May 24, 2017

Skytrex Shah Alam

Assalamualaikum...

Kali ni, nak share pasal Skytrex kat Shah Alam.
Awal bulan Mei haritu me and Eleena did "enjoy" our weekend kat Skytrex ni.
Skytrex Shah Alam terletak di Taman Botani Shah Alam, kalau tak tau jalan, pakai waze je ea..hehe







Owh, maaf, takde pulak gambar time betul-betul buat aktiviti. Nak buat cemana, takut.hahaha
Nak panjat lagi, nak amik gambar lagi, memang idok ler... Plus, kitorang pakai phone, susah la nak pegang, simpan je dalam beg. Malas nak bukak. 

Kitorang ambik extreme challenge, agak extreme la, especially yg monkey bar, alahai, penat giler rasa. >.< 

Kitorang scheduled 2.30pm, tapi disebabkan hujan, pukul 4.45pm macam tu baru start buat. 
Time buat activities tu, hujan lagi, lebat pulak tu. Dah la tengah demam, hentam je la, malas dah nak schedule masa lain. 

Time panjat tangga paip tu memang licin giler, dah hujan kan. Rasa adventure dia lebih sikit sebab hujan agak lebat. 

Price dia, RM75. 
Extreme Challenge + glove + bottle holder + mineral water. 

Nak tau activities apa yang ada dalam ni, boleh klik sini;


Apapon, best jugak la.

Memories are meant to be created together.

Thanks Eleena ^_^

p/s:
next? 




March 18, 2017

Port Dickson, Malaysia

Assalamualaikum, Happy Weekend everyone ^_^

Last week, As, Eleena and Athirah Zain (me), just did a very random trip, a non-planned holiday, 2D1N, that was very interesting, exciting, and full of sweet memories. Thank you Allah for sending me these friends, they are awesome! ^_^

Mula-mula nak gi Mid Valley hari Sabtu tu, saya yang cadangkan sebab nak gi beli anti chlorine untuk my baby, Mimi the fish.hahaa.. Lagipon, kitorang janji nak jumpa je, tak tau nak jumpa katne. Thank you Eleena sebab punggah saya ngn Asdiah..haha

Then, tetiba, kitorang pegi Port Dickson. Nak tengok sunset kononnya. lols!
Random betul..

Maka, sampailah kami ke Port Dickson.
First, gi cari masjid, jumpa kat kem askar tu.
Lepas asar gerak g pantai cermin, tengok kejap, pergi Pantai Saujana pulak.


Okay, here is the view. 
Pantai Saujana, Port Dickson. 


My girlfriends. 

Sebab kitorang sampai awal, dalam pukul 5 something macamtu, then kitorang pon jalan-jalan dekat pasar malam yang kat seberang jalan tu. 
Meriah jugak, banyak makanan. Kereta pon banyak, hati-hati cross jalan,,haha


Mastura makan murtabak daging, the taste was so-so, but still okay sebab lapar. 
hahahaa sorry


Siti makan bihun sup. The taste was okay, but need to add on a little bit of salt. 
kihkihkih 


This one is mine, sotong ala-ala uncle bob, tapi nama lain, extra spicy. 
This one was superb! The best in town, memang sedap, Cukup rasa semua, tak kedekut garam.




It's almost dawn. 


Tapi, the sky just stayed like that. 
Estimated time for sunset was 7.34pm but unfortunately we could not watch it, donno why, need some sort of scientific explanation..haha.. just kidding. 

Tapi memang kitorang tak sempat tengok sunset sebab bila dah 7.40pm tak nampak lagi sunset, kitorang balik sebab ada bigger and crazier plan waiting ahead. 

Plan apa?
Nantikan sambungannya...hehehehee


Till we meet again, bye bye...

xoxo
Athirah Zain.