July 6, 2012

Kelas Ramadhan

Assalamualaikum geng (^____^)

Kita ni dah xlama dah kan? tinggal beberapa hari je lagi nak puasa kan?

Apa plan korang sempena Ramadhan? Pi bazar Ramadhan? huish, tu je ke duk pikir? hehe.. gurau je, suka hati korang la nk pegi bazar pun kan (^____^)

Time bln pose ni, byk ibadat2 yg blh kita buat cth nye baca Quran. Kalau blh, nak jugak khatam Quran time bln pose mcm kat skul dulu. Dulu kat skul, klau bln Ramadhan, prep ptg mst xde..hehe..agak happy di situ sebab blh tido lebih sikit.. :D

Tapi blh ke nak khatam dlm sebulan? Relax, kita ada solusi, di mana ada kemahuan, di situ ada straight highway.

Okeyh, camne nak khatamkan al Quran dlm masa sebulan? Try korang try cara ni :) (berbelit sikit ayatku )



Moga Allah kasi kesempatan untuk kita lakukan ibadah di bulan puasa ni :D

Pic ni sy amik kat fb, ihsan dr sape xtau, xingt..hehe

Last but not least, Ahlan wasahlan ya Ramadhan al Mubarak :D

p/s:
saya mmg suka ltk gmbar besor2, senang sikit xyah klik2..hehe

29 comments:

izan mama mia said...

insyaallah..nak cuba nnt..insyaallah..tak cuba..mana tahu, kita boleh kan...tq kongsi.

Fatihah said...

insyaAllah..

Trah Zain said...

a'a, blm try blm tau, msti blh :D welcome (*_^)

JaNnaH said...

ramdhan masjid penuh sejuk mate memandang... huhuhu

Trah Zain said...

insyaallah.. :D

Trah Zain said...

camtu la fenomena akang sis..hoho,,
rmai yg wt ibadah bermusin,, peringatan u diri sndiri jugak..

irsah said...

trima kasih share. tapi selalu kami baca quran pun hari2. dan bila Ramadan dapat manfaat ibadat lain pulak, maklumlah banyak persiapan aktiviti masjid. Salam Ramadhan buat Trah Zain dari IrsahBlog

Aida Omar said...

Moga Ramadhan kali ini dipenuhi dengan amalan2 yang baik.. :)
betul2 mudah kan nak khatam.. bagus jugak trah share entry nie.. dapat jugak ilmu sikit.. :)

Nurulee said...

Biasanya sekolah Ee kalau bulan puasa ada buat program khatam Quran ni =D hehe. Tak sabar nak puasa.

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/le-complain-day.html

Trah Zain said...

alhamdulillah :) moga amalan kita diterima Allah :) Salam Ramadhan jugak u IrsahBlog :)

Trah Zain said...

Aminn...Jom tingkatkan amalan kita :)
Logik gak tu, ni la pentingnya ilmuan Islam yg cerdik math..hehe

Trah Zain said...

Skolah sy pn wt camtu dulu, bila dh abih skolah ni, rasa rindu la plak dgn suasana tu :)

Emma said...

insyaallah, jom sma2 khatamkn quran :))

Trah Zain said...

Insyaallah :D

buatbest said...

jap je dah nk puasa ek..tak sabo~

Trah Zain said...

ha'a, kejap sgt2... :)
makin tua kita semua..

Cintaku Tihani said...

Insya Allah, nak cuber. tq

Akmal Khalidah said...

Suka bulan puasa sebab takde prep petang kan? hehehe, tak sabarnyaaaa ;)

Trah Zain said...

welocome :D

Trah Zain said...

btul2.. xde prep ptg, prep mlm start lmbt.hehe

kakcik kepala kecik said...

besaw gmbq,, haha, bagus la, x pyh pakai kanta pembesar dh.. :D

Trah Zain said...

hehe.. senang sikit :D

sedutzone said...

tak sabo nak tinggu puasa...

Trah Zain said...

haha,, kejap je lg, sabo2 :D

ain soofiyah said...

mdah sje sbnanrnye.. cume kite je.. nak ke x nak

caliph shuriken said...

nice sharing.. selamat beramal ^^

Trah Zain said...

ha'a, just depend kat kita je nk ke x n_n

Trah Zain said...

selamat beramal jgk :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nice Sharing..
Tak sabar nak sambut bulan ramadhan..& tak sabar jugalah nk balik kg.. :)