December 20, 2012

Nobody is Perfect

Assalamualaikum....

Layan lagu jap (^___^)

video

~I JUST AN ORDINARY GIRL~
Sometimes I'm lazy,
I get bored,
I get scared, 
I fell ignored..lala
(nyanyi sedighiq)

Lagu ni best (bagi saya..hehe)
Tak kira la best ke tak, yang penting mesej yang cuba dibawa tu memang super duper comel (over lak). Dengor la ye lagu ni kalau free.

Bila kita berkawan or apa, don't expect too much ye, semua orang ada kebaikan dan keburukan depa, cuma cara mereka control diri dorang yang berbeza. Nobody's Perfect ye,ingat tu. Tapi mentang-mentang la orang kasi statement tu, berani tunjuk belang kucing ko ye? Belasah satgi..haha Agak-agak la ye.

Bila dengan orang baik, lau dorang buat perangai, jangan terkejut tarzan sudah. Sama jugak kalau kita kagum kat sape-sape, jangan kagum or suka terlebih, simpan sikit keraguan or some negative feeling towards him or her, baru la tak tercabut jantung. hehe

Semalam kami ada English Test aka. Speaking Test, dapat tajuk pasal SUITABLE PARTNER. Ha, tudio.... masa 20 minit bagaikan 5 minit, happy habaq hang.haha

Tajuk ni memang fun kalau kita sebagai remaja ni nak bincangkan, tapi dalam duk happy, kena ingat, tajuk ni kena serius gak. Ada point daripada sorang sahabat saya, dia kata sebab kita punya expectation tu sangat tinggi, terkeno den, sebab tu susah nak cari yang sesuai. Point ni I like, especially bagi yang dah terlajak umur sampai seru, dah cukup syarat.

 Tak yah nak carik Prince Charming sangat la kan?haha

Bersederhanalah dalam apa jua kita buat. Cool is rock right?hehe

amik ko nak sangat..haha
*curik gambar google


90 comments:

intanfirdaus247 said...

ya betoiiii..hahaha...layan lagu juga...hehe

hainom OKje said...

Kalau nk mencari yg perfect mmg susah nk jumpa... Sebab kita kena jadi perfect dulu....apa yg kita dapat itulah diri kita sebenarnya!

faie mohamad said...

yup.. betol2.. nobody is perfect.. sometimes kite selalu duk cari kesempurnaan org tp kita sendiri pn byk khilafnya.. manusia, mmg xlari dri silap dan salah.. hehe

-meeSUPERGIRL- said...

mcm kene pulak lagu neh dgn mee .. kikiki

Shah Irwandy said...

kekadang kekurangan dirinya menyempurnakan kita.. So memang setuju sangat no body is perfect :)

Natasha said...

perfect dlm memilih psgn.. hehe.. datz ol i know.. waa =DD

fuZa said...

Fuza tag kamu
http://fuzamusa.blogspot.com/2012/12/segmen-blogger-muslimah.html

Nurul Faiz said...

speaking london gitu trah.. hehe :)

Cik Yaya said...

btul tu..xperlu mcari yg sempurna krna dri kita sdri pun blum ckup
smpurna..dan lgpun xde org yg perfect..msing2 ade kekurngn dan kelebihan dri...
just appreciate each other =)

Chic Na said...

suka lagu ni jugak. :)

tak memilih pun. masih menunggu 'someone' yg sanggup melengkapi kekurangan diri ni. *blushing*

boni kacak said...

setuju tu.bersederhana dalam mencari pasangan lebih afdal. tak ada la kita akan merana kemudian hari :)

trah zain said...

hehe.. layan2..best ^^

trah zain said...

betul itu janji Allah...

trah zain said...

betul, cermin diri, muhasabah betul2 dulu ^^

trah zain said...

ha mee,,, ada benda ka?haha

trah zain said...

betul, kekurangan satu kelebihan,,, ^^

trah zain said...

hmmm... cane tu? blurr,,hehe

trah zain said...

thanks fuza ^^

trah zain said...

biru dah aih mata ni,,haha

trah zain said...

betul, haargai semua insan yang ada di sekeliling kita je,,,,huhu

trah zain said...

like3..hehe
ehem chic na..haha

trah zain said...

betul, kelak menyesal dah tak guna orang kata...

aini shahroni said...

setuju!! serdehana sudah!
^___^
best2

from ::Arkitek Hati::

trah zain said...

waa.. nama pun arkitek hati..hehe

etuza said...

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ tinggalkan jejak..follow done..

krole said...

mmg tuntutan agama kan wak..bersederhana dlm tiap apa yg dllakukan..by the da way..luc that song..laalalalal~

Nadia Elena said...

i want nobody nobody but youuuu~
hahahaha tetiba... T___T

Arjuna Silvera said...

mmilley cyrus ni macam tak boleh ikut contoh ke perfect kan dia kan

kak nora said...

mmg tiada siapa and tiada bende yg perfect..Kecuali DIA and ciptaan NYA..Subhanallah..Allahuakbar..

