepun, Happy Malaysia Day!!!

Don't you proud to be a Malaysian?
We should be proud right?

Bagi sesape yang kurang pasti kenapa kita ada sambutan ni, meh sini nak story sikit.

Malaysia Day ni disambut bagi memperingati penubuhan sebuah negara iaitu Negara Malaysia pada tahun 1963 yang dulunya dikenali dengan nama Tanah Melayu. 

Ingat lak time duk hafal sejarah dulu, duk wat short form untuk Tanah Melayu jadi TM, mesti korang semua sama je..erk..sorry, selingan jap..

Okey, bila ia mula disambut?
Jawapan dia, pada tahun 2010. So, ni tahun ke berapa? kirala sendiri.hehe

Akhir kata, saya akhiri dengan kata-kata nasihat daripada saya sendiri,

Hargailah negara kita, Allah dah amanahkan negara ni untuk kita, kitalah khalifah, usahlah berpecah belah dek kerana perbezaan politik. Bersangka baiklah kita untuk mengekalkan keamanan, nasihatilah dengan cara yg wajar, hindari diri daripada fitnah. Dan sayangilah bangsa kita, bangsa Malaysia (^_____^)


p/s:
I love Malaysia!!!
tengok gambar ni, ikhlas ke monyet ni? ke ada pape ni? nk mkn KFC kot na..


September 14, 2012

Kena Ragut!!!

Salam semua n___n,

Kena ragut? sape kena ragut? apa yg diragut? kat mne? Ok x?bla bla bla...

Bila dengar pasal ragut meragut ni, kita mesti tak sedap duduk kn? Tension pun ada bila pikir nape la peragut ni suka meragut. 

Pernah kena? huish, na'uzubillahiminzalik... moga dijauhkan la ye. Nak gitau di sini, saya baru je kena ragut petang semalam. Still terkejut, still terasa impulsive force yg ada and still semua la. Trauma la katakan...

Kisahnya begini.....

Semalam kami jalan (dgn coursemate) balik drp kolej sebelah, saya teman dia beli nasi utk lunch la. Time otw pegi tu, dah nampak dah si dia yg suspicious ni, duk tepi pagar. Kami wat2 cool la dulu. Then time nak balik, kami letak la semua benda dalam beg, termasuk la nasi kawan saya tu saya taruk sekali dalam beg saya. Besalah, beg besar, zip pun besar2..hehe.. mak saya kata beg saya rock, sampai hati.. (T.T)

Then kami pun jalan la balik kolej kami, dah masuk dalam kawasan 8th college, kami stop ar cos blok kami lain2, nak kasi balik la nasi Mizah tu. Time tu, xnampak lak si dia tadi tu. Ingatkan kami dah ada kat zone selamat. huhu.. tiba-tiba, zaasSSS!!!!!!

Nasi Mizah kena amik, terkejut giler, saya memang tak nampak cos dia datang dari arah belakang terus tarik plastik yg saya nak pass kat mizah tu. Hajat di hati, nak melawan la jugak. tapi bila tengok tuan punya badan, terus tak jadik. Saya kasi free je walaupun tu nasi Mizah punya, Mizah pun kasi gak. Asalkan kami selamat. 

Peragut tu kompem tak akan ditangkap dan akan bebas sampai ke akhir hayat beliau. Sungguh tak adil..huhu
Sebelum dia pegi, kami sempat capture gambar dia, mind capture la.. ni ha>>>



memang geram giler, walaupun dia hanya sekadar seekor monyet, tapi dia tetap musuh kami. Dah la suka geledah bilik orang, curik makanan la apa la, haish..hope nye dia tak masuk bilik saya.

Yang tak tahan, boleh dia selamba je makan depan kami, dah la mata tu duk berkelip-kelip pandang kami. Geram tol tengok mata monyet, bajet innocent la tu..haish...

Moral of the story, hati-hati, moga kita semua tak jadi mangsa, baik mangsa monyet mahupun mangsa manusia betul..aminn...

By then, see ya..

p/s:
my roomates dua2 dah balik kampung, duk la saya sorang2 dalam bilik dalam 3 hari ni..huhu
moga dilindungi Allah..aminn

September 9, 2012

New Sem, New Me (^____^)

Assalamualaikum...

Jeng jeng jeng!!!! New sem dah tiba!!!

