October 22, 2012

Classmate ku dah Kahwin!!!

Salam mahabbah semua (^___^)

Benda? Classmate dah kahwin? so what? hehe.. saja nak citer, saya punya english class punya kawan dah kahwin la, anak pun dah ada dua. Haritu akak tu tunjuk kat kitorang gambar anak-anak dia, comel habaq hang!! Mata bulat-bulat, pipi lak gebu, kalaulah ada depan mata, haish....

Akak tu kata dia kawin dah 3 ke 4 tahun camtu la, terbuntang mata kami dengar. Otak duk pikir, macamana la dia boleh commit kan? Tapi, apapun kena ingat, lepas kahwin, rezeki pasti akan makin bertambah, ye dak?

Haritu saya punya junior, main tengok-tengok tangan, dia pun duk bilang la benda apa tak tau dekat tangan saya. Tiba-tiba dia cakap,

"Kak Trah akan kahwin umur 29 tahun, suami umur 23 tahun!"
Tu dio..... mak ai, lepas dengar, terkeluar tawa riang kanak-kanak ribena daripada ku.. serious kelakar..


Geli hati, geli ginjal, tak tau nak cakap apa..haha.. ada pulak budak ni belajar camni, sape tak tau ajar,,haha

Perlu diingat, ini sekadar gurauan, tak boleh percaya tau. Jodoh pertemuan di tangan Allah. 

Bila cakap pasal kahwin ni, selalu duk pikir, bila la kakak-kakakku nak kahwin ea? Tiga orang kakak, tiga kali la kena buat kenduri sebelum attend kenduri sendiri, ye dak? hehe.. Gue confirm kakak gue baca ini punya entri..haha

Selamat Mendirikan Rumah Tangga Semua ye (^__^)

p/s:
Ini post merepek, selepas tersedut asap fogging tadi, macamni la jadinya ^^

42 comments:

dEdEQ dE wIshEs said...

HAMBOI SYGG ,, DA MAI NIKAH YA .. LAKI MUDA OK .. TP KITE R PLAK NMPAK TUA .. HIKHIK

abg cik said...

kawin cepat le atihrah , nanti tua

Mrs Velentine said...

laki akak muda setahun..

trah zain said...

mai doh,,,haha...
ye ah, kena mantain awet muda..haha

trah zain said...

xpe abg cik, ada 9 thn lagi,,haha

trah zain said...

waa.. ikut sunnah =)
congrats akak ^^

nina said...

hahahhaa..betuahnyee..trah dpt laki muda..kikikiki..:)

nur azian said...

hehe..kelakar ramalan tuu...

Chic Na said...

ada 3 kakak? kalau trah nak kawen dulu kena langkah bendul 3 kali lah. huhuhu..

mselim3 said...

tahniah lah....dan doakan moga2 berbahagia..k.

daripada mselim3.blogspot.com

~didiey~ said...

nama kita sama..athirah jugak..hihi...

jemput join contest ye :)

http://ezatichumel.blogspot.com/2012/10/contest-saya-sayang-kamoo-sahabat.html

syiela said...

untungnya tirah dapat pucuk muda hehehhe

ct cheery said...
This comment has been removed by the author.
ct cheery said...

cepat tirah cari calon! calon umur 23 ke calon yg ke 23 ni???hehe

aiNa yaZiD said...

hahaha... waa boleh main ramal2 lagi heh. InsyaAllah jodoh itu akan tiba.
Jodoh tu kan rahsia ALLAH. (^^,) semoga bertemu jodoh yg baik2. amin.

Luqman Amri said...

Ari tu saem tnye " jolo ko mg tuney doh?"
Huhu sapo lah sebar fitnah.

jaakechik said...

bakal kawin pada umur 29? haha.... ~tua nya..ekkekeke....
btw, loni tirah umor brapo doh? brapo tahun lagi nk msuk 29 ni? hihi

boni kacak said...

hehehehe.. ok la tu awak..dapat suami muda..hehehe

trah zain said...

lhamdulillah..haha

trah zain said...

betul, ap la, pelik2..haha

trah zain said...

a'a, tak larat nk langkah 3 bendul sekaligus chic na..haha

trah zain said...

amin.. ^^

trah zain said...

eh? didiey tu sapa pulak?haha ^^
insyaallah..hehe

trah zain said...

haha.. mengarut je tu XD XD

trah zain said...

dua2 pn boleh,,haha

trah zain said...

insyaallah, hiburan semata-mata ^^ aminnn

trah zain said...

eh?gano tibo2 tuh? haha

trah zain said...

9 thun lgi laa.. lmbt ag, haha, loni baru 20..
mace2 la, saing2 wat nganying pulok,,haha

trah zain said...

ok ke? klau blh nk yg lg tua, tp ap2 pun, semua tu ketentuan Allah ^^

aku HaniAsyira said...

dpt laki uda tuh..

jauh lagi nak tunggu turn tuh kan.

hainom OKje said...

Dah tak sabau nak kawinlah trah tu....he..he... jgn lupa jemput OKje pulak yek!!!he...he...

Cik Yaya said...

23?muda tuh...hehe
xpe..lambt ke cepat pon xkesah..jodoh itu dtg dri Tuhan kan..
Dia da sediakan yg tbaik utk kita. InsyaAllah..amin. ^,^

puteri kasih said...

jodoh itu pasti ada...cuma lambat atau cepat je kan :)

trah zain said...

betul2,, lmbt lagi la,,haha

trah zain said...

gurauan semata-mata tu,,haha
aminnn ^_^

trah zain said...

betul, just wait n see ja,,hehe

caliph shuriken said...

gelak giler2 tanda suka dapat calon suami muda laa tu kn, hikk...

trah zain said...

erk,, cane blh tau ni?haha

Ayie Abas said...

x per..x per...ayie pun belum kawin2 lagi....

Cik Kay Jue said...

rasa jelez bila tgh org kawin muda ni.. baru2 ni pun ckj dpt tau roomate ckj dah nk kawin da 26 november ni...

Hans said...

memang ramai dah kahwin

tirahzairi said...

tirah zain biler lagi? hehehe