October 5, 2012

Jangan Pernah Terbeban =)

Assalamualaikum....

Agak lama rasanya saya tak post entry and menyinggah kat wall geng2 bloggers ni, ampun maaf dipinta (^___^)

Actually, semua dah tau kan, lepas daftar U haritu, kita semua sibuk dengan pilihanraya kampus and sekarang ni pulak dengan pesta konvo. Kan2?? Saya pun, salah seorang yang menjadi tukang penyebok la ni, faham-faham je la,, Minggu PRK duk sibuk berkempen, minggu ni duk sibuk jual nasi kerabu lak dekat gerai. hehe.. sape teringin nak makan nasi kerabu, meh la gerai kami ye >.<


Sebab tu la, Athirah Zain ni kejap ada, kejap tak de kat dunia blogging ni, macam iklan chipsmore, lebih kurang la tu..hehe

cuma harini, kelas cancel, pasal turn u fac engine convo harini, so lecturer rmai yg turun ke dewan. Adala semangat sikit nak tersenyum riang..hehe

Hidup bila kita pikir, memang la sangat busy and amat busy, kalau kita tak tau nak manage, kita confirm lemas dengan kebizian sendiri. For my case, mana nak wat keje kelab, mana nak pegi meeting, mana nak wat assigments, mana nak wat lab report, mana nak study and macam-macam lagi la. So, kadang-kadang tu,  pening jugak nak pikir camna nak deal dengan hambatan kebizian ni. Dahla saya jenis yang mengutamakan tido selama 6 jam, tak leh kurang walau seminit, kalau lebih kira untungla tu..haha

So, saya assume, semua ada problem macam saya jugak. Cane korang semua handle?? Tahniah bagi yang cukup matang nak handle masa korang, and bagi yang masih pening2 lalat, jom kita kongsi sikit benda ni (n____n)


ok, KUASAI KERJA, JANGAN SAMPAI KERJA KUASAI KITA.. Everyone get it right? So, try to manage ur time and keep smiling (^____^) jangan pernah rasa terbeban dengan apa yang kita hadapi..

p/s:
dah lama duk niat nak g jenguk blog geng2, tapi tak dak masa,,rindu la pulak =((
weekend ni ada induksi balai Islam, another weekend yg terpaksa dikorbankan demi agamaku.. Islamidina.....
Stay tuned an keep smiling!!!



23 comments:

dhiashahida said...

nak mntak belanja nasi kerabu blh..lama betol xmkn da nasi kerabu ni..:)

Chic Na said...

sape masak nasi kerabu tu trah?

selesaikan dulu mana yg penting. jgn kelam kabut sudah la. :)

dEdEQ dE wIshEs said...

NASI KERABU .. WOW .. BESHHNYE

nina said...

waahh..cam sedap je nasi kerabu tu...,tpi nina xpenah makan n xpenah nak cube mkan..aiyooo..tp mcm tringin plak..hihihi..nina pon ade situasi mcm pic permudahkan tu..hihihi..:)

boni kacak said...

owh...patutlah lama menghilang..ehehehe

Tinta Lana said...

Salam trah..terima kasih dear..sudi singgah walaupn tgh sibuk.. ^_^

Urm..lana pn taktau lana bahagi masa camna..aiyaaa,hahahaha. For sure, lana pn sma cam trah..tido kena cukup. Salu plg lewat tido,kul 1am.

Salu org bagi tips, buat jadual..utamakan yg penting. Tapi,bagi lana..setiap org ada cara yg sesuai dgn dirinya.. Kalau lana, lana tak join sgt kelab2. Bukan taknak..tpi kursus yg lana ambil masa study, tak memungkinkan lana tuk fokus n give the best. Jadi, lana pilih yg sesuai dgn kemampuan n keadaan lana.

Satu lgi, sibuk camna pun, lana luangkan masa untuk buat benda yg lana suka. Itu lebih pada nak stabilkan balik diri sendiri..selepas dah harungi mcm2 stres n keja :)

Untuk trah..takpa..berblog ni bila2 masa boleh buat..bila free, boleh aktif kembali.. ^_^

caliph shuriken said...

dh lama x mamam nasi kerabu cmtu, huh..

yer laa kn, klau bole nk siap semua keje cepat2, bole luang masa utk perkara2 kita suka pastu ^^

trah zain said...

boleh2..hehe..
best la tp kena mai UM dulu la..hehe
not bad, master chef drp persatuan mahasiswa kelantan yg masak..hehe

trah zain said...

senior kami dalam persatuan mahasiswa kelantan, dia mmg terer, klau ada event apa2, mesti dia masak..haha

insyaallah, mga diberi kekuatan dan ditunjukkan jalan bagi menentukan mana yg penting mana yg x.. aminn ^^

thx chic na n___n

trah zain said...

best2,, mesti dedeq sukanc kerabu kan? hehe

trah zain said...

eh, ala nina, rugi la, lain kali kena try tau, best2.hehe

kita semua sama mesti ada masa yg sesak, moga Allah permudahkan jalan2 yg kita tempuhi,,aminn =)

trah zain said...

tu pasal, nama lagi student,,hehe

trah zain said...

wassalam.. sama2..hehe

betul, jadual tu satu hal, tp depend on us la jgk, yg plg penting, kita dah ad plan kt mind, baru benda leh jln..

insyallah, sepanjang kesibukan ni, saya tak pernah lepas tonton kartun kesukaan saya, conan kun..hehe

thx tau sis ^^

trah zain said...

makan la, mesti byk jual kt mne2..hehe

betul, klau bole nk petik jari je, terus settle.. hehe
tp xpe, dugaannn =)

TiranaAduka said...

salam trah?
Pekabar? Patut la lama x nampak..

Thanks sudi singgah walau bz..

trah zain said...

wassalam,, baikk (^__^)

hehe.. busy dek kekangan2 semasa..
thx jugak sudi dtg bertanya khabar =)

jaakechik said...

dahulukan mana yg penting dulu...jgn di lorat...ada masa bru blogging hee....

syiela said...

lama tak makn nasi kerabu ni... nak sikit boleh :)

PotiaCasaDelarossa said...

sedap dan lazat nampak nasik kerabu ni...

trah zain said...

betul, jgn diloratkan...hehe

trah zain said...

boleh2..hehe

trah zain said...

absolutely,,hehe

QasehnyaRania said...

betul tu thira :D

ala nasi krabu peberet ciksu .sellau dok beli kat pasar mlam je :D
nak buat tak pndai.