New Sem New Me? Uuuwhaattt???? Dah bertukar jadi orang lain ke? Perlu ke? Haish, actually, tak perlu, New Me maksudnya, bukan saya yang baru tapi semangat tu yang baru. Dah masuk sem baru ni, kena la buat semangat or azam yang baru. Actually, sama je azam saya, nak kan kecemerlangan and so on, tapi semangat tu, try pupuk semangat yang berkobar-kobar untuk capai azam tu. Ye dak? semangat and azam ni diibaratkan macam aur dan tebing or isi and kuku... hehe... bersastera la pulak (^____^)

Walau apapun, my wish buat sape2 yg masuk sem baru or baru selami alam degree, good luck ye, do your best!!! Especially buat bangsaku, bangsa Melayu, do our best, lets beat kaum2 yang lain, kalau dorang boleh, tak kan kita tak boleh. Tak boleh layu-layu sangat, kena kuat!!!



Don't Stop Believing!!! Yes, we can (^____^)

Berkobar-kobar lak rasa. Starting from today, insyaallah saya akan mengonlinekan diri saya selalu. Tapi tak de la selalu, study comes first. Sorry ea buat sahabat2 yg sudi mai tu, tak sempat nak menjejak balik, byk kekangan yang tak leh nak elak. n___n

Good News hari ni, saya berjaya dapat katil single!! Yahoo!!! Pelik kenapa saya happy? Sebab, kolej kami, kena mengaktifkan diri, baru la dapat stay kolej, and bagi yang betul-betul aktif, dapat la keistimewaan katil single. Kalau tak kenala duk katil double dec tu...hoho. And satu lagi, roomate saya, dua2 junior..haha..  (keluar tanduk) Astaghfirullahal'azim...

Lastly, Selamat Hari Raya Eidulfitri, maaf zahir dan batin...
(raya kan sebulan, ye dak Tinta Lana?)

p/s:
tercongok dekat mesin basuh dah dua jam, duk tunggu nak check in. My roomateku tido la pulak, akak ketuk dari tadi tak bukak2.. tak pe, akak paham, minggu haluansiswa kamu teruk...huhu

September 3, 2012

Cerita Lepas Raya

Assalamualaikum dan Salam 1 M'sia (^__^)

Firstly, Selamat Hari Raya maaf zahir batin buat semua geng2, tak kira yang di alam maya, alam sebenar, alam bunian, or alam apa2 lagi la, yang penting, kita semua berada di dalam satu alam, alam ciptaanNya..

Lama jugak rasanya duk diam ni, raya la katakan, ye dak? Tak la sakan sangat beraya sejak umur dah meningkat ni, tapi gembira la jugak. Persiapan pun ala kadar je sebab, kita ni kan dituntut bersederhana. Tapi thanks to my dearest mum, dad, sisters, brothers, neither younger nor older, and tak lupa untuk diri sendiri, kita dah berjaya mencantikkan rumah kita sikit. Sikit ke? Rasa dah banyak improvement yg kita buat, bangga..haha

Bila umur dah meningkat dewasa, semua orang mesti ada keinginan nak hias rumah kan? Kenapa? Pikir la sendiri ye (^____________^)

err.. xde la pulak gambar raya dalam lappy ku, xingt nk transfer, xpe, sesi sharing pics kita, next time la (T.T)

Ok, lets move to another topic,

Congrats kat adik2 yg baru daftar degree tu, selamat berhaluan siswa la ea, moga korang tak dibuli. Honestly, I truely hate those fellow yg berlagak, mentang2 jadi fasi, suka ati je layan orang camtu. And saya respect fasi2 yg mmg ikhlas nk bantu juniors ni, thanks ye (^__^)

Last but not least, skang ni, saya la anak sulung cos my dear sisters, semua dah check in kat hostel masing2. Boring!!! Camna la orang yg ada adik beradik sikit tu boleh deal dgn keboringan dorang. haish... walaupun kami selalu bercakar-cakaran bak kucing samseng, tapi saya bangga ada 8 orang adik beradik, no doubt, I love them!! (^____^)

walaupun kami suka gaduh...

tapi kami saling menyayangi...

So, jgn cari pasal dengan adik beradikku ok... ~(^_^~)

p/s:
next week is my turn, sesi baru dah nak mula. See ya UM, see ya KL, see ya monyet (^___^)
Selamat belajar semua n___n