September 16, 2012

Selamat Menyambut Hari Malaysia!!!

Selamat Hari Malaysia semua!!! (^___^)

What? Tak tau ke 16/9 ni hari M'sia? Oh my, Which country are you from? Ish ish ish...
Actually ni soalan drp lecturer kami, Dr. Ng. Majoriti drp kami tak ingat yg Isnin ni cuti pasal hari Ahad tu M'sia Day.hehe Kena sebijik atas idong..haha.. sebenarnya, kami ingat tarikh tu, tapi tak tau lak dia kasi cuti hari Isnin. Ok, never mind, apepun, Happy Malaysia Day!!!

Don't you proud to be a Malaysian?
We should be proud right?

Bagi sesape yang kurang pasti kenapa kita ada sambutan ni, meh sini nak story sikit.

Malaysia Day ni disambut bagi memperingati penubuhan sebuah negara iaitu Negara Malaysia pada tahun 1963 yang dulunya dikenali dengan nama Tanah Melayu. 

Ingat lak time duk hafal sejarah dulu, duk wat short form untuk Tanah Melayu jadi TM, mesti korang semua sama je..erk..sorry, selingan jap..

Okey, bila ia mula disambut?
Jawapan dia, pada tahun 2010. So, ni tahun ke berapa? kirala sendiri.hehe

Akhir kata, saya akhiri dengan kata-kata nasihat daripada saya sendiri,

Hargailah negara kita, Allah dah amanahkan negara ni untuk kita, kitalah khalifah, usahlah berpecah belah dek kerana perbezaan politik. Bersangka baiklah kita untuk mengekalkan keamanan, nasihatilah dengan cara yg wajar, hindari diri daripada fitnah. Dan sayangilah bangsa kita, bangsa Malaysia (^_____^)


p/s:
I love Malaysia!!!
tengok gambar ni, ikhlas ke monyet ni? ke ada pape ni? nk mkn KFC kot na..


46 comments:

Nadia Elena said...

yeayhhh esok cuti.. ^_^

norazis said...

macam kita sambut hari jadi la jugak...

dEdEQ dE wIshEs said...

SELAMAT HARI MALAYSIA DEAR

TA said...

Assalamualaikum wbth....

Begitu jua buat Tirah Zain...........

azie namico said...

SELAMAT HARI MALAYSIA ATHIRAH ! WEEEE....HAPPY WEEKEND DAY!

Chic Na said...

happy malaysia day & happy holiday trah. ;)

Nur Afrina said...

Selamat Hari Malaysia ! :)
cuti ! cuti ! hehe :D

miz ruha said...

selamat hari malaysia!! ^_^

Nisa Greennnpanda said...

Hepi M'sia Day, trah.. ^_^

Piepy Swifty said...

slmat hari malaysia jga sis.. xD..

caliph shuriken said...

hepi malaysia day ^^

ehh, ada lagi pic monyet kt en3...

jaakechik said...

selamat hari malaysia tirah...wahh header baru k? comeyyy! jaa bru ada masa utk bw..soryyyy

Luqman Amri said...

Selamat cuti...lusa exam woe....kuakua

boni kacak said...

I LOVE MALAYSIA!!! hehehe

Nurul ain said...

alolooo, caring nye monyet tu... :p

Cheqna said...

Selamat Hari Malaysia.

Fiza Suhaimi said...

alololo monyet tuu.. ayam tu macam takde perasaan je.. hehe..

Selamat Hari Malaysia ;)

Detective Fiqa said...

selamat hari Malaysia :D hehehe
eh eh amboii monyett tu kemainn ^^

trah zain said...

yeay!! haha

trah zain said...

a'a.. mesti nak ingt..hehe

trah zain said...

selamat hari M'sia jugak dedeq ^^

trah zain said...

waalaikummussalam..
^^

trah zain said...

selamat hari M'sia azie ^^
weee.. kelas dah start balik..haha

trah zain said...

oh happy happy day chic na..hehe ^^

trah zain said...

syoknye dapat cuti..hehe

trah zain said...

selamat hari M'sia ^^

trah zain said...

Hepy M'sia Day too nisa..hehe

trah zain said...

thanks.ehehe ^^

trah zain said...

hepy M'sia day..hehe
selagi api dendam menyala, selagi tu ada..haha

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

alamak monyet un nak makan KFC la..
kemain ko yerk..

TiranaAduka said...

salam yu...hu...

TiranaAduka said...

salam

Tinta Lana said...

Assalammualaikum trah.

heee..urm..minta maaf trah.. lama tak singgah..tolong..tolong jangan pukoi lana,hek3 >_<

Trah pekabar..lana doakan, trah baik2 ea :)

#err..knapa entry hari malaysia disudahi ngn gambau monyet pelok ayam plak..huhuuh..konpius lana dibuatnya (-_-)



shafira aida said...

hehe, comel je monyet tu. heheee

nina said...

betul3..:)..i love malaysia...we love malaysia...:)

Maria Menado~ said...

owh.. monyet tu sgt comel. syg betol dia kat ayam tu ya. hahaha. Okay. selamat hari malaysia. dan saya sayang MALAYSIA too... ngee~

trah zain said...

dah lmbt ke nk wish balik?hehe

hehe.. pkai nama sendiri, rasa mcm my own territory lak,,haha
xpe2, bila mkin bertambah usia, mkn bertambah tanggungjawab yg kena pikul =)

trah zain said...

dah lmbt nk wish..hehe
tp apapun, mga mendapat result yg segempak mungkin,,aminn =)

trah zain said...

I LOVE MALAYSIA TOO!!!

trah zain said...

monyet yg sesuai u dijadikan babysitter,, hehe

trah zain said...

selamat Hari Malaysia (^__^)

trah zain said...

hehe,, cool kan gambar tu :D :D

trah zain said...

selamat hari malaysia..hehe
ntah monyet tu, mcm nk bodek pn ada,,hehe

trah zain said...

kot la kan,, duk pegang mcm xmau lepas je,,haha

trah zain said...

wassalam.. =)

trah zain said...

wacaaaaa!!! pukul lana!!!

hehe, gurau je, waalaikummussalamm.. =)
xpe, sy pn kdg2 je o9, bz,,hehe//

monyet dan ayam berkawan, lambang perpaduan.. =)