Miss Zahirah said...

prince charming tu comel.. hikhikhik

Hanna Nabiella said...

iyapp..nobody's perfect! sedap lagu nye..layann :)

Mrs Velentine said...

yea bersederhana tue yg terbaik

Sayidah Nafisah Ruslan said...

betul tu awak :)

dEdEQ dE wIshEs said...

LAGU YANG BESHHH .. WOW .. HEHEHE .. A AH .. XPERLU NAK CRIK PRINCE CHARMING .. HOKHOK

Nurulee said...

Lagu ni best. Dah lama tk dgr. Sekaran byk dgr lagu Maroon 5. Ehehe.

Azie Namico said...

ermm...x dapat charming ! comeyyy pun ok gak...ahaks

Aida Omar said...

lagu nie rasa macam pernah dengar.. eh ntah lupa dah. haha. Betul tapi ada jugak yang kita sedaya upaya cari keserasian dengan someone tapi dia yang macam tak mo serasi dengan kita. huh! eh awat putera katak tu? haha..

sa mic said...

Sokong , hehe xD

Si Matatajam said...

Betoi tu..kita ni insan biasa ja x da yg sempurna..

trah zain said...

insyaa Allah ^^

trah zain said...

betul..hehe

trah zain said...

pun boleh,,haha

trah zain said...

tuan nya mmg xleh ikut, tapi benda yg baik jom sama2 kita contohi,,,hehe

trah zain said...

betul, Subhanallah.... Allahuakbar,,,,

trah zain said...

voke gitu..haha

trah zain said...

layannnn..heehee

trah zain said...

betul!!!heehee

trah zain said...

like,,hehe

trah zain said...

waa.. dedeq low profile,,hehe

trah zain said...

maroon 5 namak ganaih..hehe

trah zain said...

opss...haha

trah zain said...

tinggal je lau camtu,,haha
kan charming tu...haha

trah zain said...

hehe (^___^)

trah zain said...

betoii333...

krole said...

nobody perfect in this world~

etuza said...

datang ke sini lagi..tq lawatan adik ke blog pesona...

Azie Namico said...

hehehe....nak buat mcm mana...itu jer yang menawan ! ahaks

Hayati Harun said...

setiap manusia ada kekurangan dan kelebihan..terima seadanya

Chic Na said...

aummmmm.. haha..

Mia Liana said...

terima je lah apa yang ada... jangan over2..

Muttallif said...

Bersederhana dalam apa jua keadaan. Semasa berada dalam senang mahupun susah. Sentiasalah bersederhana.

kitatauke said...

laki perempuan ni saling melengkapi...kl cari cari 100% perfect..rasenya...sampai tua xjumpe...setiap manusia pasti ada kekurangan...

jaakechik said...

jaa ad je ni trah oii..hihi..tp xsempat sgt nk bw sgt loni..bizi sokmo la dey ado anok ni gak..hihi...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nobody is perfect..setiap kita ada kekurangan & kelebihan masing²...

Yie Weezer said...

layan lagu sambil joget-joget..pastu komen kt sini..:) punya lama scroll ke bawah,baru jumpa kotak putih ni :)

PILOT LOVER said...

hye ,hello singgah sini sambil eratkan silaturrahim sesama kita :)

miss fluffy said...

hehe msg2 ada kelemahan & kekuatan sendiri..mmg nobody perfect but try be the best..wink2..hee;)

kak nora said...

sekali2 layan lagu release tention..

Azhafizah Md Nor said...

memang setiap orang tak sempurna tapi kalau dan jumpa pasangan masing maisng ia akan jadi smpurna ^__^

Lyeen De Syifa said...

cool is rock..hoyehh!!!HAHA..btul tu awk..nk mcri yg smpurna tu mmg xdapeklah...tp biarlah kita berusha utk jd yg terbaik..kan..kan..:D

TiranaAduka said...

salam trah zain
I like so much this post

haz said...

suka lgu ni sgt2 time dl. hihi. yeah. nobody's perfect right.. ^^

trah zain said...

right... except out Prophet SAW

trah zain said...

welcome^^

trah zain said...

betullll.. terima je la kan..hoho

trah zain said...

org kita besanya over act..terr..haha

trah zain said...

betulll,,, semua benda kita di tuntut bersederhana

trah zain said...

betul..dok sorang la sampai tua lau nak carik gak,,hehe

trah zain said...

yo ah, tp letih mesti terubat bila tgk ank2...bestnya..haha

trah zain said...

betull,,, never be demanded...

trah zain said...

cewah, terjoget siap..haha
thanks sudi mengomen sini ^^,
susah ka nak jumpa?aiyakkkk

trah zain said...

lets try..hehe

trah zain said...

lagu ni slumber..hehe

trah zain said...

betull,, saling melengkapi..

trah zain said...

yeah!!!haha
betul, kita dulu yang kena usaha..

trah zain said...

wassalam...
thanks ^__^
tak de button like la pulak, aiya...haha *gurau

trah zain said...

lagu lama mmg lekat..hehe

Myboiler said...

betul tu...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

susah nak carik terlalu sempurna sebab manusia sememangnya tak sempurna :)

9n0L4 said...

pendek kate, jgn keterlaluan sgt. :)