September 9, 2012

New Sem, New Me (^____^)

Assalamualaikum...

Jeng jeng jeng!!!! New sem dah tiba!!!

New Sem New Me? Uuuwhaattt???? Dah bertukar jadi orang lain ke? Perlu ke? Haish, actually, tak perlu, New Me maksudnya, bukan saya yang baru tapi semangat tu yang baru. Dah masuk sem baru ni, kena la buat semangat or azam yang baru. Actually, sama je azam saya, nak kan kecemerlangan and so on, tapi semangat tu, try pupuk semangat yang berkobar-kobar untuk capai azam tu. Ye dak? semangat and azam ni diibaratkan macam aur dan tebing or isi and kuku... hehe... bersastera la pulak (^____^)

Walau apapun, my wish buat sape2 yg masuk sem baru or baru selami alam degree, good luck ye, do your best!!! Especially buat bangsaku, bangsa Melayu, do our best, lets beat kaum2 yang lain, kalau dorang boleh, tak kan kita tak boleh. Tak boleh layu-layu sangat, kena kuat!!!



Don't Stop Believing!!! Yes, we can (^____^)

Berkobar-kobar lak rasa. Starting from today, insyaallah saya akan mengonlinekan diri saya selalu. Tapi tak de la selalu, study comes first. Sorry ea buat sahabat2 yg sudi mai tu, tak sempat nak menjejak balik, byk kekangan yang tak leh nak elak. n___n

Good News hari ni, saya berjaya dapat katil single!! Yahoo!!! Pelik kenapa saya happy? Sebab, kolej kami, kena mengaktifkan diri, baru la dapat stay kolej, and bagi yang betul-betul aktif, dapat la keistimewaan katil single. Kalau tak kenala duk katil double dec tu...hoho. And satu lagi, roomate saya, dua2 junior..haha..  (keluar tanduk) Astaghfirullahal'azim...

Lastly, Selamat Hari Raya Eidulfitri, maaf zahir dan batin...
(raya kan sebulan, ye dak Tinta Lana?)

p/s:
tercongok dekat mesin basuh dah dua jam, duk tunggu nak check in. My roomateku tido la pulak, akak ketuk dari tadi tak bukak2.. tak pe, akak paham, minggu haluansiswa kamu teruk...huhu

63 comments:

hai kreatip said...

dpt katil single best, privasi skit.junior tu sape yg bgn plg lambat suh dorang ampai baju.. hik2

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Hohoho, keluar tanduk tu,hui, lek2 lu..hahahha.

Oh..camtu ea sistem tempat trah..kalau rajin join akt, dpt la katil single? bagus jugak buat camni.. time lana..semua katil double, memg takda la peraturan cmni,huhu. siapa cepat, dapatlah katil bawah.

Selamat memulakan misi mengejar impian ya trah. Remember, Ms. IR to be ^_^

#thanks dear,tuk link tu..hihihi. raya sebulan..mmg betol..header raya lana pun tak turun2 lgi,bhahaha

haz said...

good luck! hihi jgn buli junior ok. eceh.=P

trah zain said...

walewale... suh ampai baju?haha.. tergamak ke?

trah zain said...

Waalaikummussalam..
hehe, dah masuk balik tanduk tu ^^
camtu la, terpaksa la..huhu
Amin..doa-doakan gak ea..hehe
welcome ^^ tu la pasal, tgk header tu ad lagi..hehe

trah zain said...

thx ye..hehe..
senior baik ni, senyum je ^__^

NUR AIN AZMAN said...

Good luck in your life ya :)

trah zain said...

thanks ain ^^

Chic Na said...

dah start sem baru ye? good luck trah. ;)

caliph shuriken said...

gambatte ne utk new sem ^^

jgn buli junior2 tu, nanti diorg tagteam bru tau, hikk...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

naik sem baru, mesti kena ada azam baru kan. haaaa.. like like lahh...

trah zain said...

yup, hoho...
thanks chic na ^^

trah zain said...

thnks caliph ^^
haha.. dorang tak sampai ati la nk tagteam senior kiut..haha

trah zain said...

semestinya..haha ^^

jaakechik said...

trah belajar kat mana ni? luar kelate ko?

trah zain said...

ho, kat UM, lama lagi la nk balik pulak ni,huhu

aku HaniAsyira said...

selamat memulakan kelas..

jangan malas2.. ekeke

shidaR said...

pgalaman duduk asrama pgalman yg paling manis dan xdpt dlupakan..heheee..eh ttibe je kan hehee :P

trah zain said...

insyaallah dah tak malas dah..haha
thanks ^^

trah zain said...

tadika memang tempat yg best..hehe
(kompem ada kaitan..)
XD XD XD

dEdEQ dE wIshEs said...

