December 3, 2012

Cantik


Kita pencinta ciptaan Allah yang indah, yang cantik, 
tapi layakkah kita hanya memandang yang sempurna sahaja?
Layakkah kita memandang enteng kepada yang tidak sempurna di pandangan mata kita?

"Ya Allah, aku memohon kepadaMu perlindungan daripada sifat bongkak dan riak."

Pandanglah kebawah seandai kita diatas, 
Letakkanlah diri kita bersama mereka,
Allah menciptakan sesuatu bersama seribu satu rahsia


p/s:
Aku manusia yang teruk =(  

34 comments:

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Kenapa trah.. ada sesuatu yg berlaku ea.. :)

Klau kita rasa diri kita teruk, kita perbetul dan perbaiki bagi kurg teruk..pastu jadi lebih baik.

Tu bestnya jadi hamba DIA.. sentiasa ada ruang dan peluang untuk berubah sebelum menghadapNya :)

trah zain said...

ha'a.. huhu
rasa macam teruk je, tapi sukar nak tepis perasaan tu...

Insyaallah, kita cuba perbaiki diri dari masa ke semaa.. moga Allah memberi keampuna...huhu

thanks sis ^_^

Mohd Lokman Bin Ramli said...

semua manusia cantik di pandangan Allah.

tirahzairi said...

meme cantik...

ps: bila nok dating nie trah? hihi

Chic Na said...

indahnya..

cikna br je tulis kat entri 'if it's good it's wonderful, if it's bad it's an experience'. ;)

Cik Yaya said...

kita smua bukn sempurna..tapi mencuba sedaya upaya untuk
wat yg terbaik demi khdupn akhrt.. =)

boni kacak said...

saya sangat setuju dengan awak... jangan asyik memandang yang indah je sebab yang tak indah juga adalah ciptaan Allah. dan ciptaan Allah adalah SEMPURNA :)

izan mama mia said...

amin...atas doa itu

Mrs Velentine said...

cantik pic tue..amin utk doa diatas

Miss Zahirah said...

kta semua sma di mata Allah..;)

Luqman Amri said...

bakpo ni? baloh ngan gewe ko? hehe
gurau je :P

Luqman Amri said...

Rupa bukan ukuran....

drzirakudo said...

kne fikir positif.. hehe bukan truk tp kurang ok..

trah zain said...

betul2... (^___^)

trah zain said...

hehe.. dating2.. =)

trah zain said...

betul, saya tak baca lagi la cik na, jap ag ea..hehe

trah zain said...

betul, kita adalah kita ^^,

trah zain said...

betul, semua adalah ciptaan Allah, semuanya indah sebenarny, tapi cara kita pandang je buat something tu kurang indah...

trah zain said...

aminnn... ^^,

trah zain said...

tenang je bila tengok ^^

trah zain said...

betul, tak de taraf pun kita sebagai hamba yg biasa.. insaf3.. =(

trah zain said...

haha.. gawe nyo rama XD

trah zain said...

betul2... tak ptot lau kita nak judge dengan rupa ^^,

trah zain said...

hmm... betul, kena selalu pikir dalam2 ni =(

Mohd Lokman Bin Ramli said...

betul2.. ^_^. paras rupa bukan syarat kebahagian dalam hidup

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Singgah jap trah.. ^_^

Moga sihat slalu..dan smoga dipermudahkan urusan.. :)

hainom OKje said...

Ye betul tu trah..... sentiasalah melihat mereka yg dibawah!

wanayu said...

aku suka entry ni..paras rupa bukan segalanya

trah zain said...

betul3 (^___^)

trah zain said...

takut terlepas pandang je mereka yg dibawah, moga Allah kasi peringatan,,aminnn

trah zain said...

right, tp manusia kebanyakannya judge camtu ar.. (-_-)

trah zain said...

waalaikummussalam..
hehe... aminn (^__^)

Nurfara Hani said...

yeah!! paras rupa tak penting.,,

TiranaAduka said...

yg penting trah zain juga cantik