September 14, 2012

Kena Ragut!!!

Salam semua n___n,

Kena ragut? sape kena ragut? apa yg diragut? kat mne? Ok x?bla bla bla...

Bila dengar pasal ragut meragut ni, kita mesti tak sedap duduk kn? Tension pun ada bila pikir nape la peragut ni suka meragut. 

Pernah kena? huish, na'uzubillahiminzalik... moga dijauhkan la ye. Nak gitau di sini, saya baru je kena ragut petang semalam. Still terkejut, still terasa impulsive force yg ada and still semua la. Trauma la katakan...

Kisahnya begini.....

Semalam kami jalan (dgn coursemate) balik drp kolej sebelah, saya teman dia beli nasi utk lunch la. Time otw pegi tu, dah nampak dah si dia yg suspicious ni, duk tepi pagar. Kami wat2 cool la dulu. Then time nak balik, kami letak la semua benda dalam beg, termasuk la nasi kawan saya tu saya taruk sekali dalam beg saya. Besalah, beg besar, zip pun besar2..hehe.. mak saya kata beg saya rock, sampai hati.. (T.T)

Then kami pun jalan la balik kolej kami, dah masuk dalam kawasan 8th college, kami stop ar cos blok kami lain2, nak kasi balik la nasi Mizah tu. Time tu, xnampak lak si dia tadi tu. Ingatkan kami dah ada kat zone selamat. huhu.. tiba-tiba, zaasSSS!!!!!!

Nasi Mizah kena amik, terkejut giler, saya memang tak nampak cos dia datang dari arah belakang terus tarik plastik yg saya nak pass kat mizah tu. Hajat di hati, nak melawan la jugak. tapi bila tengok tuan punya badan, terus tak jadik. Saya kasi free je walaupun tu nasi Mizah punya, Mizah pun kasi gak. Asalkan kami selamat. 

Peragut tu kompem tak akan ditangkap dan akan bebas sampai ke akhir hayat beliau. Sungguh tak adil..huhu
Sebelum dia pegi, kami sempat capture gambar dia, mind capture la.. ni ha>>>



memang geram giler, walaupun dia hanya sekadar seekor monyet, tapi dia tetap musuh kami. Dah la suka geledah bilik orang, curik makanan la apa la, haish..hope nye dia tak masuk bilik saya.

Yang tak tahan, boleh dia selamba je makan depan kami, dah la mata tu duk berkelip-kelip pandang kami. Geram tol tengok mata monyet, bajet innocent la tu..haish...

Moral of the story, hati-hati, moga kita semua tak jadi mangsa, baik mangsa monyet mahupun mangsa manusia betul..aminn...

By then, see ya..

p/s:
my roomates dua2 dah balik kampung, duk la saya sorang2 dalam bilik dalam 3 hari ni..huhu
moga dilindungi Allah..aminn

28 comments:

OnE_nIeZuKa said...

kalu dicakor tu msuk hsptal smggu..haha

hai...

jemput ke my giveaway
http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html

trah zain said...

tu la pasal, sebab tu duk diam je, kutuk dalam ati je la..huhu

insyaallah ^^

dEdEQ dE wIshEs said...

ADEH .. INGATKAN MANUSIA .. RUPE2NYE MUNKEY .. HAHAHA .. HAIYOYO

Iha Zaliza said...

Monkey betul la monyet ni.. haha.. lepas ni kena beli 2 bungkus nasi siap2.. :D

Dulu masa final exam, tgh sibuk study tiba2 sorang budak ni masuk bilik wad n ambik air kotak yg x dibukak.. dia ada syndrome down sikit.. rasa terhibur pulak masa dia ambik tu.. esoknya, beli siap2 2 kotak n seperti yg dijangka budak tu dtg n ambik lg.. ayah dia marah giler tp cpt2 explain yg air tu mmg utk dia..

trah zain said...

haiyooo... takut n frust sama je..hehe

trah zain said...

bwk dua, kompem monyet amik dua2..hehe
waa..masuk dewan exam ea?comel..hehe
haha, bwk siap2, terbaik la,,hehe

Scya Lollita said...

ala rasa nak gelak nak kesian hehehe

Chic Na said...

huhuhu.. terer btul peragut tu. tau2 je kan dlm tu ada makanan.
ingatkan betul2 kena ragut td. ;)

Everything's Everythings said...

Aiyoo igtkan kena ragut dek org =.="
dgn monyet rupanya.. haha
xpe la hati2 lainkali.. nmpk monyet je kne sergah dia dulu

trah zain said...

hehe.. xpe, gelak pn xpe, sebab sy pun gelak jugak kadang2 bila teringat..haha
(^_^)

trah zain said...

memang terer, tahap pro la katakan..hehe
memang kena ragut, kena ragut dengan makhluk tu la..
(^______^)

trah zain said...

hehe.. troll2..
sergah? ada berani ka? huih, tobat saya lari..haha

haz said...

mula2 fikir gak. ade ke manusia yg nk rgut bungkusan nasi? hahhahaha. tipah tertipu xD

trah zain said...

hehe.. tipah tertipu, haz pn tertipu gak ea?
XD XD

aisya said...

benci monyet! haha. walaupun tak pernah kena ragut dgn monyet. tp kalau jalan nak balik kolej sambil bawa beg plastik tu mmg kena berhati2. diorg ni pantang nampak beg plastik. jaga2 la. huhu

trah zain said...

betul2, pantang betul.. suka2 je amik barang org, mintaknye x..haish..

azie namico said...

laaaa....neves jer azie baca tadi , ingatkan manusia...tu yg pelik...x kan manusia nak ragut nasi...fuuhh ! confirm dia nie lapa kot...tapi bahaya heh ! dia x mengigit pulak heh...

trah zain said...

terconfuse ea?hehe
kot la kan? xtau la, takut gak kalo dy gigit..huhu

Jie Susanos said...
This comment has been removed by the author.
Jie Susanos said...

hahaha..sbar la ea..

caliph shuriken said...

lain kali awk babap jaa monyet tu, erkk...

piko ija said...

ceh..ingt pe tadi...belasah aje monyet 2

trah zain said...

sabar je yg mampu selagi duk sini..hoho ^^

trah zain said...

babap tu ap?? hehe

trah zain said...

hehe..belasah? xberani den..haha

caliph shuriken said...

babap tu awk peluk mesra monyet tu..

ehh, sy tipu laa.. babap tu pukul monyet, huh...

trah zain said...

ow..haha.. nti belajar karate dulu la bru sy pukul
^^

Tinta Lana said...

Salam.

Ya Allah..lana betul2 ingat jadi mangsa ragut..buat cuak lana je, huhuhu. Eii, monyet2 ni pun satu, dah kebuluq sgt ke pa..main hamek je..huhuhu.

Lana pernah buat prktikal kat satu kaw penoh ngan monyet camni..bahaya tau trah..kalau dia gigit, silap haribulan, kuman2 nya tu..haih, leh sawan monyet dibuatnya..eh..ada ke sawan monyet?ekekkee.

Monyet camni, kena hati2..