November 24, 2012

Save Gaza

Assalamualaikum, salam 1 Malaysia, 1 Ummat (^___^)

Current issue is about Gaza right? We're all Muslim right? Dulu, tanah Palestine luas, tetiba jadi camtu, shame on Israel, shame on Jews. Siapa yang sepatutnya bergelar terrorist? Kenapa dan mengapa Jewish People's Council declared the establishment of the State of Israel? Sebab apa? Dan kenapa mereka menyerang bumi Palestine? Adakah betul kerana Islam itu terrorist seperti yang dicanang-canangkan tu? Atas dasar apa? Tepuk dada, tanya iman, we knew it.


Dah lama tak bukak blog, tak sempat. Walaupun teringin nak pegi Gaza, tapi bukan sebab saya ke sana, tapi sedang berjihad menuntut ilmu. Manala tau dapat pakai ilmu tu untuk tentang bangsa-bangsa yang tak tau malu tu kan? Aminnn.. hehe

So, lets pray for Gaza ye (^__^),
saya terbaca berita tadi, walaupun dah ada genjatan senjata, tapi Israel still langgar. Baik punya perangai kan? We pray for our brothers and sisters, let them get the strength. Moga Allah bantu saudara-saudara kita di sana. Amin...




yang ni, kecik-kecik pun kena, apa maksud 'terrorist' tak tau dari kaca mata dorang tu. Memang tak ada perikemanusiaan langsung


Bila tengok gambar-gambar saudara-saudara kita yang syahid tu, rasa syukur+takjub+terharu+sedih and macam-macam lagi. Alhamdulillah, para syuhadah ni sudah dijanjikan syurga untuk mereka.

Bila fikir, mereka sudah dijanjikan syurga, kita pula cane? Saya selalu pkir, layakkah saya? Bila tengok muka para syuhadah ni syahid dalam keadaan tersenyum, satu persoalan timbul. Mampukah untuk saya menghadiahkan senyuman buat mereka yang akan saya tinggalkan nanti? Mampukah saya tersenyum lega dengan amalan-amalan yang saya lakukan?

Kemungkinannya sangat sikit bila memikirkan dosa-dosa yang pernah, sedang atau mungkin akan dilakukan. Banyak sangat-sangat. Allah Maha Pengampun...Moga Allah memelihara kita semua, aminn... I'll never talk much 'bout 'certain things', saya still fikir, fikir, dan fikir...Do I have the right to say even a word?

~takut~

Whenever I have free times, I keep thinking. Think, think and think. Never have the end till someone shows me, I keep searching for that one, the one who'll show me the correct path. Atau mungkinkah orang yang akan menyedarkan kita adalah diri kita sendiri? I wonder.....

p/s:
Mood yang agak kaku, jari pun turut terkaku, saya tak tau benda apa yang saya duk tekan dekat keyboard. Ibarat anak kecil yang bermain tukul for the first time. Ketuk ikut suka je kan?
Erk... saya melalut ka?haha...


19 comments:

Chic Na said...

memang tak sanggup nak tgk gambar2 mangsa kekejaman Israel tu. semoga Allah terus melindungi mereka.

trah zain said...

aminn (^__^)

leakedknowledge said...

org lain buat salah dlabel penjenayah tp bila org islam buat salah dilabelkan sbg terorist..itu double standard yd diletakkan oleh dunia kpd org islam yg mana dunia tu sendiri dkawal oleh org kafir..propaganda zionis yg mgawal dunia. nk berjuang kat sana tkut mati, nk derma kedut sgt, nk boikot org perlekeh, paling2 kurg kita bekalkan doa jerla utk mereka..

doa.derma.boikot demi gaza :')

drzirakudo said...

tp kan,, ble tgok mke diorg, rse cm waah.. tgok mke ahli syurge... rse cmtu.. dah la comel2, hensem2, cun2.. pastu kuat agme gile.. mmg trbaik gile dorg. tbh sgtsgtsgtsgt

nik ros said...

pray for Gaza
Moga Allah lindungi mereka :)

trah zain said...

tu la dorang, tak pernah adil dengan umat Islam...
insyaallah, moga dibantu Allah :)

trah zain said...

betul2...untung dorang tu..huhu

trah zain said...

aminnn...

Noraqilah Johari said...

keep pray 4 GAZA =)

https://twitter.com/noraqilahjohari

Cik Yaya said...

truskan bdoa untuk saudara2 se-Islam kita yg di luar sana,
yang tgh dzalimi,oleh org2 kfr..

boni kacak said...

semuanya permainan dajal sebenarnya..sama2 lah kita doakan agar agama kita akan beroleh kemenangan...

jaakechik said...

semoga ALLAH mennurunkan bala yg maha hebat buat israel!

trah zain said...

amin....

trah zain said...

insyaallah... moga dorang diberi kekuatan...

trah zain said...

amin...

trah zain said...

aminn... ^^

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Lana selalu terfikir..kenapa dalam banyak2 masyarakat didunia..kenapa Allah memilih masyarakat palestin utk melalui semuanya..

Cik Kay Jue said...

pray for gaza...

acep soerahman said...

Pray for gaza