HOTOH3 .. BALAJAU RERAJIN TAWTAW .. ON9KAN DIRI TIME STRESS JE .. T[ JGN R WAT STRESS HARI2 .. EKEKE ..

SELAMAT MASUK NEW SEM .. N SELAMAT BERTUKAR .. EKEKE

sedutzone said...

yeah, everithing is new... hahahahah... duet raya pon dapat duet baru..selamat maju jaya...yieehaaa...

trah zain said...

o9 time stres je?haha,, hari2 mmg stress r lau camtu dedeq.hehe
thanks dedeq ^^

trah zain said...

haha.. semua baru XD XD
thanks ^^

Miss Fifi said...

bestnye dye dpt ktil single ^^,
anyway,selamat belajar kembali..huhuhu..

BeLLa said...

goodluck ^^

Dkna Abza said...

selamat hari raya :)

Pink Lavender said...

selamat belajar!!!hik3...

makneng follow sini
jemput follow makneng..=)

Detective Fiqa said...

sukanyer dpt katil single hahaha. btw selamat hari raye ^^

trah zain said...

best2..hehe
thanks ye ^^

trah zain said...

thanks bella ^^

trah zain said...

selamat hari raya jugak dikna ^^

trah zain said...

setelah berpenat lelah, akhirnya tersenyum jugak.hehehe
selamat hari raya jugak ^^

trah zain said...

thanks ye..hehe

dah follow dah, thanks ea ^^

jaakechik said...

ado di kelate ko mano tuh? kalo ado sabtu ni nak jumpa....kalo setuju..reply di blog jaa ok!

boni kacak said...

saya sangat setuju!!! marilah bangsa kt berjaya. dan beat bangsa2 lain.. :)

trah zain said...

betul2.. kita sama2 Malay, kena majukan bangsa kita, baru pikir bangsa len, family dulu kena take care, ye dak?hoho

Cik Yaya said...

masuk new sem kene ade smngt new jgk eaa...
xtaw ponn..hehehee..
gud luck cik trah for this sem..^_^

aisya said...

all the best ye utk sem baru.. hehe

trah zain said...

hehe.. mesti..
thanks ea cik yaya ^^

trah zain said...

thanks aisya ^^

Mummy Adriana said...

Good luck on your new sem :) rindunya zaman study dulu :(

Nor Zilla Sensei said...

good job..mesti atlit berjaya ni.hehe..anyway congrate dapat katil single. :-)

ANNA MARIANA said...

tahniah3.... heheheh

syiela said...

selamat bertarung kembali ye :)

hainom OKje said...

Belajar pandai-pandai eh... he...he...

trah zain said...

life must go on..hehe
thanks akak ^^

trah zain said...

atlet ke?haha..atlet menyibuk ada la..
thanks ea.. ^^

trah zain said...

terima kasih terima kasih terima kasih..hehe

trah zain said...

thanks akak ^^

trah zain said...

pandai saja tak jadik gak, kena rajin baru jadik..huhu..
btw, thanks ^^

ismi nurash said...

gudluck :)

trah zain said...

thanks..hehe

dEdEQ dE wIshEs said...

GUDLUCK SYGGGG

trah zain said...

thanks dedeq ^^

Sally Yatiey said...

Goodluck! Hehe

لين Si Pipi Merah said...

bittaufeeq wannajah!

Nisa Greennnpanda said...

stdy rjin2 ye...

trah zain said...

thanks..hehe

trah zain said...

syukran ^^

trah zain said...

insyaallah ^^
thanks ye n_n

siti naqiah said...

good luck and all the best to u dear =)

trah zain said...

thanks dear ^_^