July 24, 2012

Pending: Ucapan Ramadhan

Assalamualaikum, salam Ramadhan dan salam 1Malaysia m(^_______^)m,

Tettt.. Entry ni agak pending, baru nak gitau, dah basi ke? haha.. tak de maknanya basi kan? Ramadhan is always fresh and full of blessing right? hehe.. walau apa pun kome2 nak cakap, eden tak kesah, eden tetap nak wish jugak..haha


okey, first, Selamat Berpuasa ye n___n


Budak kecik je tinggal puasa, korang yang dah tua ni, JANGAN PONTENG PUASA!!! (warning you!! wakaka..)




Sahur jangan tak sahur sahur ye, minum air kosong banyak-banyak, kurma jangan tinggal. Better lewatkan la sahur kita tu. Kalau nak awal pun, jangan la sampai jam 12 dah xsahur, tu bukan sahur la.. poyo je kome ni..haha



ehem.. ni satu lagi penyakit budak-budak zaman sekarang. Mentang-mentang la puasa, tido je manjang.. JANGAN TIDO!!! nanti puasa korang "kurus". Ada faham?hehe


Bazar time!! yes yes!! macam-macam ada..haha.. opss.. JANGAN BOROS ye, ikut keperluan, bukan ikut perut aka nafsu je. Tips tak kasi terlebih beli, pastikan korang pergi bazar dalam keadaan penat gila-gila, kalau penat, mesti nak beli cepat-cepat and balik cepat-cepat kan?hehe



Dalam bulan puasa, anda suka dengar apa? Lagu? MP4 5 6 7? Nasyid? Lagu raya?
ala... toksah duk jawab, dah tau dah, korang suka dengar azan maghrib kan?haha.. SELAMAT BERBUKA..hehe (ucapan ni u waktu berbuka je) hehe


Time bulan ni je kita boleh berterawih sama2.. JOM TERAWIH!!! banyak ganjaran dia..hehe

Last but not least, perbanyakkan ibadat di bulan penuh rahmat ni n___n.
Kalau boleh, khatamkan Quran tu. Zakat jangan lupa ye bagi yang dah cukup syarat tu.

Wokeyh, rasa macam panjang je entry ni. Entry tak kesah panjang pun, jangan assignment panjang sudah..haha ( assign. last week banyak sangat, semalam baru anta..huhu )

Bye bye and selamat menjalani ibadah puasa (^___^)

p/s:
kredit gambar kat tuan punya gambar yang letak gambar kat gOOgle, thx ye tuan punya gambar..hehe

59 comments:

lilypelangi said...

selamat berpuasa , semoga puasa tahun ini lebih baek dari sebelumnya :)

trah zain said...

selamat berpuasa jugak n_____n

~~oOpEt~~ said...

salam ramahdan.. teruji tgok rupa bazar :D

hainom OKje said...

Selamat berpuasa untuk awak Trah..... Salam ukhwah!

Pecinta pink^^ said...

salam ramshan..slmt berpuasa:)

trah zain said...

selamat berpuasa dan salam ukhuwah jugak n___n

trah zain said...

salam Ramadhan dan selamat berpuasa jugak (^___^)

Outbound di malang said...

salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

Cik Laure Weng said...

salam Ramadhan dan selamat berpuasa...
singgah sambil follow sini...


selamat menjalani iBadah puasa.. semoga amalam kite hendak nya di terima amin

Elie Lily said...

Bulan puasa bulan untuk memperbaiki diri.
Salam ramadhan!:)

HanaNabihah said...

Selamat berpuasa trah ! =D

maizatul azrina Yaakob said...

selamat berpuasa yer..jangan ponteng pose..nanti xdapat duit raya hehe..anyway salam ramadhan

tirahzairi said...

selamat berpuasa....comel baby tue

IntaNBerliaN said...

selamat berpuasa :-)

Phat said...

selamat berpuasa

trah zain said...

salam kenal jugak n__n

trah zain said...

salam Ramadhan dan selamat berpuasa jugak n___n
dah follow awak bali :D
amin..

trah zain said...

insyaallah n___n
Salam Ramadhan jugak :)

trah zain said...

Selamat Berpuasa jugak Hana (^____^)

trah zain said...

hekhek,,confirm tak ponteng Xd
Selamat berpuasa and Salam Ramadhan jugak mai (^______^)

trah zain said...

selamat berpuasa tirah (^___^)
hehe.cumil sgt n__n

trah zain said...

Selamat berpuasa jugak IntanBerlian (^______^)

trah zain said...

Selamat berpuasa jugak Phat (^___^)

trah zain said...

Salam Ramadhan jugak pet (^____^)
Xde perasan la pegi bazar kat negeri org ni..huhuhu

leakedknowledge said...

haha salam ramadhan juga..smoga tahun ni dpt pose penuh :P..kekkeeke

nurul fadzlin said...

happy fasting :))

nadia farhana said...

salam ramadhan juga ^^

Chic Na said...

selamat berpuasa juga trah. :)

shida'R said...

trahzain selamat menjalani ibadah puasa ;)

caliph shuriken said...

salam ramadhan & selamat berpuasa ^^

Cik Yaya said...

slmt mjalani ibadh puasa cik trah..^_^

Cik Tie@Akak said...

salam Ramadhan

Cik Tie@Akak said...

owh ye..baca entry seram suami akak dijalan maut ini
http://akakdisebalikpintu.blogspot.com/2012/07/disebalik-tragedi-kereta-terbang-di.html

aisya said...

suka dgn ayat.. jgn tido banyak2, nnti puasa 'kurus'.. hehe

trah zain said...

salam Ramadhan n___n
haha..insyaallah penuh (^__^)

trah zain said...

happy fasting too n_____n

trah zain said...

salam ramadhan u kali ke2 nadia n____n

trah zain said...

selamaat berpuasa chic na n____n

trah zain said...

selamat menjalani ibadah puasa jugak shida n___n

trah zain said...

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa jugak caliph n___n

trah zain said...

slmt menjalani ibadah puasa jugak cik yaya n___n

trah zain said...

salam jugak akak n___n

trah zain said...

orite akak (^___^)

trah zain said...

hehe.. tu ayat mak saya selalu ckp, jgn mndi lama2 la, jgn tido lama2 la..haha

Sally Yatiey said...

Selamat berpuasa ^_^

Michelle Hopell said...

selamat berpuasa awak :)

gebot said...

selamat berpuasa :)

Ayu Iman said...

selamat berpuasa :)

trah zain said...

selamat berpuasa sally n___n

JaNnaH said...

selamatr berpuasa .. =)

jal said...

selamat berpuasa jugak, moga ramadhan tahun ni lebih baik dari ramdhan yang lalu

wan niahix said...

Selamat Menyambut Ramadhan juga... hehe...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

trah zain said...

terima kasih awak ^^

trah zain said...

selamat berpuasa jugak ^^

trah zain said...

selamat berpuasa ^___^

trah zain said...

selamat berpuasa jgk awk ^^

trah zain said...

selamat berpuasa jugak ^^
aminn... :)

trah zain said...

SAlam Ramadhan Wan (^___^)
smiLe2 n____________n

Ulya said...

salam ramadhan ^^