October 30, 2012

Musim Hujan Mai Doh!!!

Assalamualaikum dan Salam Sejuta Impian (^___^)

Pejam celik pejam celik, dah nak tutup buku untuk tahun 2012 ni, lambaian 2013 kian menanti. Mak ai, cepatnya masa berlalu. Muharam pun dah nak menjelang, bersiap-siap la dengan doa tahun baru dan azam baru ye (^__^)

Bila cakap pasal hujung tahun ni, encik-encik katak mesti happy, sebab their best friend ever iaitu hujan pasti datang menjenguk. Walaupun ramai yang rimas kalau hujan, tapi saya suka sebab bila tidur tu, syok habis. Rasa satu perasaan yang amat best la kalau dah berselimut tu, yang tak tahan, kipas pasang paling kuat. Bila orang tanya kenapa? Saya akan jawab, "SAYA SUKA BUNYI KIPAS"haha..problem? (n___n)

Saya katak comel n___n
Bagi yang punya antibody yang lemah tu, jaga la kesihatan ye, jangan nak mengada-ngada pegi main hujan, selalu bawak payung pegi mana-mana pun. Mak saya pesan, minum lah Scoutt's Emulsion setiap hari,,haha


Saya suka main benda kat atas ni time air naik. Kami adik beradik lawan sampan sape paling laju. Walaupun orang tak suka, tapi saya suka kalau banjir. Boleh main air, alahai.. rindunya (T.T) Tapi banjir kecik-kecik je la,,hehe

p/s:
Try nak mendemamkan diri hari raya haritu, tapi apakan daya, tak jadik nak demam. Baru nak buat-buat mengada kat rumah, sekali-sekala balik apa salahnya kan? Terima kasihla encik antibody, next time kasi la can sikit..hehe

31 comments:

fardiyah said...

haha..antibody sy lemah giler..
cepat sakit..untungnya..antibody kuat..;)

Chic Na said...

betul tu. cuaca pun tak menentu. taknak la demam, nanti xleh g keja. hhee..

trah zain said...

alolo,, siyannya, minum air masak byk2, jgn main hujan,,hehe

trah zain said...

hehe,, saya tak keje lagi sebab tu syok je,, ^^

Tinta Lana said...

Salam.

Trah, memang problem k. "Saya suka bunyi kipas??" tak leh tahan jawapan ni,hahahaha.

Oh, lana suka musim ujan sebab leh jimat letrik, leh tutup kipas. Aaa..ok tak jwpn cmni? hehehe.

Leh jimat air gak. Musim ujan takyah mandi salu,keh3. Eh,bunyi mcm tak suka mandi (T__T)

boni kacak said...

saya pun suka hujan .. hehe

caliph shuriken said...

lain kali awk pakat laa awal2 dgn encik antibodi, hikk...

trah zain said...

wassalam..hehe..
rasa sunyi semacam bila xdengar bunyi kipas XD
ow.. lana memang seorang yang berjimat cermat,,haahaa

trah zain said...

bagus2, mnghargai nikmat yang Allah kasi ^__^

trah zain said...

susah, dia tak nak dengar cakap..haha

Cik Yaya said...

tu la..yaya yg bwk moto slalu ni pun ssh ati..hehe
xde ssh sgt la pun..tp nsib bek xde demam..(kalo demam pun xperasan diri sdri tgh demam..haha bole x)

-Cik Trah jga dri taw..demam,mkn ubt.. ^_^-

trah zain said...

eh, boleh lak tak perasan,,haha

insyaallah, cik Yaya pun ^__^

dEdEQ dE wIshEs said...

BANJIR DOH BANJIR DOH .. HEHE

azie namico said...

Hahaha...waktu hujan best ker....best time tido jelah...klu nak gi mana2 susah sikit...sebab ujan...kekeke...

kenapa nak demam nie...pelik heh !nak manja2 eh...lawak lah..

jaakechik said...

loni ramai org demam, sakit, selesama.... kan? rungsing jugak! jaa ni pon terasa nak ala2 selesama doh. ketat hidung sebelah...hhihi... trah duk mana loni ni? kelate ke?

aisya said...

dah lama tak buat kapal kertas tu.. kalau balik kampung time kecik2 dulu suke buat.. main dgn cousins.. hehe

Ayie Abas said...

sama laa dgn ayie masa kecik2 dulu selalu jgak buat kapal kertas tu..ahaks

jaakechik said...

tirah duk mano loni ni? kelate ko? jom jumpa... boleh pilih tarikh samada 2hb atau 9hb di kbmall.... hee.... kalu nk gi roger2 yer...

trah zain said...

saya duk U<, xcuti lg kak ja ^^

trah zain said...

mainan zaman dulu, sekarang budak2 tau ke x tak tau..

trah zain said...

betul2, main ramai2 lagi syok ^^

trah zain said...

ramai hk demam, huje xtentu etep loni ^^

trah zain said...

mesti dedeq suka bnjr jgk,,haha

trah zain said...

heehee.. bab tido mmg xleh tolak ^^
ye ar ^^

Khairun Solehah said...

haha,amboi.. org lg x nak sakit,dia lagi nak can demam eh.. mcm2 =P

zuhaida said...

boleh pulak dia nak mendemamkan diri. hehe :D

trah zain said...

atok saya kata, kat dunia ni, banyak udang banyak garam..hehe

trah zain said...

hehe.. sekali sekala, alang2 orang kata ^^

-meeSUPERGIRL- said...

mee demam neh .. kejut nga cuaca .. haha

shidaR said...

hujan mst sejuk..gigi shida mula buat hal..tah bila lak snsitif dgn sejuk...sakit huhuhu^^

Aimi Syahirah said...

Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html